Postaus sisältää mainoslinkkejä.Luonnonkosmetiikan deodorantit - yksi kiperimmistä aiheista, joita luonnonkosmetiikan saralla on ja yksi omistakin kompastuskivistäni. Miten jokin niin peruslaatuinen hygieniatuote voikin tuottaa niin paljon harmaita hiuksia? Ei nimittäin riitä, että deodorantti pitää hien hajun poissa, vaan sen tehon tulisi kestää pitkään, yhtäkkiä pettämättä, olla helposti käytettävä, sekä olla pilaamatta paitoja. Plussaa vielä kierrätettävästä pakkauksesta, lähituotannosta, eikä kaverilta oikeastaan voi kysyä neuvoa, koska deodorantin teho jos jokin on yksilöllistä. Tiedätte varmasti yhtälön.

Jos koen kolunneeni läpi lukemattomat ripsivärit, ei dödö-tilanne poikkea siitä juurikaan. Usein käy niin, että vaikka yksi päivä olisi menestys, falskaa dödö seuraavana päivänä, tai viimeistään kuukauden sisään, hormonitoiminnan vaihteluiden muikana. Hyvää deodoranttia ei voi suositella lyhyen ajan perusteella, ei mitenkään, eikä yksikään deodorantti toimi kaikilla. Nyt olen kuitenkin löytänyt kaksi äärimmäisen hyvää vaihtoehtoa, joiden olen huomannut olevan myös todella monen muun suosikki, sekä kestävän myös pitkässä juoksussa.

Mitä yhteistä on luonnonkosmetiikan suosituimmilla deodoranteilla? Ne tulevat lähes jokainen Hollannista. Nyt en tiedä, miten kovia hikoilijoita alankomaalaiset todella ovat vai mistä siellä ollaan revitty tämä luonnollisten deodoranttien valmistamisen uskomaton taito, mutta suuri kiitos sinne!

Kaksi näistä ovat aivan ylitse muiden, sekä löytyvät nykyään kierrätettävissä pahvihylsyissä. Yksi on soodallinen, toinen soodaton ja yhdessä ne ovat aivan lyömätön yhdistelmä!

Ben & Anna Pink Grapefruit Stick - 12,90€ (vegaaninen)

Tämän parempaan tuoksuiseen deodoranttiin en ole törmännyt ikinä. Se on hedelmäinen, raikas, eikä tyypillinen deodoranttituoksu lainkaan, joten kukaan lähelläsi ei takuulla ymmärrä, mikä ihana tuoksu kyseessä on, jos sen saattaisi havaita. Ben & Annan deodorantteja myytiin alunperin pelkissä muovistickeissä, mutta nyt uudistuksen myötä ne löytyvät myös kaikki myös kierrätettävissä pahvihylsyistä.

Minun tuoksusuosikkini on tämä Pink Grapefruit, mutta valikoimista löytyy lisäksi monta muuta, kuten legendaarinen Persian Lime, makean mystinen Indian Mandarine ja miehekkäämpi Nordic Timber. Ben & Annat ovat soodallisia deodorantteja, mikä tekee niistä tehokkaampia, mutta myös joidenkin ihoa pitkään käytettynä ärsyttäviä. Herkistymisen välttää pesemällä kainalot iltaisin, sekä mahdollisuuksien mukaan vuorottelemalla deodoranttia soodattoman kanssa (mikä myös ylläpitää deodoranttien tehoa). Massa on aavistuksen paksua, mutta sulaa ihon lämmöstä.

Paperista valmistettu hylsy on täysin kierrätettävä ja toimii siten, että deodoranttia painetaan pohjasta ylöspäin. Mekanismi on maailman helpoin, mutta vaatii loppupuolella jonkin apuvälineen, kun sormet eivät riitä koko pötkön läpi. Tuossa vaiheessa olen itse työntänyt pohjaa esim. ripsivärituubilla.

We Love The Planet So Sensitive Stick - 16,90€

WLTP:n herkälle iholle soveltuva hajusteeton ja soodaton deodoranttivoide löytyy nykyään myös helpommin käytettävänä stickinä, samanlaisissa pahvihylsyissä kuin Ben & Annat. Epäilin alunperin tämän tehoa, sen soodattoman koostumuksen vuoksi, mutta se osoittautuikin aivan törkeän hyväksi! Hypoallergeeninen koostumus on oiva herkkäihoisen lisäksi myös nuorelle ja varhaisesta hikoilusta kärsivälle lapselle.

Käytän itse tätä herkän ihon versiota vaihtoehtona soodalliselle deodorantille, jotta kainaloiden iho saa taukoa soodasta, eikä herkistyisi. Myöskään tämä ei ole vielä kertaakaan falskannut ja uskon sen johtuvan juurikin tästä vaihtelusta.

Hellävaraisen So Sensitiven lisäksi WLTP:ltä löytyy lukuisia hajustettuja soodallisia versioita, jotka löytyvät myös sekä alumiinirasiasta että pahvihylsystä. Tosin, vink vink, stickit ovat kilohinnaltaan huomattavasti halvempia!

Bonusvinkkinä mainittakoon vielä sinulle, joka tulit etsimään kotimaista suositusta, ovat ykkösiä metallipurkissa myytävät sormin levitettävät Kaurilan Saunan deodorantit, sekä perinteinen roll-on-muotoinen RimitaDeo.


Mikä on sinun luottodeodoranttisi?


//One of the most difficult tasks regarding switching to natural cosmetics, is to find a proper, effective deodorant, that is easy to use and keeps all odours away, everyday. I've tried a ton of them and have noticed that the best natural deodorants seem to be Dutch. What's that about? Nevertheless, the best combo I've found is Ben & Anna's Pink Grapefruit (vegan & with baking soda) + We Love The Planet's So Sensitive (without baking soda), which I alternate from day to day. The point with alternating two deodorants is to both keep their effect and to let your armpits get a break from baking soda, which could otherwise lead to irritation. Both of them are available in recycleable paper tubes.