Yhteistyössä House of Organic


Eilen oli ensimmäinen päivä täällä Turun suunnalla, kun aurinko lämmitti oikein tosissaan ja pakotti riisumaan kevyenkin takin. Sää oli mitä ihanin ja kevyt tuulenvire tuntui vain miellyttävältä. Illalla tuli jo vietettyä tovi pihalla auringonpaisteesta nauttien, ja ensimmäistä kertaa tälle vuodelle huomasin ajastusten ajautuvan tosissaan aurinkosuojatuotteisiin. Nyt se todellinen aurinkorasvoilla läträämisen kausi alkaa jälleen - sitä onkin jo odotettu.

Suurin osa teistä varmasti tiedostaakin jo fysikaalisten ja luonnollisten aurinkorasvojen edut, mutta tiivis kertaus ei koskaan liene pahasta. Kemiallisen suojan antavat aurinkorasvat ovat vähintäänkin epäilyä herättäviä, sillä niiden teho perustuu ihoon imeytymiseen ja auringon säteiden muuttamiseen lämmöksi. Kemiallisen suojan sisältäviä aurinkosuojia ei virallistenkaan suositusten mukaan suositella pienille lapsille, mutta eivät ne tee hyvää aikuisillekaan. Fysikaalisten aurinkosuojien teho perustuu sen sijaan ihon pinnalle jäävästä mineraaleista koostuvasta suojakerroksesta, useimmiten titaani- ja sinkkioksideista, jotka ikään kuin peilaavat auringon UV-säteet pois iholta. Ihan maalaisjärjellä ajateltuna, kumpi kuulostaa paremmalta?

Fysikaalisenkaan aurinkosuojan valinta ei kuitenkaan ole helppoa, sillä fysikaalinen aurinkovoide voi herkästi jättää iholle mineraaleista valkoisen kalvon. Pelkästään esteettinen haitta, mutta mielelläänhän tuon välttäisi. Monissa fysikaalisissa aurinkorasvoissa valkoisesta jäljestä on koitettu päästä eroon nanopartikkeleita käyttämällä, mutta niiden haittapuoli on etenkin mahdollinen verenkiertoon imeytyminen. Nanopartikkelit välttää ostamalla luonnonmukaisia ja sertifioituja aurinkosuojatuotteita, joiden pakkauksissa hyvin todennäköisesti mainitaan nanopartikkeleiden sisältämättömyys.

Haluan myös nostaa esille tasaisin väliajoin puhuttavan alumiinin, incissä alumina, josta on pähkinänkuoressa turha olla huolissaan. Fysikaalisissa aurinkosuojissa alumiinia käytetään ja tarvitaan, ja se on sidottu muihin ainesosiin suuriksi molekyyleiksi, jotka eivät imeydy ihoon tai aiheuta vaaraa (vrt. pelko deodoranteista ja alumiinista)

Yksi kaikki turvallisten aurinkosuojatuotteiden kriteerit täyttävä ja laadukas aurinkosuojamerkki on Algamaris, jonka tuotteisiin pääsin tutustumaan viime kesänä töiden kautta. Olin niin vakuuttunut niiden tehosta ja toimivuudesta, etten edes harkinnut tälle kesälle mitään muita aurinkosuojia. Tuotteita Algamarikselta löytyy ns. joka lähtöön eri suojakertoimilla, koostumuksilla ja pakkauksilla, mutta näistä olen seulonnut yksinkertaisen tiiviin setin, jolla meidän poppoo tulee pärjäämään läpi kesän. Jos siis sinäkin etsit tälle kesälle luonnollisia, hyvin levittyviä ja miellyttävän tuoksuisia aurinkorasvoja, jotka eivät jätä ihoa valkoiseksi, katso tänne, sillä tässä tulee Algamariksen helmet koko perheelle alekoodin kera.
Algamariksella riittää tosiaan tuotteita tarpeeseen kuin tarpeeseen, mutta kenties puhutuin ja suosituin tuote ja minunkin all-time-favourite on ehdottomasti 30 kertoimen aurinkovoidespray*. Sen hurmaava kookoksen tuoksu kerää kehuja käyttäjiltään ja levittyvyys on aivan omaa luokkaansa, kiitos kevyen koostumuksen. Ihmekkös, että tuotteen arvostelukenttä on täynnä viittä tähteä ja ylistystä.

Pakkaus on oivallisesti muotoiltu, sillä tuubi istuu hyvin käteen, jolloin aurinkosuojan suihkuttaminen käy leikiten. Koostumus aurinkovoidesprayllä on tosiaan varsin ohut, jolloin voide levittyy helposti ja tasaisesti. Valkoisesta pinnasta ei ole tietoakaan, vaan iho jää voiteen sisältämien öljyjen ansiosta kosteutetuksi ja hehkuvaksi, mutta ei onneksi tahmaiseksi tai rasvaiseksi.

Algamariksen aurinkosuojille yhteistä (tästäkin spraystä löytyen) on niiden sisältämät hoitavat öljyt auringonkukista ja kookoksesta, jotka tehostavat mineraalien antamaa aurinkosuojaa ja hoitavat ihoa. Niiden lisäksi tuotteista löytyy myös Alga-gorria yhdistettä, punalevästä uutettua antioksidanttia, joka suojaa ihoa ihovaurioita aiheuttavilta vapailta radikaaleilta.

