Kaupallinen yhteistyö - Atopik


Törmään aina välillä keskusteluihin, joissa huhuillaan (hieman epätoivoisella äänensävyllä) kotimaisen, hoitavan ja hajusteettoman ihonhoitosarjan perään. Eikä tuo ole mikään ihme, sillä tarjonta on kieltämättä hyvin hyvin suppeaa ja oikeastaan lähes olematon vielä viime kevääseen asti. 

Suositteluja on kerännyt lähes poikkeuksetta eniten kotimaisen Naviterin valmistamat EkoPharman tuotteet, jotka ovat nousseet monen suosikeiksi. Olen pitkään sivusta seuranneena kokenut Naviterin todella mielenkiintoiseksi kosmetiikan valmistajaksi, joka tekee selvästi omaa juttuaan vahvalla osaamisella. Tuotteiden sisältö on aina tarkkaan harkittua ja jokainen ihotyyppi on huomioitu laajasti. Siinä missä hoitolasarjana tunnettu EkoPharma ei kuitenkaan ole tuntunut minusta täysin omalta ja jäänyt siten kokeilematta, olin oitis korva tarkkana kuullessani Naviterin uudesta Atopik apteekkisarjasta.

Nyt etenkin kuivasta, herkästä ja atooppisesta ihosta kärsivät kuulolle! Tässä on nimittäin monelle suoranainen ihonhoidollinen Jackpot. Olen kesän aikana käyttänyt kasvojen päivittäisessä ihonhoidossa yksinomaan Atopikin tuotteita ja olen positiivisesti ymmälläni. Syynätään siis nämä läpi oikein huolella!

Atopik-sarja koostuu sensitive- ja anti-age-tuotteista, jotka kruunataan parilla vartalotuotteetta. Näistä kaikki perustuvat ihoa rauhoittavaan kauraan, mutta tuotteet pursuavat ihoa hoitavia aineita, joita voi vilkaista enemmän täältä. Tuotteissa on keskitytty etenkin herkän ja kuivan ihon häiriintyneen tai puutteellisen toiminnan tukemiseen, tarjoamalla iholle sen kovasti kaipaamia rakennusaineita, kuten keramideja ja lipideja. Erityisen mielenkiintoisen Atopikista tekee mielestäni prebiootit, joihin ei mielestäni kovin usein törmää tämän hintatason tuotteissa. Olin pelkkänä korvana!

Kasvotuotteista sensitive-linjaan lukeutuu hellävarainen puhdistusemulsio, kosteuttava kasvovesi, hoitoseerumi, 24h voide, kauraöljy, silmänympärysvoide ja sinkkivoide, joista sain muutaman tuotteen testiin. Lisäksi kasvotuotteita täydentää (miedosti hajustetut) anti-age-tuotteina hoitoseerumi, 24h voide ja silmänympärysvoide. Kaikki tuotteet löydät täältä. Kumpaakin versiota saa lisäksi starttipakkauksena, joista toisen jollain teistä on mahdollisuus voittaa arvonnasta postauksen lopusta.
Atopikin puhdistusemulsio on ihanan kevyt ja hellävarainen puhdistustuote, joka yllätti minut puhdistustehollaan täysin. Olen tottunut siihen, että jotain pieniä meikkivoiteen rippeitä saattaa jäädä iholle hankalimpiin kohtiin, ja jos ei sitä, niin ainakin jokin pieni harmaa varjo jää ripsivärin jäljiltä silmien alle. Vaan eipä tällä! Kasvot ovat aivan puti puhtaat ja kasvovesi pääsee tämän jälkeen tekemään juuri sen, mitä sen kuuluukin.

Vakuuttavasta puhdistustehosta huolimatta, jättää puhdistusemulsio ihon todella pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi, kuten puhdistusmaidon ja -voiteen olettaakin tekevän. Puhdistus perustuu helliin tensideihin, joiden rinnalla ihoa hoitaa kaurauute ja ruusuvesi. Olen todella mielissäni. Todella. Tämän tietävät myös ystäväni, joille olen hehkuttanut mm. tätä Atopikin tuotetta varmasti kyllästymiseen asti. Uskallan varmasti sanoa tämän olevan uusi suosikkini puhdistustuotteista.
Sitten siirrytään Atopikin kasvoveteen, sarjan ehdoton tähtituote, joka ansaitsisi välittömästi hoitoneste-tittelin. Voiko kasvovedestä sanoa sen olevan täyteläinen? Minä aion niin joka tapauksessa tehdä, sillä ko. kasvovesi on koostumukseltaan melkein kuin jollain fluidilla tai seerumilla jatkettua, ohutta, mutta selkeästi enemmän kuin vettä. Ymmärrättekö mitä ajan takaa?

Kasvoveden kanssa minun kävi alkuun todella hassusti, sillä erehdyin käyttämään sitä tavallasiseen tapaani hyaluronihapposeerumin alla. Kuten hyaluronihapposeerumi-postauksen jälkeen tiedättekin, voi iho kuitenkin saada hyaluronihappoöverit, ja juuri tämä ilmiö iski minuun; iho veti ensin aivan rutikuivaksi, kunnes älysin mistä oli kyse. Jätettyäni hyaluronihapposeerumin pois totesin, että Atopikin kanssa kosteustehona minulle riittää pelkkä sarjan kasvovesi ja kosteusvoide, ja iho on silti äärimmäisen hyvin kosteutettu.

