Vaikka kynnet eivät kuuluisi omassa arjessa niihin asioihin, joihin panostaisi, ovat kynnet auttamatta monessa mielessä näkyvillä hääpäivänä. Katseet kiinnittyvät morsiamen käsiin niin morsiuskimpun kun sormuksenkin vuoksi, joita häävieraat tulevat vuoronperään ihailemaan ja jotka ikuistuvat myös lukemattomiin hääkuviin. Miten erilaiselta ylläoleva kuvakin näyttäisi, jos miehen käsivartta vasten piirtyisi pureskellut tyngät tai repsottavat kynsinauhat. Samalla äärimmäisen turhamaista, mutta kuitenkin niin totta.

En ole itse ns. kynsi-ihmisiä. En lakkaa kynsiäni arjessa kuin pari kertaa vuodessa, en ole koskaan laitattanut rakenne- tai geelikynsiä, eikä se tuntunut vaihtoehdolta nytkään. Omat kynteni kasvavat kyllä pitkiksi, jos huolehdin niistä, ja tiesin luonnonkosmetiikkamerkkien 7-, 8-, 9- ja jops 10-free lakkojen sävyvalikoimien olevan jo varsin makeat. Minulle riittäisi huolitellut ja siistit kynnet, jotka eivät kiinnittäisi sen kummemmin huomiota, eivät näyttävyydellään kuin huolittelemattomuudellaankaan. Päätin pärjätä tässäkin asiassa itse. Jälki ei ehkä olisi ammattimaista, mutta riittävän nättiä takuulla.

Tällä hetkellä, etenkin morsianten keskuudessa, tuntuvat erisävyiset nudekynnet olevan suurimmassa suosiossa. Ymmärrän trendin täysin; nudekynsissä on juuri sopivassa suhteessa sitä huoliteltua vaivattomuutta ja eleganssia, jota itsekin kaipasin kynsiini hääpäiväksi. Ne eivät hyppisi silmille ja veisi huomiota muusta tärkeämmästä, vaan olisivat enemmänkin kirsikka kakun päällä. Sitäpaitsi - nudekynnet ovat maailman helpommat toteuttaa itse.Ensin piti kuitenkin saada kasvatettua kauniit ja terveennäköiset kynnet, jotka lakata. Aloitin kynsiprojektini (kuinka monta kauneusaiheista projektia häiden alla onkaan ollut meneillään..) pari kuukautta ennen häitä, jolloin leikkasin kaikki kynteni lyhyiksi, siistin ne ja ryhdyin tekemään kahta asiaa säännöllisesti:

1) Kynsien lakkaaminen Avrilin kovettavalla kynsilakalla ja
2) Kynsinauhojen rasvaaminen Laponie of Scandinavian All-Around Balmilla*
Miten estää kynsien liuskottuminen?

Avrilin juuri keväällä lanseeraamat kynsien kovettajat olivat kuin vastaus kaikkiin hääkynsiä koskeviin kauhukuviini. Kynteni ovat nimittäin helposti liuskottuvat, niiden kasvaessa tietyn pisteen yli. Voisiko tuo muutaman euron kovettaja todella saada kynteni pysymään kasassa?

Näin kahta kuukautta myöhemmin voin hämmennyksekseni todeta, että todella voi! Lakkasin kovettajalla noin kerran viikossa kynnen pinnan ja sipsaisin lakkaa myös kynnen kärkeen, eivätkä kynteni liuskottuneet kertaakaan koko kesänä. Olen niin häkeltynyt tuon pikkuisen purkin vaikutuksesta, että olen melkein sanaton. Aivan uskomaton hinta-laatusuhde!

