pihkavoide voide vegaaninen kosmetiikka pihka luonnonkosmetiikka abies organics


Jos metsään tahdot mennä nyt niin takuulla yllätyt, näin minullekin kävi pienellä retkellä metsään juhannuksena. Yllättäjänä ei onneksi ollut karhu tai muu peto, vaan lauma todella innokkaita hyttysiä. Nyt täytyy todella alkaa kehittelemään eteeristen öljyjen yhdistelmää, jolla saisi nuo verenimijät pidettyä kaukana minusta (ja teistä). Jos teillä on vinkkejä luonnolliseen hyttyskarkoitteeseen niin huikatkaa ihmeessä!

Kärsin todella kuivista jalkapohjista, kantapäät ovat ehkä yksi ikävimmistä ongelma-alueistani sillä tuntuu ettei normaalit jalkavoiteet oikein riitä. Olen lukenut joskus, että voimakas raspaus vain pahentaa ongelmia paksuntamalla ihoa kuten hankaavat kengätkin. Kenkien sopivuus on siis todella tärkeässä osassa jalkojen hyvinvontia ja varsinkin työkenkien pitäisi olla oikeasti sopivat. Jos ja kun tilanne menee siihen pisteeseen ettei muu kuin raspaaminen auta niin teen sen hellästi ja kosteutan sen jälkeen huolellisesti. Kaiken aa ja oo jalkojen kanssa onkin hyvä ja säännöllinen kosteutus, ihan kuten käsienkin kanssa. Jalat joutuvat varsinkin seisomatyössä todella kovalle rasitukselle ja silloin ne tarvitsevat myös enemmän huolenpitoa, tämän olen itse kokenut kantapään kautta ;) 


pihkavoide voide vegaaninen kosmetiikka pihka luonnonkosmetiikka abies organics käpy


Kokeilin ensin kotimaisen FLOW kosmetiikan Piparminttu jalkavoidetta ja vaikka koostumus onkin alkuun aika kovaa niin pehmenee se käsissä nopeasti. Se vaikuttaa myös siihen ettei tätä kauhean paksulti pysty jaloille levittämään voiteen sulaessa ja etenkin ne kuivat kantapäät olisivat tarvinneet paksumpaa kerrosta. Kuitenkin piparminttu viilentää kivasti ja varsinkin kesällä FLOW:n jalkavoide toimi hyvin raskaan tai kuuman päivän jälkeen.

Kuitenkin tunnuin tarvitsevan jotakin vielä enemmän. Toiveisiini vastattiin Abies Organicsin Pihkavoiteen* muodossa. Voide on paksumpaa, mutta jo valmiiksi kermaisen pehmeää. Jos rakastaa metsän ja etenkin pihkan tuoksua niin tämä on täydellinen, itse nuuhkuttelin käsiä ensimmäisen kokeilun jälkeen taukoamatta, varpaiden nuuhkuttelu olisi voinut olla liian outoa jopa minulta. Palasin mielessäni lapsuuteen ja kotipihan puiden väliin laitetulle keinulle, jossa istuin ja tahrasin käteni pihkaan haistellen sitä onnessani. 

Metsä on ollut minulle aina rauhoittumisen paikka ja tunnen siellä olevan oikeassa elementissäni, tämä voide tuoksuineen viekin minut mättäiden keskelle vihreyteen. Tiedättekö miten pihkaiset puut paukkuvat nuotiossa tai saunan kiukaassa? Tämä tuoksu on myös sitä ihanaa pihkan tuoksua, joka sieltä nuotiosta leijailee. Ymmärrätte varmaan siis miksi rakastuin tähän voiteeseen ja sen tuoksuun välittömästi. Tuoksu ei kuitenkaan ole mielestäni liian vahva, vaikka selkeästi erottuva onkin.


pihkavoide voide vegaaninen kosmetiikka pihka luonnonkosmetiikka abies organics sammal


Mitä tulee itse voiteeseen niin se sisältää sheavoita, jonka nimeen vannon kuivan ihoni hoidossa. Sheavoin lisäksi tästä löytyy mm. kookosöljyä, metsäkuusen pihkaa ja mustikansiemenöljyä. Pihka hoitaa ja on antibakteerinen, pakkauksessa kuusen pihkaa sanotaankin kauniisti pohjoisten metsien kultaiseksi aarteeksi. Mustikansiemenöljy kosteuttaa, rauhoittaa ja sillä on myös uudistavia ominaisuuksia. Pihkaa tässä on 5%. Kuitenkin jos olet hartsiyliherkkä niin tämä ei sinulle sovi. 

Pihkavoide sopii jalkojen lisäksi myös käsille. Kuten mainitsinkin niin pihka on antibakteerinen ja sen takia se tuhoaa haavoihin tulevia bakteereja ja umpeuttaa haavoja. Tätä kikkaa kokeilenkin seuraavan kerran tilanteen vaatiessa ja etenkin kun erehdyn hyttysten lähelle, kutisevat paukamat ovat inhottavia! Luin Ylen artikkelin Haavanhoitoa isovanhempien tapaan, jossa oli siitä miten "ennen vanhaan" hoidettiin haavoja ja ruhjeita luonnollisesti. Ratamo olikin minulle tuttu toveri lapsuudesta!, mutta tämä kuusenpihka (ja terva) ihan uusia juttuja. Pihkasta ja itse pihkavoiteesta löydät lisää luettavaa täältä


pihkavoide voide vegaaninen kosmetiikka pihka luonnonkosmetiikka abies organics


Olen nyt käyttänyt pihkavoidetta monet kerrat niin käsiin kuin jalkoihin ja tämä on todella riittoisaa, sillä tätä ei tarvitse paljoa kerralla. Uskonkin tämän 100ml purkin riittävän pitkään. Jalkoihin olen laittanut sukat päälle edistämään imeytymistä ja tätä pystyy laittamaan hieman paksummankin kerroksen kantapäihin tarpeen vaatiessa. Voide imeytyy nopeasti niin jalkoihin kuin käsiinkin kun laittaa ohuelti, tämä ei jätä käsiä rasvaisiksi ja esimerkiksi kirjoittamista pystyin jatkamaan heti ilman pelkoa rasvaisesta näppäimistöstä. Pihkavoidetta ja sen vaikutusta voi syventää pihkaseerumilla.  Mikä parasta niin Abies Organicsin Pihkavoide on sekä vegaaninen että kotimainen.

Pihkavoide teki juuri sen mitä toivoinkin; se ravitsee, hoitaa ja tekee säännöllisellä käytöllä jalkapohjista pehmeät taistellen kovia kantapäitä ja kuivia käsiä vastaan. Vielä mielenkiinnolla odotan minkälaista tämä on haavoihin ja ruhjeisiin, mutta tähän mennessä jo pelkästään näillä kokemuksilla olen rakastunut.

EmiliaTähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.