Hyvä tapa testata uusia tuotteita on hankkia ne ensin matkakokoisina. Tämä pätee varsinkin kalliimpien tuotteiden kohdalla, jos vain matkakoko löytyy. Usein matkalla käytän saadut testerit pois, mutta niissä harvemmin on puhdistustuotteita. Kävin ostamassa Ekopharman matkakokoiset vadelma linjan puhdistusvaahdon ja kasvoveden mukaan kesän reissuihin. Nyt kun nuo reissut ovat takana päin on aika kertoa hullaannuttiko Ekopharma minut kuten hyvin monet muut luonnonkosmetiikan ystävät.

EKOPHARMA Helsinki on kotimainen luonnonkosmetiikan ammattikosmetiikkasarja, jonka kaikki ihonhoitotuotteet ovat vegaanisia. Itseasiassa nopealla selauksella ainoa silmiini pistänyt epävegaaninen tuote taisi olla hiuslakka, joka sisältää sellakkaa. Tuotteet sisältävät kotimaisia raaka-aineita kuten marjoja ja kasviuutteita, johon koko sarjan teho perustuukin. Koko sarjan pitäisi soveltua myös herkkäihoisille! Tämän vuoksi tästä kiinnostuinkin alunperin, sillä puhdistustuotteet tuntuvat välillä liian rajuilta ja kuivattavilta.
Aiemmin olen törmännyt Ekopharman kasvojenhoitotuotteiden lisäksi myös hiustenhoitotuotteisiin, joista löytyy onneksi testattavaksi myös matkakokoja. Selatessani Ekopharman sivuja minulle tuli uutena tietona, että heiltä löytyy omat tuotteensa niin lapsille kuin miehillekin, joten nämä sopivatkin sopivasti koko perheelle.

Tuotteet valmistetaan täysin Suomessa ja nimenomaan meidän suomalaisten ihoille. Koska kyseessä on ammattikosmetiikkasarja niin tuotteita myydään kauneudenhoitoalan ammattilaisilla kuten kosmetologeilla ja parturi-kampaajilla, voit tarkastaa oman kaupunkisi jälleenmyyjät täältä. Ekopharman tuotteilta löytyy muuten FI-Natura -luonnonkosmetiikkasertifikaatti, Leaping Bunny logo sekä avainlippu kotimaisuudesta.
Kasvoille löytyy neljä eri linjaa: Herukka, joka rauhoittaa ja vahvistaa ihoa, Tyrni, joka uudistaa ja kiinteyttää ihoa, Karpalo, joka tasapainoittaa ihoa ja vähentää tulehduksia sekä Vadelma, joka kosteuttaa ja heleyttää ihoa. Näistä kaikista on saatavilla matkakoon setti, vaselmassa on puhdistusvaahtoa ja kasvovettä, herukassa ja tyrnissä puhdistusemulsio ja kasvovesi, karpalossa puolestaan puhdistusgeeli ja kasvovesi. Suosittelen lämpimästi sopivan sarjan valitsemista yhdessä kosmetologin kanssa, minua valinnassa auttoi Tampereella Kosmetologi JanniSusanna. Puhdistusvaahdon ja kasvoveden saa kätevästi matkakoisina yhteishintaan 12e, jonka koen varsin kohtuulliseksi 75ml kasvovedestä ja 60ml puhdistusvaahdosta. Olen käyttänyt näitä nyt kesän ajan reissuilla päivittäin ja nämä ovat olleet yllättävänkin riittoisia.

Ja nyt testaamaani kaksikkoon! Tykkään todella paljon puhdistusvaahdoista, vaikka usein ne pesevätkin aivan liikaa. Vadelma linjan puhdistusvaahto pesee hellästi, mutta sillä saa kuitenkin pestyä pois myös silmämeikin. (Vinkkinä muuten, että silmät kannattaa pitää pesun ajan kiinni, sillä muuten saattaa kirvellä.) Alkuun olin hieman skeptinen silmämeikin lähdön kanssa, mutta niin vain se lähti ongelmitta ja eipä vaahtokaan pessyt ihoa rutikuivaksi toisin kuin pelkäsin. Vaahto sisältää vadelmauutetta ja glyseriiniä, jotka kosteuttavat ihoa. Tämä on muuten paras puhdistusvaahto, jota olen koko elämäni aikana kokeillut!
Kasvovesi puolestaan viimeistelee ihon vaahdon jälkeen, tasapainottaen ja kosteuttaen sitä samalla valmistellen ihoa kasvovoiteelle. Pakko myöntää ettei minusta tämän kanssa tullut heti sydänystävää, sillä se jätti aluksi osalle ihosta hieman tahmean tuntuisen pinnan. Alkuun suihkutin sitä iholle suoraan ja pyyhin pois (kesto)vanulapulla, mutta minulle sopii paremmin lapun kautta levittäminen. Kasvovesi sisältää vadelmauutteen lisäksi aloe veraa, kotimaisten soiden tupasvillaa ja glyseriiniä. Ekopharman puhdistustuotteiden jälkeen iho tuntui kosteutetummalta kuin kotoa löytyvän Mossan lakka kasvoveden ja Berliinistä tuodun Alterran puhdistusvaahdon kanssa. Ekopharma oli selvästi hellempi kokonaisuutena; kasvovesi kosteuttaa tehokkaasti ja meikkikin lähti paremmin Ekopharmalla kuin Alterralla.

Yhteenvetona, vaikka kasvovesi ei hurmannut minua aluksi niin nämä tuotteet yhdessä tekivät sen. Varsinkin puhdistusvaahto nousi suosikikseni kasvojen puhdistukseen suolasaippuan rinnalle. Suositushinta näillä kummallakin täysikokoisena on 24,50€ /250ml. Nämä saivat minut kiinnostumaan entistä enemmän Ekopharmasta ja heidän muistakin tuotteistaan, sillä varsinkin ihonhoidontuotteet ovat varsin kehuttuja eikä varmasti suotta.Emilia