Olette kysyneet todella usein vinkkejä hyvästä, mutta edullisesta luonnonkosmetiikan meikkivoiteesta, erilaisille ihotyypeille. Siinä missä heittämällä tykeimmät meikkivoiteet maksavat yleensä kymmeniä euroja, lähestyen viittää kymppiä, ja kutakuinkin kaikki tuntuu natsaavan sävyistä levittyvyyteen, menee monilla sormi suuhun edullisempien vaihtoehtojen kanssa. Ymmärrettävää, sillä kaikkea ei voi saada ja osuvaan valintaan tarvitaan paitsi hyvä pohjatyö, myös tieto omista mieltymyksistä ja ripaus onnea.

Ehkä yleisin meikkivoiteisiin liittyvä mielipide-ero liittyy koostumuksiin, joka jakaa mielipiteitä, ei vaan kahteen, vaan lukuisiin leireihin. Yksi haluaa ohutta, toinen paksumpaa, kolmas työstettävyyttä ja neljäs kuultavan pinnan. Siispä, ei kysymykseen valitettavasti ole yksiselitteistä vastausta. Halusin kuitenkin tarttua aiheeseen ja heittää teille vinkkejä muutamista toisistaan hyvin erilaisista meikkivoiteista, parilla bonusvinkillä onnistuneen meikkipohjan luomiseen.
Kaikki lähtee ihosta

En voi korostaa tätä tarpeeksi paljon, joten heitetääs tämä oikein boldattuna ilmoille. Mikään meikkivoide ei toimi moitteetta, jos oma iho ei ole hyvässä kunnossa. Meikkivoide saattaa liukua  epämääräisesti pintakuivalla iholla, jämähtää epätasaisesti kuivaan ihoon tai sulaa tiehensä rasvoittuvalla iholla. Oman ihon kunto ja laatu pitää ehdottomasti ottaa huomioon meikkipohjan valinnassa, mutta sitä tärkeämpää on oikeasti hoitaa omaa ihoa meikkivoiteen alla. Sen sijaan, että metsästäisi vuosikausia esim. pintakuivalle iholle sopivaa meikkivoidetta, panosta mieluummin sama tarmo pintakuivuusta eroon pääsemiseen ja laadukkaaseen ihonhoitoon. Hoidetaan tässäkin syytä, eikä oiretta!

Tässä on nyt ilmainen vinkki, joka koskee ihan kaikkia. Hyvän meikkipohjan a ja o on riittävän kosteutettu iho. Ihon ei kuulu tuntua kuivalta meikkipohjaa tehdessä. Läträä kasvovesillä, levitä meikkivoiteen alle vähintään ohut päivävoide tai muu meikkipohjasi kanssa toimiva tuote. Näin meikkivoide suorastaan sulaa iholle. Olisi kuitenkin utopistista olettaa, että kaikkien ihot olisivat jatkuvasti täydellisessä tasapainossa - sellaista ihmistä ei tällä planeetalla taida ollakaan - joten nappaahan tästä omalle ihotyypillesi sopiva extravinkki meikkivoiteen pohjustukseen:Pahimpina vuodenaikoina, kun iho tuntuu imevän itseensä kaiken mahdollisen kosteuden kasvovesistä öljyihin, kannattaa meikkivoiteen alle levittää kosteuttavaa pohjustajaa. Avrilin primer on kuin kevyt kosteusvoide, joka tekee kuivuuteen taipuvaisesta ihon pinnasta pehmoisen ja juuri sopivan meikkivoiteen levitykseen. Helpottaa urakkaa todella!Hinta-laatusuhteeltaan huikea rasvoittumista hillitsevä kasvoemulsio, jolla voi esim. korvata päivävoiteen tai käyttää tarkennetusti t-alueelle. Voimakasta rasvoittumista tämä ei tietenkään estä (tätä tulee hoitaa ihonhoitotuotteilla), mutta vähentää selkeästi päivän mittaista kiiltelyä ja sen aiheuttamaa meikkivoiteen karkailua. Järeämmäksi aseeksi sopii NYR:n vastaava mattavoide, josta voit lukea lisää täältä.

Kolme erilaista meikkivoidetta

Nyt, koska kieltäydyn tyystiin antamasta vain yhden meikkivoidevinkin, haluan nostaa esille kolme hyvin erilaista vaihtoehtoa, joista voit itse valita omaan makuusi sopivan vaihtoehdon oman harkinnan mukaan.Heittämällä "helpoin" ja eniten synteettisiä meikkivoiteita muistuttaa Avrilin meikkivoide. Tämän voi hyvin levittää niin sormin, siveltimellä kuin meikkisienelläkin, kaikki tuntuu toimivan, mutta henkilökohtaisesti pidän eniten kostean meikkisienen jäljestä, joka jää mielestäni näistä vaihtoehdoista kevyimmäksi. Ihon pinnan Avrilin meikkivoide jättää suhteellisen mattaiseksi ja peittävyyttä tästä irtoaa joukosta eniten.

Sävyvalikoima on edullisten meikkivoiteiden tapaan kehno, mutta Avrilin vaalein Porcelaine sävy on pohjaltaan neutraali ja loistava vaalealle iholle. Tummuudeltaan seuraava Clair taittaakin jo punaiseen (ja on kokemukseni mukaan monille hieman hankala), kun taas tummemmat keltapohjaiset sävyt Nude ja Miel ovat passeleita päivettyneelle iholle.Listan henkilökohtainen suosikkini (ja näköjään todella hyvässä tarjouksessa oleva) on ehdottomasti Bohon hieman harhaanjohtavasti nimetty "voidemainen meikkipuuteri", joka on siis yksinkertaisuudessaan öljypohjainen meikkivoide, joka on joukon paras valinta kuulaan meikkipohjan tekemiseen. Nimen vuoksi tuotetta on siis turha vierastaa! Bohon meikkivoide saa myös valtavan peukun pahvipakkauksestaan, jonka saa halutessaan helposti kierrätettyä oikeaoppisesti. Irroita vain pahviosasta metallipohja ja kannen muovikalvo - kurkkaa Grön i Åbo -blogin Julian mallikuva täältä.

