urtekram nordic berries morning haze shampoo hoitoaine vegaaninen luonnonkosmetiikka


Luonnonkosmetiikan saralla on menty kovaa vauhtia eteenpäin shampoiden kanssa. Varsinkin oma herkempi hipiäni on aina oireillut voimakkaasti pesevistä shampoista ja ongelmat eivät loppuneet siihen kun siirryin luonnonkosmetiikkaan. Alkuun jokin saattoi tuntua hyvältä, mutta hetken käytön jälkeen ongelmat palasivat kutinan muodossa. En voi pestä hiuksia joka päivä, mutta pidemmästä välistäkin tulee ongelmia. Jokaisen uuden pesuaineen kohdalla minun on täytynyt etsiä uudestaan sopiva pesuväli ja toivoa sormet ristissä, että ihme tapahtuisi ja löytäisin sen oikean.

Testasin tätä postausta varten kolmea Urtekramin tuotetta, joista kaikki ovat vielä suhteellisen uusia; Nordic Berries hoitoainetta, Nordic Berries shampoota sekä apteekeista löytyvän sarjan Morning Hazen sulfaatitonta shampoota. Kaikki näistä ovat vegaanisia, luomuja, silikonittomia, ecocertifikoituja ja kaikki alle 10e! En tiedä uskallanko vielä hurrata ääneen, mutta voin paljastaa hiljaa kuiskaten sen verran, että nyt ollaan aika täydellisen luonnollisen shampoon äärellä! 

Urtekramin uusi Nordic Berries -sarja on saanut ylistystä niin bloggaajilta kuin kriitikoiltakin, voittaen jo muutaman palkinnonkin. Nimensä mukaisesti sarja sisältää pohjoisia marjoja kuten mustikkaa, karpaloa, tyrniä ja ruusunmarjaa sekä niiden sisältämien vitamiinien ja antioksidanttien lisäksi myös hyaluronihappoa. Näiden kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi on lisätty pajunkuoriuutetta tasapainoittamaan hiuspohjaa ja vahvistaa muiden kasviperäisten ainesosien vaikutusta. Urtekramilta olen testannut aiemmin todella monta shampoota ja vain yksi oli tähän mennessä sopinut minulle joten kuten, hoitoaineista puolestaan minulla on kokemusta vähemmän.


urtekram nordic berries morning haze shampoo hoitoaine vegaaninen luonnonkosmetiikka


Nordic Berries hoitoaine* tuntui ohuelta, mutta toisin kuin oletin se jätti hiukset todella pehmeiksi eikä lainkaan liukkaiksi tai rasvaisiksi. Hoitoaineesta löytyy marjauutteiden lisäksi myös aloe veraa ja glyseriiniä tuomaan kosteutusta ja hoitavuutta. Aiemmin kokeilemaani Coconut sarjan hoitoaineeseen nähden ollaan menty todella paljon eteenpäin! Tuoksu Nordic Berriesillä oli miedon marjaisa ja itse olin hieman yllättynyt siitä ettei se ollu voimakkaampi. Olen myös iloinen tästä tuubi mallisesta purkista, sillä tästä oli helppo annostella siitä huolimatta, että koostumus oli ohuehkoa. Hoitoaine sopii kaikille hiustyypeille, jonka vuoksi tämä sopii suurempiikin talouksiin. Tykästyin tähän todella paljon!

Nordic Berries shampoo* oli kohdallani todellinen yllättäjä. Ei kutinaa, hiustenpesuväliä sai hieman pidennettyä ja hoitoaineen kanssa sarjana tämä toimi kuin unelma! Alkuun jouduin tällä pesemään hiukset kahteen otteeseen ennen kuin  ne tuntuivat täysin puhtailta, mutta nykyään riittää yksi kerta. En tiedä mistä tuo johtuu, ehkä siitä että olin päästänyt hiukset vain likaisemmaksi..? Tätä en koe tosin ongelmaksi, sillä vaikka shampoota kului alkuun hieman enemmän niin se ei pese hiuksia natisevan puhtaiksi vaan tuntuu huomattavasti hellemmältä kuin useampi muu shampoo (esimerkiksi Nordic Birch) jota olen kokeillut. Hiukset puhdistuvat kyllä kunnolla, mutta niin että ilman hoitsikkaakin olisi hätätilassa pärjännyt ilman ikäviä takkuja. Juuri se liika pesevyys todennäköisesti aiheuttaa minulle eniten ongelmia, joten mitä hellempi sen parempi.

