luonnollinen kynsilakanpoistoaine fresh luonnonkosmetiikka vegaaninen kosmetiikka


Kauhistutteko jos kerron miten poistin kynsilakkani vielä reilu kuukausi sitten? Vaikka kuinka haluaisi lakkausten säilyvän ikuisesti niin ei se niin vain mene. Kuluneet kynnet näyttävät ikävältä ja pitkään minulla oli ongelma millä poistaa lakkani sillä en kaupan perus kynsilakanpoistoaineita halua käyttää niiden hajun, sisältämien ainesosien ja yksinkertaisesti sen takia, että ne eivät ole luonnonkosmetiikkaa. Pitkään aikaan en kynsiä lakannut ollenkaan, vaikka aiemmin se oli minulle tärkeä harrastus ja tapa saada asuihini väriä, tuoda itseäni ja taitojani esille. Luonnollisempien kynsilakkojen myötä olen lakannut kynsiä hieman useammin, mutta se poistaminen..


luonnollinen kynsilakanpoistoaine fresh luonnonkosmetiikka vegaaninen kosmetiikka boho kynsilakka


Nyt tulee se kauhea paljastus; usein rapsuttelin lakat pois saunassa istuessa lakkausten hieman pehmenneenä kun en kestänyt katsoa kulumia enää pidempään. Siinä on muuten ihan kauhea homma ja kynnen pinta ottaa tuolla tapaa osumaa aika pahasti, hyi minua! En tosin tiedä kuinka paljon parempaa jälkeä asetoni tekee, joka tuppaa kuivattamaan kynnet (ja niiden ympäristön) sekä haisee aivan törkeän pahalta. Vegaanisen- tai luonnonkosmetiikan puolelta löytyy muutamia erilaisia kynsilakanpoistoaineita, mutta nyt vasta pääsin testaamaan ensimmäistä. Jos sinun kriteereihin kuuluu mahdollisimman mieto tuoksu, vegaanius, luonnonkosmetiikka ja hellävaraisuus niin jatka eteenpäin!

Luonnollinen kynsilakanpoistoaine kuulostaa hassulta, miten jollakin luonnollisella voisi saada kynsilakat pois? Saati sitten jos on vähän rouheammin glitteriä? Ajattelin heti ettei onnistu ja jos sanotaan tuoksuton en uskonut oikein siihenkään. Olin todella väärässä, sillä tämä Fresh Therapies merkin Kynsilakanpoistoaine* ei oikeasti tuoksu kuin hitusen raikkaalle limelle, joka siitä erottuu juuri ja juuri. Miellyttävä kuitenkin, vaikka en tätäkään menisi kauheasti haistelemaan.


luonnollinen kynsilakanpoistoaine fresh luonnonkosmetiikka vegaaninen kosmetiikka boho kynsilakka
luonnollinen kynsilakanpoistoaine fresh luonnonkosmetiikka vegaaninen kosmetiikka boho kynsilakka


Kokeilin yhdistelmällä glitterilakka + Bohon kynsilakka (sävy Sunligt) miten tuo toimii. Aluksi painelin tuota poistoainetta vanulapulla (reiluja löytyy Pirkalta edullisesti) jokaiseen kynteen, jonka jälkeen lähdin poistamaan lakkoja kynsi kynneltä. Yllättävän nopeasti ja hellästi lakkaukset lähtivät ja huomattavasti pienemmällä määrällä kuin xtran kynsilakanpoistoainetta, joka on viimeisin mitä olen kokeillut ennen siirtymistä luonnonkosmetiikkaan. Tätä ei tarvinnut läträtä vaan pieni määrä riitti yhden käden lakoille ja toinen samanmoinen toiselle kädelle. Testasin myös ilman glitteriä ja silloin selviää vähemmällä! 

Mitä tulee kynnen pintaan niin tämä ei kuivattanut sitä tai ympäristöä vaan jätti pienen öljyisen tuntuman, joka lähti helposti käsien pesulla. Tuote ei sisällä isopropyyliä, alkoholia, bentsofenonia, asetonia, etyyli- tai butyyliasetaattia. Tuotteen teho perustuu biohajoaviin pehmentäviin ja liottaviin ainesosiin, se on vegaaninen ja ei kuivata tai vahingoita kynsiä. Se soveltuu muille paitsi rakennekynsille, itse kokeilin ihan perus luonnonkosmetiikan kynsilakalle (77% luonnollisia ainesosia) ja vanhoista lakoista jäämistönä olevalle indie glitterilakalle. Kerroksia alus- ja päällyslakan kanssa oli huimat viisi ja se ei tuottanut ongelmia!


luonnollinen kynsilakanpoistoaine fresh luonnonkosmetiikka vegaaninen kosmetiikka boho kynsilakkaluonnollinen kynsilakanpoistoaine fresh luonnonkosmetiikka vegaaninen kosmetiikka boho kynsilakka


Eniten olen iloinen siitä, että olen vihdoin löytänyt riittoisan ja niin minulle kuin ympäristölle ystävällisen kynsilakanpoistoaineen. Nyt ei tarvitse enää raaputella saunan pimeydessä häpeissään katsoen miten kynnen pinta lähtee lakan mukana. Kynsilakanpoistoaineen lisäksi sarjasta löytyy myös kynsilakanpoistoliinoja, jotka ovat varmasti käteviä esimerkiksi matkoille. Pakko muuten antaa tällekin tuotteelle plussaa designesta, se on upea! Kuvissa muuten esiintyy Bohon lakat Dragonfly ja Artist, jotka olen kumpikin ostanut poistopisteeltä joten niitä ei taida enää oikein saada. Nyt on Boholta tullut myös uusia 10-free lakkoja, joissa on todella kauniita sävyjä joista haluaisin kotiuttaa jokaisen ;) 

Seuraavana minulla on etsinnässä mahdollisimman luonnolliset alus- ja päällyslakat, vinkkejä otetaan taas vastaan!EmiliaTähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.