lavera mattavoide kasvot iho heleä persikka luonnonkosmetiikka luonnonkaunis


Kymmenen vuotta taaksepäin olin menossa yhdeksännelle luokalle, vähät välitin ihonhoidosta ja jokapäiväinen meikkini oli kilo puuteria ja toinen maskaraa sekä kajaalia. Tuolla yhdistelmällä mentiin vuosi jos toinenkin, lukiossa tilanne alkoi pikkuhiljaa neutralisoitumaan. Noita vuosia kuitenkin yhdistivät väärät ihonhoidon tuotteet, jotka olivat kaikki hinta edellä katsottuja ja harvemmin edes minun iholleni sopivia. 

Muutama vuosi eteenpäin löysin maailman ihanimman mattakasvovoiteen, joka sai minut kiinnostumaan ihonhoidosta kertaheitolla. Aloin kiinnittämään enemmän huomiota kasvojen puhdistukseen ja kosteutukseen, siihen miltä ihoni näyttää. Edelleenkin kaiholla ajattelen sen mattapinnan jättävän voiteen tuntua, mutta ikävä kyllä se mattapinta oli silikonien luomaa illuusiota. Nyt vuosia myöhemmin kaipailin edelleen sitä täydellistä mattapintaa ja etenkin sitä miten saisin sen luonnollisesti. 

Täydellisen kasvovoiteen etsintä nimenomaan mattapintaa ajatellen alkoi Mossan Moisturising Antioxidant Päivävoiteella, joka vaikutti lupaavalta kaupassa kokeillessa vaikkei mattavoide olekaan. Alku ei kuitenkaan ollut ruusuilla tanssimista, sillä se tuntui lisäävän otsassa rasvoittumista. Kuitenkin hetken tauon ja vaihdettuani puhdistusaineita tämä alkoi toimimaan. Iho tuntui tasaisemmalta ja heleämmältä, mitä pidempään käytti niin sitä paremmin se toimi. Kuitenkin tuli päivä kun voide loppui ja halusin enemmän sitä mattaisuutta.
Laveran Mattifying Balancing Kasvovoide* oli seuraava mitä kokeilin. Omalle sekaiholleni tämä tuntui heti hyvältä, kunhan vain aluksi opin annostelemaan voidetta sopivasti. Ihon pinta jää mattaiseksi ja onnekseni myöskin otsani iho ei tästä ole ollut moksiskaan. Rasvoittumista tämän kanssa ei ollut yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Sekin oli kuuma päivä ja kasvovoiteen päällä hieman raskaampi meikkivoide, joka muutenkin tuppaa rasvoittamaan ihoani herkästi eli mitään kauhean suuria johtopäätöksiä en tuosta poikkeuksesta lähtisi tekemään.

Kasvovoide soveltuu normaalille ja sekaiholle, voide sisältää kehäkukkaa joka tasapainottaa etenkin rasvaista t-aluetta. Voide kosteuttaa hyvin ja kunhan malttaa vain antaa voiteen kuivua niin se jättää myös sen mattaisen pinnan. Aluksi olin hieman hätäinen voiteen kuivumisen kanssa, mutta nopeasti huomasin pinnan olevan huomattavasti paremman tuntuinen kun annoin sen vain rauhassa kuivua. Nykyään laitan ennen meikkausta ensin voiteen, hetken touhuan muuta ja sitten jatkan vasta eteenpäin.


lavera mattavoide kasvot iho heleä persikka luonnonkosmetiikka luonnonkaunis irtopuuteri viimeistely puuteri


Vaikka lähellä täydellistä mattaa ollaankin tämän voiteen kanssa niin viime silaus puuttui. Erään vahinkokokeilun kautta löysin tälle täydellisen kaverin, jonka kanssa ihosta tulee todella mattapintainen ja viimeistelty. Kyseessä on Laveran Irtopuuteri, jota olen käyttänyt jo ennen mattavoidetta pidemmän aikaa meikin viimeistelyyn. Kokeilin kerran mattavoiteen päälle irtopuuteria, sillä ripsivärin ja kulmakarvageelin kanssa en halunnut muuta meikkiä kuumana päivänä. Sainkin vahingossa aikaan todella luonnollisen pohjan, jossa ihoni näytti kauniin tasaiselta ja heleältä sekä myöskin tuntui siltä. Tästä on tullut oma vakioni kevyeksi arkimeikiksi!

Laveran mineraali-irtopuuteri on huomaamattoman transparent-sävyinen eli se sopii kaiken sävyisille ihoille, joka on ehdottomasti suuri etu kesällä ruskettuessa. Lisäksi se sopii kaikille ihotyypeille, kiinnittää meikin ja on talkiton. Jos jotakin tuotetta näkyy suositeltavan eri ryhmissä aina niin se on tuo irtopuuteri, eikä syyttä! Sitä voi levittää niin mukana tulevalla vipalla kuin siveltimellä ja se sulautuu ihoon todella kauniisti, kuitenkin tukkimatta pintaa. Minulla purkki on ollut todella riittoisa vaikka se onkin minulla yksi käytetyimmistä kosmetiikkatuotteista jo vuoden ajan. Tässä on tuote, jota tulen varmasti ostmaan uudestaan ja uudestaan, sillä tämä on oikeasti huippu!  


lavera mattavoide kasvot iho heleä persikka luonnonkosmetiikka luonnonkaunis irtopuuteri viimeistely puuteri

lavera mattavoide kasvot iho heleä persikka luonnonkosmetiikka luonnonkaunis irtopuuteri viimeistely puuteri


Mattavoide + irtopuuteri yhdistelmä on toiminut minulla hyvin pitkänkin päivän ajan ja varsinkin näin kesällä on mukava vaihtoehto meikkivoiteelle tai mineraalimeikkipuuterille nopeutensa ja keveytensä takia. Kummatkin Laveran tuotteet ovat vegaanisia ja niillä on NaTrue-sertifikaatti. Mikä tärkeintä; löysin vihdoin sen mattaisen ihon mitä olen etsinyt jo vuosia.

ps. Ann-Christine on löytänyt myös hyvän mattapintaisen meikinpohjustusvoiteen Neal's Yard Remediesiltä ja kyseisen postauksen löydät täältä.


Emilia


Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.