Avrilin kynnenkovettajista valitsin nuden sävyisen lakan, joka osoittautui kauniiksi arkilakaksi. Siitä ei tule kynsiin huomattavaa sävyä, mutta kynnen pinta näyttää tasaisemmalta ja kiiltävältä. Saatavana on tietenkin myös täysin väritön kynnen kovettaja. Nämä Avrilin erityislakat tunnistat muuten valkoisesta korkista.
Kynsinauhat kuosiin

Kuulin myös huhua kokeneemmilta kynsi-ihmisiltä, että kynsinauhojakin kannattaisi alkaa huoltamaan jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Valitsin tarkoitukseen Laponien All-Around Balmin*, sillä sen ravitseva koostumus tekee takuulla tehtävänsä, kosteuttaa ja hoitaa tässä tapauksessa kynsinauhoja. Samaan aikaan sen koostumus on kuitenkin niin äärimmäisen hyvin imeytyvä, etteivät kynnet ja sormet jää rasvaisen tai tahmaisen tuntuisiksi. On suoranainen ihme, mitä kynsinauhojen säännöllinen hoitaminen tekee kynsien ilmeelle. Mihin kukaan mitään manikyyrejä kaipaa, kun saman upean lopputuloksen saa sipaisulla laadusta balmia, ihan omalla kotisohvalla?

Laponien All-Around Balmi ei tietenkään ole pelkästään kynsinauhoille tarkoitettu tuote, vaan juuri sellainen upea monitoimituote, jota voi käyttää kutakuinkin mihin tarkoitukseen tahansa ja on lisäksi kotimainen. Laponien Balmin kevyen koostumuksen salaisuus on luonnostaan kevyt ja korjaava arganöljy, pehmentävä ja rauhoittava kauraöljy, sekä hydrogenoitu rapsiöljy ja auringonkukkavaha, jotka tekevät balmin pohjasta balmimaisen. 
Täydelliset sävyt löytyivät helposti

Mitä tulee itse kynsilakkoihin, kallistuin yhteen jo ennestään omistamaani Avriliin vaaleanpunaista ja harmaata taittavaan nudelakkaan sävyssä Beige Rose 655, jossa on hyvin runsas pigmenttisyys. Se on ollut arkilakkana itseasiassa hyvin ajankohtainen ja trendikäs, mutta häälakkana koin sen aavistuksen turhan beigeksi ja elottomaksi, joten raikastin sävyä levittämällä sen päälle kerroksen läpikuultavampaa Avrilin lakkaa sävyssä French Rose 88, joka raikasti kynsien sävyä juuri sopivasti. Molemmat sävyt ovat myös sävyjä, joita voisin käyttää, ja olenkin käyttänyt, muulloinkin.

Täytyy sanoa, että jäin jopa hieman koukkuun tähän komboon. Sävy meni aivan nappiin ja sulautui saumattomasti muuhun häälookiini, mutta on sen lisäksi istunut asuun kuin asuun minihäämatkallamme ja niinä kertoina, kun olen innostunut lakkaamaan kynnet myös arkena. Varsinaiseen alus- tai päällyslakkaan en vielä sijoittanut, laiska lakkaaja kun olen, mutta Avrililta löytyy luonnollisesti sellainenkin, sekä myös mattalakka niille, jotka haluavat lakasta kuin lakasta mattaisen.
Kannattiko kynsiin panostaa? Entä kannattiko kynnet lakata itse? Todellakin kannatti. Vaikka olemme vasta saaneet häistä sneak peek kuvia, olen jo nyt huomannut, miten monissa kuvissa kynnet komeilevat. Itse lakatut kynnet riittivät kuitenkin tähän siistimiseen paremmin kuin hyvin. Kaikessa ei tarvitse seurata valtavirtaa ja tämä on ehdottomasti yksi niistä asioista, joissa voi ja kannattaa säästää. Tämä ratkaisu oli mielestäni paras mahdollinen kultainen keskitie.


Mitä mieltä te olette - ovatko nudekynnet kamalan ihanat vai ihan kamalat?Postaus sisältää affiliatelinkkejä.
Tähdellä (*) merkitty tuote saatu testiin.