madara suihkusaippuat infusion vegaaninen luonnonkosmetiikka

Herkälle iholle ei ole aina helppoa löytää sopivia pesutuotteita. Todella monet suihkusaippuat kuivattavat tai ärsyttävät herkkää ihoa, varsinkin voimakkaasti pesevät tai tuoksuvat tuotteet. Herkimpinä kausina saan olla tarkkana mitä iholleni laitan ellen halua kortisonikuurille, talvet ovat ehkä pahinta aikaa ja silloin saan olla tarkkana. Onneksi luonnonkosmetiikasta löytyy myös herkälle iholle sopivia vaihtoehtoja niin ei tarvitse kääntyä apteekin tuotteiden puoleen, jotka harvoin ovat vegaanisia. 

Lapsena minulla oli atooppinen iho ja täysin en ole sitä saanut taltutettua, vaikka tilanne vaihteleekin todella paljon eri vuosina ja vuodenaikoina. Yritänkin pitää ihoni mahdollisimman hyvässä kunnossa, joka tarkoittaa sitä että käytän vartalolle voiteita ja öljyjä ympäri vuoden. Mitä enemmän pidän itsestäni huolta sitä paremmin voi iho ja pääsee talvella vähemmällä. Ihan mitä tahansa en siis iholleni voi laittaa ja olen huomannut, että mitä lyhyempi INCI niin sen parempi. 

madara suihkusaippuat infusion vegaaninen luonnonkosmetiikka

Madara on ollut suurena helpotuksena iho-ongelmaisella, varsinkin Pihlaja DD Vartalovoi on korvaamaton apu talvella. Tuota voita kuluukin pari purkkia vuodessa ja en voi olla hamstraamatta, jos löydän seitä alennuksesta. Tämä onkin ehkä yksi suurimmista suosikeistani luonnonkosmetiikan saralla koskaan! 

Kosteutuksen lisäksi se millä ihonsa pesee merkkaa todella paljon. Talvella sain voimakkaammasta saippuasta kauhean kutinan ja sen jälkeen en ole uskaltanut koskea voimakkaisiin pesutuotteisiin, kun tapaus jäi kummittelemaan takaraivoon. Olen kaivannut siitä asti tuoksuvampaa suihkusaippuaa, joka olisi samalla hellä ja kosteuttava. Avopuolisoni Kalle sen sijaan kaipailee usein miehekkäämpiä suihkusaippuoita ja kun törmäsin Madaran uuteen kolmen eri suihkusaippuan sarjaan miehille ja naisille, halusin löytää näistä Kallelle ja itselleni uuden suosikin.

madara suihkusaippuat infusion vegaaninen luonnonkosmetiikka

Madara Infusion Vert Suihkusaippua*


Kallen suosikki löytyi heti kättelyssä. Madaran Indusion Vert on rennosti miehekäs suihkusaippua, jossa tuoksuu raikkaasti timjami, korte ja sitruunamelissa. Suihkusaippua ei kuivata ja se sopii, kuten koko sarja, myös käsille. Tuoksu on kuitenkin sen verran hillitty, ettei se hyppää silmille tai ole liian yrttinen. Nämä ovat kuitenkin makuasioita, mutta meillä tästä ollaan tykätty. 

Varsinkin aamuun tämä suihkusaippua sopii hyvin, sillä tuoksu on hyvin energinen ja piristävä. Kokeilin tätä käsille ja sen sijaan, että se pesisi kädet rutikuiviksi niin iho jäi silkkisen pehmeäksi. Itseasiassa nämä ovat ensimmäisiä saippuoita, jotka eivät kuivata käsien ihoa, vaikka joutuisikin usein kädet pesemään! Infusion Vert suihkusaippua sisältää myös aloe vera mehua ja uskonkin sillä olevan tekemistä kosteutuksen kanssa. Tämä suihkusaippua kuten kaverinsakin ovat vegaanisia.

madara suihkusaippuat infusion vegaaninen luonnonkosmetiikka


Madara Infusion Blanc Suihkusaippua*


Sarjasta löytyi ensimmäinen kukkasille tuoksuva suihkusaippua, josta olen koskaan pitänyt! Itseasiassa pidin tästä niin paljon, etten ensimmäisen nuuhkuttelun jälkeen malttanut odottaa suihkuun pääsyä. Infusion Blanc suihkusaippua tekee juuri sen minkä lupaakin; on erittäin hellä, tuoksuu huumaavalle ja kosteuttaa ihoa.

