Korealainen ihonhoito ja luonnonkosmetiikkapiireissä etenkin Whamisa pyyhkäisi Suomen yli jo lähes vuosi sitten, hurmaten monia, monia matkallaan. Korealaisen ihonhoidon ydin on äärimmilleen kosteutettu iho, joka on kuulaudessaan myös äärimmäisen kaunis. Vaikka itsellä tavoitteena ei olisikaan korealaisen ihonhoidon kanssa käsikädessä kulkeva dewy skin (suorastaan kostean näköinen iho), kolahtavat nämä superkosteuttavat tuotteet ja metodit myös meidän ympäri vuoden pintakuivuudesta ja kosteusköyhästä ihosta kärsivien suomalaisten sydämiin.

Kun kyseessä on valtava trendi ja hypetys, suhtaudun ilmiöön varautuneesti. En helposti lähde mukaan rummutukseen, sillä ilmiössä on usein pienen kuplan tuntua, ja haluan tunnustella sen todellista pohjaa. Tosi mälsää, tiedän, mutta loppujen lopuksi ihan fiksua. Kun omille mielipiteille ja kokemukselle antaa tilaa, pyrkien unohtamaan suuren joukon täpinät, on helpompi suhtautua  tuotteeseen neutraalisisti.

Sain tuolloin Whamisojen nousukautena muutamia Whamisan tuotteita testiin Natural Goods Companylta, joista osa osoittautuikin odotetusti todella toimiviksi, osa ei, ja sitten oli tämä kasvovesi, joka räjäytti potin.
Whamisa jää osaksi ihonhoitorutiinejani

Minusta on huvittavaa, miten yleensä syynään tarkkaan tuotteiden incit ja muodostan jo niiden pohjalta jonkinlaisen ennakkokäsityksen tuotteen vaikutuksista. Whamisojen kohdalla en tehnyt sitäkään, en tiedä miksi, vaan lähdin löträämään täysin sokkona. Täytyy sanoa, että en olisi inciä myöhemmin vilkaisseena uskonut, että tällaista tehoa saa aikaan ihan vain fermentoidut kasviuutteet ja -öljyt. Olen nimittäin jättänyt Whamisan Tonerin myötä pois hyaluronihapposeerumit ja muuta aiemmin välttämättömät litkut, jotta tämä atooppinen nassu pysyisi kuosissa.

Ensireaktioni on ollut valtava hämmennys, mutta onhan tuo oikeastaan loogista. Fermentointi on selvästi ollut avain ihon tasapainoon löytämiseen huomattavasti helpommin. En tiedä miten ilmaisisin tämän mahdollisimman selvästi, mutta yritetään. Olen jo tottunut kamppailemaan ihon kosteutettuna pitämisen kanssa, eikä se ole koskaan tullut helpolla. Se on ollut minun normini. Nyt tuo kamppailu-osuus on viety pois, muutamalla kasvojen taputtelulla. Tässä pätkä fermentoinnista Natural Goods Companyn sivuilta:

"Fermentoidut ainesosat sisältävät korkeampia antioksidanttipitoisuuksia ja ravintoaineita kuin samojen ainesosien ei-fermentoidut versiot. Itse käymisprosessi tuottaa myös muita ihon kannalta edullisia ainesosia, kuten aminohappoja ja peptidejä. Lisäksi käyminen auttaa hajottamaan raaka-aineet helpommin imeytyneiksi aineosiksi, jolloin iho hyötyy niistä enemmän kokonaisvaltaisesti."

Tuon aiemmin syksyllä saamani Toner Originalin jälkeen olen jo ehtinyt ostaa uuden putelin ja testannut välissä myös muutamana iltana Deep Rich -versiota testerillä, enkä kyllä ihan kevyin peruistein lähtisi kokeilemaan mitään muita kasvovesiä. Muutama kerros Toner Originalia ja vaihteleva joukko puhtaita kukkaisvesiä* ovat riittäneet pitääkseen ihoni kosteustasapainon hyvänä, kun olen muistanut säännölliset entsyymikuorinnat (avaavat ihon pinnan jälleen ihonhoitotuotteille), sekä lukinnut kaiken herkun kosteuden ihoon kasvovoiteella ja öljyllä. 

Ainoa haittapuoli Whamisan kasvovedessä on se, ettei mitkään muut kasvovedet enää tunnu miltään.