Miten tuota sitten kuuluu ajaa, ihmettelee moni. Ota purkista joko pieni nokare meikkivoidetta ja lämmitä se sormiesi välissä, tai pyöritä paletin pintaa lämpimällä sormella, jolloin meikkivoiteen pinta sulaa levitettäväksi. Tämän meikkivoiteen kanssa on vähempi enemmän! Öljypohjainen koostumus suojaa etenkin kuivaa ihoa kosteuden haihtumiselta, mutta saatat ehkä halua hillitä öljyisyyttä näillä kikoilla, jotta lopputulos on upean kuulas. Bohon voide on myös kolmikon miedoimman tuoksuinen.Kevyt: Lavera Soft Liquid Foundation meikkivoide - 18,95 €


Totaalisen uudistuksen tehneet Laveran meikkivoiteet saivat komean lisäyksen joukkoonsa näistä Soft Liquid meikkivoiteista. Siinä missä Laveran vanhat meikkivoiteet vaativat todella paljon taituroimista ja karkailivat pintakuivalla iholla siitä huolimatta miten sattui, on näiden uusi koostumus valovuosien päässä aiemmasta. Hankalaksi osoittautuivat vain sävyt; meikkivoide tummuu hapettumisen seurauksena iholla niin voimakkaasti (katso swatch-kuva teksteineen alempaa), että vaaleinkaan 00 sävy ei sovi meille kalkkiksille. Sen sijaan muita ilahduttaa lukuisat, sekä puna- että keltapohjaiset sävyvaihtoehdot. Tarkkana kuitenkin sävyostoksilla ja tarkista sävy 10 min kuluttua päivänvalossa!

Soft Liquid meikkivoiten koostumus on todella, todella ohutta, mutta pigmenttistä ja jättää itsessään kauniin hehkuvan viimeistelyn iholle. Määrällisesti tuotetta kuluu todella vähän! Tämän levitys onnistuu kyllä sormin, mutta kallistuisin suosittelemaan tämä kaveriksi pyöreäpäistä tylppää meikkivoidesivellintä (jolla voiteen saa pyöriteltyä ihoon nopeasti).Kiinnitykseen: Benecos Translucent kiinnityspuuteri - 10,90 €

Lyömättömän hinta-laatusuhteen omaava kiinteä kiinnityspuuteri kannattaa ehdottomasti hankkia Benecosilta. Puuteri on väritön, eikä siksi pakkeloi meikkipohjaa edes päivän mittaan sipaistuna, mutta nappaa iholta epätoivotun tai liiallisen kiillon. Töpöttele kevyesti haluamiisi kohtiin isolla puuterisiveltimellä.Sävyhaasteita

Se, mistä edullisten meikkivoiteiden hinnan useimmiten huomaa on niukka sävyvalikoima. Onnekkaassa tapauksessa sitä löytää juuri sopivan sävyn (neutraaleilla et voi mennä kovin paljoa metsään), mutta aika usein sitä huomaa joutuvansa vaihtamaan toiseen merkkiin ainoastaan tästä syystä. Jos sävyn valinta osoittautuu todella haastavaksi ja olet valmis panostamaan meikkipohjaan hieman enemmän, en voi kuin suositella kotimaista Korennon voidemaista meikkipohjaa (lue lisää tästä postauksesta). Korennon sävyt on jaettu sekä kylmiin että lämpimiin sävyihin, mutta sävyt taittavat suuntaan ja toiseen vain aavistuksen, tehden niistä äärimmäisen onnistuneet, eikä lainkaan överipunaisia tai -keltaisia.

Itse olen iholtani todella vaalea ja hieman punapohjainen, mutta suosin tästä huolimatta neutraaleja sävyjä, jotta punaisuus ei korostuisi entisestään. Hyvä neutraali sävy kyllä sulautuu ihoon kuin ihoon, jos vain tummuusaste on sopiva, eikä ihon oma pohjaväri voimakkaasti selkeästi punaiseen tai keltaiseen. Alla näette swatchin omaan käyttööni ostamani tai käyttämäni sävyt:

Ylhäällä: Boho meikkivoide sävyssä 01 Beige Diaphane (neutraali)

Keskellä: Avril meikkivoide sävy Porcelaine (neutraali)

Alhaalla: Lavera Soft Liquid meikkivoide sävyssä 00 Ivory Rose (punapohjainen, joka on tuoreeltaan täysin saman sävyinen kuin Avril, mutta hapettui näin vahvasti punertavaksi)

Minulla sekä Boho että Avril toimivat todella hyvin kasvoilla ja ne ovatkin minun tiukan budjetin go to -tuotteet, joita voin suositella muillekin kalkkiksille! Muistathan, että voit pyytää useimmista verkkokaupoista meikkipohjanäytteitä, sävyn valintaa helpottamaan, tai sekoitella kahdesta sävystä sopivan tummuusasteen vuodenajasta toiseen!

Näin! Toivottavasti tästä löytyy hyvä vaihtoehto sinunkin pienelle budjetille tai vaikka ensimmäiseksi luonnonkosmetiikan meikkivoiteeksi. Jos yksi pitäisi valita, on se ehdottomasti Boho kuulaan ja hoitavan koostumuksensa, sekä ekologisimman pakkauksen ansiosta.


Onko sinulla ollut edullinen meikkivoide etsinnässä
vai onko sinulla jo oma suosikki? Mikä?