Kasvoille haluan aurinkosuojan kuitenkin voidemaisessa muodossa, joten valitsin omaan käyttööni Algamariksen aurinkovoiteen kasvoille* 30 suojakertoimella. Kasvojen aurinkovoide poikkeaa spraystä siten, että tämä on koostumukseltaan spraytä kosteuttavampi sen sisältämän aloe veran ja glyseriinin ansiosta. Se jättää iholle täysin matan pinnan ja sulautuu täysin ihon sävyyn, toimien siten loistavasti myös meikin alla.

Ihan mahtava lisäys valikoimaan tälle vuodelle on sävyttävä aurinkovoide* kasvoille, myöskin 30 suojakertoimella, jolla voi kesällä korvata meikkipohjan kokonaan! Moni pähkäilee kesällä kasvovoiteen, aurinkorasvan ja meikin levittämisen järjestystä (joka on muuten tämä luettelemani), mutta tuon ongelman ja kerrostamisen poistaa tällainen monitoimituote. Sävyttävä voide jättää niin ikään iholle täysin matan pinnan, mutta tasoittaa ihon sävyä BB-voiteen tapaan. Alla näette vertailukuvaa sävyttömän ja sävyllisen aurinkovoiteen välillä; sävytön versio on omalle vaalealle iholleni hyvä tällä hetkellä, mutta kesällä voin varmasti siirtyä tuohon sävylliseen voiteeseen.


Kasvojen aurinkovoiteet rinnakkain.

Lapsille valitsin jälleen Algamariksen lasten 50 suojakertoimen aurinkorasvan, joka on hypoallergeeninen ja hajusteeton, onhan toinen lapsistamme atoopikko. Sen sisältämät kookosöljy ja sheavoi kosteuttavat ja suojaavat lapsen herkkää ihoa.

Vauvathan tulisi ehdottomasti suojata pelkästään vaatteilla ja pitämällä heidän varjossa, mutta itsekseen vipeltävät ja vedessä pulikoivat pienet tarvitsevat jo lapsille soveltuvan aurinkovoiteen ainakin kasvoille, käsiin ja jalkoihin, vaikka muuten pyrkisi suojaamaan lapsen ihon vaatteilla. Omat lapseni ovat jo pian 4- ja 6-vuotiaita, joten aurinkorasvalla läträtään jo ihan huolella, niin kotona kuin päiväkodissakin. Erityistä kiitosta meiltä saakin kaksi pakkauskokoa, joista isompaa käytetään kotioloissa, kun taas pienempi pysyy päiväkodin hyllyllä.
Vahvemman suojakertoimen aurinkovoide on koostumukseltaan tuhdimpi, mutta muidenkin Algamariksen tuotteiden tavoin todella hyvin levittyvä. Vaikka lapsilla olisi kuinka kiire leikkeihin, ovat he jaksaneet odottaa sen pienen hetken mikä rasvaamiseen menee, ennen leikkeihin sinkoamista. Tämäkään voide ei tahmaa, eli lasten rasvatut kädet ja jalat eivät kerää kaikkia roskia ja röhnäleitä maasta tai rannalta, vaikka siellä hieman kierisikin.
Viimeisenä helmenä tämän kesän aurinkovoidekokoonpanostamme löytyy Algamariksen after sun - emulsio. Auringossa viihtymisen jälkeen iho kirjaimellisesti janoaa kosteutusta ja huolenpitoa, jolloin after sun -tuotteen käyttö on suositeltavaa. Algamariksen kookoksinen after sun -emulsio on ihana. Se tuntuu viilentävän ja rauhoittavan ihoa välittömästi - tämä tuli testattua punoittavalla iholla viime elokuussa. After sun -tuotteita tulisi kuitenkin käyttää iholla nimensä mukaisesti aina auringossa oleskelun jälkeen, ei vain mikäli iho pääsee palamaan. Jos vahinko kuitenkin pääsee käymään, löytyy täältä ohjeet palaneen ihon hoitoon.

Algamariksen after sun -emulsiossa ihoa rauhoittaa aloe vera, luonnollinen alpha bisabolol ja ruskean levän uute, joista kaksi viimeistä myös auttavat vähentämään punoitusta. Aloe veran lisäksi emulsion sisältämä sheavoi kosteuttaa ihoa ja polysakkaridit lukitsevat kosteutta ihoon. Kuten muistakin Algamariksen tuotteista, löytyy tästäkin antioksidanttista alga-gorria yhdistettä - aivan ehdoton ainesosa auringonoton jälkeisessä ihonhoidossa, alga-gorrian ollessa jopa viisi kertaa vahvempi antioksidantti kuin C-vitamiini!


Pyysimme teitä ilahduttamaan pientä kivaa House of Organicista ja koodilla "LUONNONKAUNIS15" saatte 15% alennuksen koko House of Organicin valikoimasta toukokuun loppuun asti! Jos siis lähdette päivittämään aurinkovoidevarastojanne, kannattaa vilkaista House of Organicin huisin hyvää valikoimaa, josta löytyy niin Everyday Minerals, Avril, Organic Shop, Evolve, Lily Lolo ja monta monta muuta huippuhyvää merkkiä, joiden kanssa kelpaa odotella kesää.


Onko Algamaris teille tuttu? Mikä on suosikkinne?

Ann-Christine


Postaustehty yhteistyössä House of Organicin kanssa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.