Whamisan tuntuma ja käyttäminen

Okei, epäreilua asettaa Whamisan hoitoneste, muiden litkujen kanssa samalle viivalle, sillä ensimmäisten pisaroidenkin koostumuksesta jo huomaa, että tässä on kirjaimellisesti käsillä jotain ihan muuta. Koostumus on paksumpi kuin minkään aiemmin kokeilemani kasvoveden, kuin kasvoveden ja seerumin sekoitus. Huomaahan sen jo seerumeiden pois jäämisestä, että tässä saa samassa pullossa kaksi tuotetta yksissä kuorissa.

Ihon pinta jääkin näistä Whamisoista jännän tahmaiseksi, enkä voi sanoa pitäväni tunteesta, mutta se häviää suihkuttamalla hieman kukkaisvesisuihketta ja levittämällä kasvovoiteen ja/tai öljyn päälle. Olen myös pyrkinyt kerrostamaan Whamisaa iltaisin, kun taas aamuisin yksi kerros kukkaisvesien alla riittää ja se auttaa kukkaisvesiä imeytymään ihoon. Suihkuttamalla kukkaisvesiä Whamisan lisäksi olen "hienosäätänyt" kasvovesiosion tehoa hoitavasta, rauhoittavaan tai tasapainoittavaan. Näistä lisää vielä omassa postauksessaan.

Aamuisin levitän kasvovesien päälle Whamisan Water Creamia, erittäin ohutta kosteuttavaa kasvovoidetta, iltaisin puolestaan joko Water Creamia tai Whamisan Lotion Originalia*, sekä muutaman tipan Lovely Dayn Skin Rescue -kasvoöljyä*. Täy-del-li-nen kombo.

Eroon kesäihon epäpuhtauksista

On silmiä avartavaa ymmärtää, että ihon kuivuus ja etenkin pintakuivuus sekä epäpuhtaudet kulkevat käsi kädessä. On harha ajatella, ettei epäpuhdas iho tarvitsisi kosteutusta, vaan rasvoittuminen pitää saada kuriin aka. vähenemään. Ihon toiminta ei ole kenelläkään muuttumaton, vaan iho reagoi olosuhteisiin kuten mikä tahansa elin: kun iho kärsii kuivuudesta, pyrkii se korjaamaan tilanteen kosteuttamaan itse itseään - erittäen enemmän rasvaa. Kosteustuotteilla voimme itse päättää minkälaista kosteutta ihollemme lisätään ja runsas etenkin vesipohjainen kosteuttaminen voi ratkaista epäpuhtaan ihon ongelmat.

Tämän huomaa konkreettisesti myös minun atooppisella hipiällä. Näin kesäaikaan on varsinkin otsallani taipumusta kehittää epäpuhtauksia oikein koko vuoden edestä. Ihon pinta kuivuu auringossa UV-säteiden, aurinkosuojatuotteiden ja runsaan ulkoilun tuloksena, jolloin hiki ja ihon rasva jäämät jumiin pintakuivan kerroksen alle. Syksyisin, talvisin ja keväisin on tilanne täysin toinen.

Nyt, kop kop vaan, on ihon tilanne pysynyt todella hyvänä, ja jos ei ulos katsoisi, ei tietäisi että elämme kesäkautta. Paitsi kun lipsun  Whamisan tonerin taputtelusta. Näitä lipsumisia on nyt tapahtunut kaksi kertaa: kerran ensimmäisen pullon loputtua ja toisen kerran mökkeilymme aikana, mutta ryhtiliikkeen jälkeen on iho palautunut molempina kertoina noin viikossa. On kai sanomattakin selvää, että roikun Whamisassa kynsin hampain etenkin tämän häitä edeltävän kesän.

Siis kun huomaan ihon reagoivan kehittämällä pintä näppyä hiusrajaan, lisään kosteuttavien tuotteiden käyttöä, sen sijaan että kiristäisin nyörejä. Ja se toimii! Seuraavaksi laitetaan mies taputtelukuurille Whamisan miesten kasvoveden kanssa.
Vaikka Whamisa ei ole enää pinkonut esille blogeissa ja somessa kuten vuosi sitten, näkyy sen suosio edelleen etenkin luonnonkosmetiikkakauppojen varastotilanteissa, joissa muutama tuote seilaa säännöllisesti loppuneen ja täyden väliä. Näistä himoittuja tuotteita ovat etenkin Original ja Deep Rich -kasvovedet, suosittu puhdistusöljy, kevyen tuntuinen kasvoöljy, huippu Water Cream -kasvovoide, sekä pienet matkakoot, joilla omat suosikit löytyy ilman suurta rahallista riskiä. Omalla kokemuksellani sanoisin, että tuossa kiteytyykin Whamisan parhaimmisto, joilla tuskin menee pieleen. Vai mitä sanotte te?


Mikä on teidän kokemuksenne Whamisasta?


Postaus sisältää affiliate-linkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu blogin kautta.