Hyaluronihapposeerumit nousivat jonkin aikaa sitten monen suosioon. Suosion salaisuus piilee hyaluronihapon erinomaisessa kyvyssä sitoa itseensä suuret määrät kosteutta, tuoden kuivalle iholle lähes välittömästi helpotusta. Yleensä sanotaan, ettei oikotietä onneen ole, mutta hyaluronihapposeerumien myötä väitän, että tässä sellainen on. Ainakin tehokas ja nopea tie eroon ihon kuivuudesta.

Hyaluronihappo on myös siitä mielenkiintoinen aine, että se vaikuttaa ihoon hieman eri tavalla riippuen sen molekyylikoosta. Isomolekyylinen hyaluronihappo imeytyy vain ihon pinnalle, antaen helpostusta pintakuivuuteen ja estäen kosteuden haihtumista iholta. Pienimolekyylinen hyaluronihappo imeytyy syvemmälle ihoon, tuoden iholle täyteläisen tunteen ja siloittaa ryppyjä. Pienimolekyylinen hyaluronihappo on siis ymmärrettävästi isomolekyylistä hyaluronihappoa arvokkaampaa ainesosana.

Hyaluronihapposeerumeja (ns. puhtaita, jotka eivät sisällä montaa muuta ainesosaa) löytyy tätä nykyä jo useampi markkinoilta. Hinnaltaan nämä vaihtelevat rutkasti, mikä aiheuttaa ymmärrettävästi hämmennystä. Miksi yksi maksaa yli puolet vähemmän kuin toinen? Maksaako ekstraa mistään muusta kuin merkistä? Te pyysitte, minä vastaan; tässä vertailu kolmesta hypetetymmästä hyaluronihapposeerumista:






Naturativ Ecoampoule 1* - 47,30 € / 30 ml

Naturativin hyaluronihapposeerumi toi mukanaan mullistavan valaistumisen ihoni kosteustasapainon suhteen. Ennen tätä seerumia olin kokenut vastaavan täydellisen kosteutetun ihon vain kasvohoidon jälkeen. Kuvailin tehoa "plumps"-tunteeksi, sillä yön aikana ihossa tuntui tapahtuvan "jotain", kuin iho olisi yön aikana täytetty jollain kauan kaivatulla.

Huomattava teho ja ihon täyteläinen tuntuma on pienimolekyylisen hyaluronihapon ansiota, jota tästä seerumista löytyy. Pienimolekyylisen hyaluronihapon lisäksi seerumista löytyy isomolekyylista hyaluronihappoa, eli kahta eri tavoin vaikuttavaa hyaluronihappoa samassa paketissa. Tässä 30 ml pipetillisessä pullossa on huomattava määrä, 450mg (!!) hyaluronihappoa. Potkua siis löytyy ja hinnalle on todellakin hyvä peruste.

Tätä seerumia suosittelisin erityisesti hieman vanhemmalle käyttäjälle, joka hyötyy selkeästi myös arvokkaan pienimolekyylisen hyaluronihapon vaikutuksesta.




Lué hyaluronihapposeerumi* - 18,90 € / 30 ml

Luén hyaluronihapposeerumi on suoranainen siunaus meille, jotka haluamme ihonhoidolta hyvää laatua, mutta joiden budjetti harvoin antaa myöten. Tässä seerumissa hyaluronihappo on molekyylikooltaan keskikokoista; emme siis pääse aivan samoihin syvyyksiin Naturativin kanssa, mutta teho on silti huomattava ja etenkin pintakuivuudesta pääsee helposti eroon tälläkin. Olen käyttänyt tätä Luén hyaluronihapposeerumia muutaman kuukauden ja olen todella vaikuttunut hinta-laatusuhteesta! Kosteusteho hipoo Naturativin tasoa, vain "plumps"-tunne jää puuttumaan.

Tässä pullossa on pumppumekanismi, jolla annostelu onnistuu yllättävän hyvin; tuotetta ei tirskahda kerralla liian suurta määrää, vaan pienikin painallus on mahdollinen. 30 ml Luén hyaluronihapposeerumia sisältää 300mg hyaluronihappoa, todella huomattava määrä tämäkin.

Tätä hyaluronihapposeerumia suosittelen etenkin hänelle, joka kamppailee pintakuivuuden kanssa, eikä kaipaa syvemmällä vaikuttavan hyaluronihapon tehoa, tai hänelle, jonka budjetti on tiukilla.




Evolve Hyaluronic serum 200 - 36,90€ / 30 ml

Tämä on hypetetyistä hyaluronihapposeerumeista se, jota en ole itse kokeillut, sillä se on rehellisyyden nimissä jäänyt aiempien mainittujen varjoon. Ko. seerumi sisältää nimensa mukaisesti 200mg hyaluronihappoa, selkeästi vähemmän kuin postauksen kilpakumppaneissa, mutta arvokkaampaa pienimolekyylistä ja syvällä vaikuttavaa laatua.

Painoitan, ettei minulla ole omakohtaista kokemusta tästä seerumista, muuten kuin satunnaisista kokeiluista käteen (oikein hyvin imeytyvää ja kosteuttavaa). Paperilla se näyttää kuitenkin seerumilta, jota suosittelisin henkilölle, joka ei kärsi voimakkaasta kuivuudesta iholla, haluaa siitä huolimatta pientä potkua ihon kosteustasapainoon ja täyteläisyyteen, mutta ei raaski suorilteen tai ollenkaan taipua Naturativin hintaan asti. (Kannustaisin kuitenkin sijoittamaan sen ylimääräisen kympin tuotteeseen, joka sisältää kokonaisuudessaan yli tuplat hyaluronihappoa ja kaiken lisäksi kumpaakin molekyylikokoa.)




Sitkeän kuivuuden kanssa kamppailevan kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos hyaluronihapposeerumi olisi puuttuva tekijä sinunkin ihonhoitoyhtälössäsi. Näillä neuvoilla osaat varmasti erottaa joukosta sinulle sopivimman vaihtoehdon!



Onko sinulla kokemusta hyaluronihapposeerumeista?
Mikä on suosikkisi?


Ann-Christine



Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu blogin kautta.