Miten pienestä sitä välillä osaakaan olla iloinen? Päätin vuosi sitten ottaa asiakseni päästä vanulapuista eroon. Tiedättehän, niistä kaupan kertakäyttöisistä pikkupalasista, joita kuluu syntinen määrä, mutta voi itku että ne tulevat tarpeeseen! Karkea arvio on, että itselläni kului päivässä jopa 5 vanulappua, kun pyyhkäisen kasvot kasvovedellä aamuin illoin, sekä silmämeikkien rippeet iltaisin.

Jossain vaiheessa kyllästyin vanulappupötköjen raahaamiseen kotiin - onhan tuo lappusten määrä loppujen lopuksi aika kauhistuttava. Sitäpaitsi, ekologiset kestovanulaput alkoivat jo olla arkipäivää, ja onhan pestävät kasvorätit meidän taloudessa jo ihan tuttu juttu musliiniliinojen muodossa. Next level, sanoin, ja runttasin ostoskoriin nipun Avrilin kestovanulappuja.
Avrilin kestovanulaput ovat loistavia. Niiden molemmat puolet ovat erilaista materiaalia; yhdeltä puolelta löytyy karheampi froteemainen pinta ja toiselta pehmoisempi herkemmillekin ihoalueille sopiva pinta. Itse pyyhin kasvot kauttaaltaan tuolla karheammalla puolella, joka on myös erinomainen kasvonaamioiden poistaja, kun taas silmänympärykset pyyhkäisen pehmeällä puolella.

Kestovanulaput ovat lisäksi 3x isompia kuin tavalliset vanulaput, 10x10cm, ja istuvat käteen paremmin. Pesukoneessa nuo pyörivät pyyhe- ja lakanpyykin sekä musliiniliinojen seassa, pyykkipussiin suljettuna. 

Moni tuttu on kysynyt, että eikö kestovanulappu imaise kauhean paljon tuotetta itseensä. Mielestäni eivät, vaan itseasiassa kasvovesi jää herkästi lapun pinnalle pyörimään, ellei kasvovettä tarkoituksenmukaisesti imeytä siihen. Jos kasvoveden kuluminen kuitenkin huolettaa, kannattaa se ensin levittää kasvoille ja sitten pyyhkäistä vanulapulla pois.

Itse olen yllättynyt vanulappujen kestävyydestä. Vastoin odotuksiani, ovat kestovanulaput edelleen varsin freesin näköisiä, eivät ole tummuneet taikka nyppääntyneet pahasti. Käsistään kätevä henkilö pyöräyttää hetkessä kestovanulaput itse, mutta jos et omista saumuria ompelukonetta, ovat nämä valmiit myös mainio vaihtoehto. Avrilin kestovanulaput tehdään luomupuuvillasta Ranskassa ja kustantavat 2,50-3,00€/kpl ostopaikasta riippuen.
Joko sinäkin olet hyvästellyt kertisvanulaput?
Nyt viimeistään on sen aika!Postaus sisältää affiliate-linkkejä.