Atopikin kasvovesi sisältää todella runsaasti paitsi (keskikokoisen molekyylikoon) hyaluronihappoa, myös sitä tehostavaa sodium PCA:ta ja ksylitoliyhdisteitä. Jälleen toistuu rauhoittavien kaurauutteen ja ruusuveden liitto. Pumppupullo on poikkeuksellinen ratkaisu kasvovedelle, mutta itse teen tämän kanssa niin, että painan tätä hieman kämmelle, levitän käsien väliin ja sitten taputtelen iholle. Tämä ratkaisu on toiminut moitteettomasti.
Harvoin käy niin, että joudun jarruttelemaan ihonhoitotuotteiden kanssa, mutta Atopikin kohdalla oli pakko. Testasin rinnakkain sekä rauhoittavaa kauravoidetta, että rauhoittavaa hoitoseerumia, joiden kanssa sain todeta hoitoseerumin olevan iholleni liikaa. Tässä näemme erinomaisesti sarjan potentiaalin atooppisenkin ihon hoidossa; oma ihoni ei ole kaikista vaativimmasta päästä, eikä siten vedäkään itseensä kaikkea tarjottua. Sen sijaan voimakkaista atooppisen ihon oireista kärsivälle on tarjolla järeämpiä keinoja.

24h rauhoittava kauravoide on varsin täyteläinen kosteusvoide, joka sisältää sekä kaurauutetta että -öljyä, hyaluronihappoa ja prebiootteja oligosakkariidien ja inuliinin muodossa. Veikkaisin tämän olevan omalla ihollani täydellinen etenkin talviaikaan, kun taas näin kesäaikaan jopa aavistuksen tuhti ja aktivoiva, mutta toimiva iltoihin rajoitettuna.

Hoitoseerumi on näistä kahdesta voiteesta vielä tuhdimpi ja "rasvaisempi", varmasti kunnon atooppisella iholla toimivampi tehovoide. Hoitoseerumin ainesosat eroavat kosteuvoiteesta siten, että tässä kosteusteho on selkeästi enemmän rasvoihin perustuva, sisältäen kauran lisäksi (kosteusvoitessa esiintyvän hyaluronihapon sijaan) viinirypäleensiemenöljyä ja mangovoita, sekä tietenkin prebiootteja.
Pähkinänkuoressa siis, tämä kolmikko riittää minulla tällä hetkellä päivittäisessä ihonhoidossa. Ei seerumeita, ei öljyjä. Aika uskomatonta. Pelkkä parjaamani puhdistustuotteesta, kasvovedestä ja kosteusvoiteesta koostuva ihonhoidon "pyhä kolminaisuus". Syön sanani!

Näiden ohella käytän satunnaisesti kuorintoja ja naamioita, mutta ns. jokailtainen ihonhoitohetki muodostuu meikin poistamisesta iholta puhdistusemulsiolla ja konjacsienellä, ihon tasapainoittamisesta ja kosteutuksesta kasvoveden taputtelulla ihoon, sekä hoitorituaalin viimeistely 24h kosteusvoiteella.
Kuten kerroin, löytyy Atopikilta myös pari vartalotuotetta: hellävarainen puhdistusneste ja herkän ihon ihovoide. Näistä kahdesta olen kokeillut ihovoidetta, jossa on miellyttävä, mutta todella mieto piparmintun tuoksu. Itse voidepohja koostuu esim. kaurauutteesta, kauraöljystä ja mangovoista. Vaikka vartalovoide sisältääkin paljon hoitavia rasvoja ja öljyjä, imeytyy se ihailtavan nopeasti ihoon ja soveltuu siksi käytettäväksi myös ennen pukeutumista.

Vaikka mieto tuoksu onkin ihana lisä vartalotuotteissa muuten tuoksuttomassa sarjassa, kannattaa todellä herkkäihoisen huomioida, että piparminttu saattaa ärsyttää joidenkin ihoa. Määrä on kuitenkin todella vähäinen, Naviterin tarkkaan huomioon ottama ja vartalotuotteisiin rajattu, eikä tämä varmasti muodostu monelle ongelmaksi, mutta on kuitenkin huomioimisen arvoinen asia.

Kaikki sarjan tuotteet ovat Suomessa valmistettuja, vegaanisia ja FI-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa! Saatavuus on rajattu apteekkeihin, mutta ovat helposti kaikkien saatavilla esim. täällä.


***

Jos sinä haluat päästä kokeilemaan Atopikia, kannattaa sinun osallistua tähän arvontaan, jossa palkintona on vapaavalintainen Atopik starttipaketti, joko sensitive tai anti-age. Kommentoi alle miksi sinua houkuttaa kokeilla sarjaa tiistaihin 19.9. mennessä sähköpostin kera. Otamme voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Paljon onnea arvontaan!


Ann-ChristineYhteistyössä Atopik.
Tuotteet saatu blogin kautta.