Sen ihana huumaava tuoksu tulee valkoisesta jasmiinista ja mesiangervosta, tuoksu on hento kuin vieno tuuli kesällä järven laiturilla yhdistettynä kukkaketoon. Tuoksu ei ole liian voimakas tai raskas, vaan enemmänkin kevyt ja makea. Tämän kuvailtiin vievän Pohjolan juhannusyöhön ja juuri se tuli minullakin mieleeni. 

Olen käyttänyt tätä jo hetken aikaa ja suihkussa ei ole vaikeaa valita mitä saippuaa käyttäisi. Tällä hetkellä kaikki muut ovat herkälle iholle suunnattuja tuoksuttomia tuotteita, mutta tämän kanssa ei onneksi ole ongelmia. Suihkusaippua vaahtoaa kevyesti ja pesee ihon hellästi. Pesun jälkeen iho on pehmeä ja välttämättä en ole aina lisäkosteutusta kaivannut. Tätä suihkusaippuaa suosittelen todella lämpimästi, sillä minutkin se yllätti täysin!

madara suihkusaippuat infusion vegaaninen luonnonkosmetiikka

madara suihkusaippuat infusion vegaaninen luonnonkosmetiikka

Madara Mint Absinthe Suihkusaippua*


Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä Mint Absinthe suihkusaippua. Pakko myöntää, ettei absinttiä ole tullut koskaan maisteltua ja en tiedä miltä kyseinen juoma tuoksuu. Tämä suihkusaippua sen sijaan tuoksuu mausteiselle ja erittäin minttuiselle, jollakin tavalla virkeälle ja villille. Tätä olemme käyttäneet käsisaippuana ja pakko myöntää, että tämä viileä tuoksuyhdistelmä herättää aistit kertaheitolla, varsinkin aamuisin. 

Kuten muutkin niin tämäkin sisältää aloe vera mehua ja puhdistaa ihon hellästi jättäen sen pehmeäksi. Tässä suhteessa saippuat ovat samalla tasolla; jokainen puhdistaa hellästi ja ei kuivata ihoa. Kyse onkin lähinnä siis omista tuoksumieltymyksistä, minä rakastuin Infusion Blanc saippuaan ja Kalle taas tykästyi Infusion Vertiin. Jos pidät mintusta niin varmasti tämä Mint Absinthe on mieleesi. Tuoksu on sen verran voimakas kuitenkin, ettei se ihan jokaiselle ole. 

Sarjan paras puoli on varmasti juuri siinä, että näitä voi käyttää niin käsille kuin vartalollekin ja varsinkin tämä sopii sekä miehille että naisille.


madara suihkusaippuat infusion vegaaninen luonnonkosmetiikka

Suihkusaippuoista vielä sen verran, että tykkään todella paljon näiden ulkonäöstä sekä pumppupullosta. Kokonaisuus on todella kaunis ja koenkin nämä hieman luksus saippuoiksi niin sisältä kuin ulkoakin. Vaikka minulla onkin herkkä iho olivat nämä vartalolleni tai käsilleni sopivia ja eivät kuivattaneet tai ärsyttäneet niitä. Tällä hetkellä ihoni on todella hyvässä kunnossa, kiitos kosteutuksen niin sisältä kuin ulkoa. Toki jos hajustetut tuotteet eivät sinulle yleensä käy niin voi olla että ainakin osa näistä on liian voimakakkaita sinulle. Tuotteilla on Ecocert -sertifikaatti ja näistä jokainen on vegaaninen.

Oletko jo kokeillut näitä uutuuksia?

Emilia


Tuotteet saatu blogin kautta