Kaikista jännintä oli huomata Nordic Berriesin kokeilun myötä omien hiuksieni muuttuvan lähemmäksi omaa luonnollista tilaansa eli luonnonkiharaa. Millään muulla combolla en ole saanut pitkään aikaan hiuksia pehmeille kiharoille, vaan sen sijaan osa tuntuu suoristavan ja hieman latistavan niitä. Tämän vuoksi olin täysin myyty ja tämä sarja nousee suosikkeihini!


urtekram nordic berries morning haze shampoo hoitoaine vegaaninen luonnonkosmetiikka


Näiden jälkeen testasin Morning Haze shampoota. Kyseistä sarjaa saa vain apteekeista ja tätä jouduinkin metsästämään todella kauan! Siinä missä muut Urtekramin tuotteet ovat saatavilla todella hyvin isoissa marketeissa niin Morning Haze sarjaa etsiessään pitää melkein tietää mistä hakea. Suurimmassa osassa apteekeista missä kävin ei näistä ollut kuullukaan, toisissa tiedettiin kertoa ettei heille ole tulossa näitä näillä näkymin myyntiin. Onneksi lopulta tärppäsi ja näitä saa kuitenkin myös apteekkien verkkokaupasta.

Design on näissä purkeissa todella kaunis ja iso plussa shampoon pumppupullolle! Taidan varastaa tuon shampoon loputtua sen toiseen pulloon, sillä pumppupullolla on helppo annostella ja ei vahingossa humpsahda liikaa. Ainesosina tästä löytyy hillaa, seljanmarjaa ja karpaloa yhdistettynä siihen hyaluronihappoon, joka tuntuu nyt olevan todella in (teho)kosteuttavien ominaisuuksiensa takia. Tästäkin löytyy yhtälailla pajunkuoriuutetta ja sen lisäksi auringonkukkaproteiinia. Sulfaatteja tässä shampoossa ei ollut ollenkaan, jonka vuoksi tästä kiinnostuinkin ajatellen sen olevan hellempi päänahalle ja hiuksille.


urtekram nordic berries morning haze shampoo hoitoaine vegaaninen luonnonkosmetiikka


Shampoo pesee hiukset todella hyvin jättäen ne pehmeiksi kuten Nordic Berriesin shampoo. Kuitenkin muutaman kerran jälkeen alkoi se tuttu kutina, eli jokin tässä ei selvästikään sovi minulle tai tarkemmin päänahalleni. Ajattelin pääsyyllisen olevan useimmissa shampoissa sulfaattien, mutta nyt testatessani tätä tuli todettua ettei asia olekaan niin mustavalkoinen. Koostumus tässä on laihahkoa, mutta toisin kuin oletin se vaahtoaa todella hyvin ilman sulfiitteja, paremmin kuin Nordic Berriesin shampoo. Tuoksu on tässä miedon marjaisa eikä mielestäni yhtään keinotekoinen.

Hyaluronihappo hiustuotteissa on todella mielenkiintoinen ja poikkeava lisäys entisiin ja saattaa olla vastaus monen kuivasta hiuspohjasta kärsivän kamppailuun. Etenkin hiusveden kanssa käytettynä hyaluronihaposta saa enemmän irti, kun hyaluronihappo tehostaa hiusveden kosteuttavuutta, sitoessaan kosteuden hiuspohjaan.

Loppujen lopuksi olen löytänyt shampoon ja hoitoaineen omaan makuuni, vaikka shampoo ei sulfaatiton olekaan. Yhdyn toisiin Nordic Berries sarjan fanittajiin ja näistä innostuneena haluan seuraavaksi testata ainakin vartalovoidetta ja käsisaippuaa. Vaikka Morning Hazen shampoo ei minulle ollutkaan nappivalinta niin silti se oli kokeilemisen arvoinen ja voi olla että sarjan oman hoitoaineen kanssa se toimisi paremmin. Urtekramin tuotteet ovat kehittyneet hurjasti siitä mitä ne olivat vuosia sitten ja hinta-laatu alkaa olemaan jo kohdillaan! 


Emilia


Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.