Yhteistyössä TwisBe

Kun seuraa eri palstoilla luonnonkosmetiikkaa koskevaa keskustelua, ovat ripsiväri ja meikkivoide meikkituotteista ne, joista eniten tunnutaan kyselevän. Ripsiväri herättää ehdottomasti eniten kysymyksiä, mutta myös sen suosikkimeikkivoiteen löytäminen on monelle vaikeaa. Tosin sen löytäminen ei välttämättä ole synteettisestä kosmetiikastakaan helppoa, onhan se ehkä se meikkituote, jolta vaadimme kaikkein eniten, sillä kukapa ei haaveilisi täydellisestä ihosta. Kuitenkin tilanne saattaa vielä mutkistua luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä, sillä monet luonnonkosmetiikan meikkivoiteet käyttäytyvät hieman eritavalla iholla.

Moni vannoo mineraalimeikkien nimeen, mutta kuten arvata saattaa, eivät kaikki niistäkään tykkää. Itsekin käyttäisin mieluummin nestemäistä meikkivoidetta, jos se täydellinen jostain löytyisi. Ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä minulla oli vuosia sama suosikkimeikkivoide ja sen korvaaminen on ollut hankalaa. Kyllä minä ihan hyviä meikkivoiteita olen löytänyt, mutten sellaista, jonka kanssa todella natsaisi. Niinpä olen käyttänyt mineraalimeikkejä, sillä niistä olen löytänyt niitä aivan loistavia tuotteita.


Sitten yhtenä päivänä selailin erästä luonnonkosmetiikan Facebook-ryhmää ja joku peräänkuulutti itselleen sopivaa meikkivoidetta. Kommenteissa hänelle suositeltiin Lauren Brook -moussemeikkivoidetta ja kiinnostukseni heräsi. Helposti levittyvä, kestävä, luonnollinen näköinen, ihoa hoitava meikkivoide kuulosti ihanalta. Eikä ollenkaan ollut paha lisä, että moussemeikkivoide on 97,5% luomua ja sisältää aurinkosuojakertoimen 28. Pakkohan sitä oli testata.

Moussemeikkivoiteen sävyvalioima on laaja. Sävyt on jaettu selkeästi lämpimään, neutraaliin ja viileään sekä 7 eri tummuusasteeseen. Mahtavaa, että vaalemmastakin on neutraali ja lämmin sävy, sillä monista meikkivoiteista sitä kaikkein vaaleimmasta löytyy vain viileä sävy, vaikkeivät kaikki vaaleaihoiset suinkaan ole lumikkeja. Sävyn valinnan helpottamiseksi meikkivoiteesta on olemassa pienet testerikoot, jollaiset pitäisi olla kaikista meikkivoiteista nettikaupoissa. Toisaalta TwistBe:ssä neuvotaan todella mielellään sävyn kanssa, joten testeriä ei välttämättä tarvitse tilata. Lähettämällä kuvan ihostaan luonnonvalossa letstalk@twistbe.fi osoitteeseen saa suosituksen sopivasta sävystä. Ainakin itselle näin valikoitu sävy on ihan täydellinen.

Moussemeikkivoiteen avaaminen toi mieleen muistoja teinivuosilta, kun moussemeikkivoiteet olivat jotain uutta ja mahtavaa. Melko pian kuitenkin selvisi, että tämä Lauren Brooke meikkivoide on todella kaukana niistä moussemeikkivoiteista, joita tuolloin olen käyttänyt. Ne kun olivat todella mattaisia - todellisia teinitytön unelmia - mutta tämä on unelmapehmeä ja ikään kuin sulaa iholle. Ei siis kannata antaa nimen johtaa harhaan.


Tämä mousse todella sulaa iholle ja tuntuu aivan kuin nestemäistä meikkivoidetta levittäisi. Meikkivoide levittyy kuin unelma ja hyvin pieni määrä riitää. Olen tykännyt levittää meikkivoidetta sekä sormin, että napakalla viistolla meikkivoidesiveltimellä. Molemmat tavat toimivat loistavasti, mutta siveltimellä lopputulos on hieman peittävämpi. Sanoisin, että meikkivoide on peittävyydeltään luokkaa 'sheer-medium' tai 'medium' riippuen levitystavasta. Molemmilla tavoilla tuloksena on luonnollinen näköinen ja todella kuulas ja kaunis iho.

Lauren Brooke moussemeikkivoide kosteuttaa koko päivän, eikä korosta kuivia kohtia. Kuitenkaan se ei ole hurjan öljyinen, vaan pinta on aavistuksen samettinen, muttei missään nimessä mattainen, vaan hehkuva. Samettisuuden taitaa saada aikaan meikkivoiteista löytyvä pii, joka varmasti ainakin osaltaan vastaa myös meikkivoiteen pysyvyydestä - käytetäänhän sitä myös monissa kiinnityspuutereissa. Mousse pysyykin hyvin koko päivän, eikä valahda parissa tunnissa, kuten reilusti pienempi, mutta silti kalliimpi kilpailijansa. Oman kokemuksen mukaan meikkivoide pysyy hyvin ilman puuteriakin, kunhan menee autolla eikä pyörällä töihin, mutta kyllähän se silloin kuitenkin kiiltelee sen verran, että suurin osa haluaa puuteria vähän käyttää. Kevyesti puuteroituna meikkivoide kyllä kestää pyöräilyn ja lenkkeilyn - ja merkin omien nettisivujen palautteen mukaan trooppisen kuumuudenkin.

Lauren Brooke moussemeikkivoiteesta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Se on paras kaikista koskaan käyttämistäni meikkivoiteista - eikä vain luonnonkosmetiikan meikkivoiteista. Samanlaista palautetta oli merkin omilla nettisivuilla: moni aiemmin kalliita selektiivisen kosmetiikan meikkivoiteita käyttänyt koki tämän paremmaksi. Myös Ann-Christine pyysi välittämään terveiset, että tämä on paras hänen kokeilemistaan meikkivoiteista. Hänen sanojensa mukaan moussemeikkivoide levittyy kuin unelma ja toimii hyvin myös hänen käyttämänsä Zuii Mintin kanssa. We are in love.


Pakko tässä samalla hehkuttaa myös Lauren Brooken meikkipuuteria. Jos moussemeikkivoide lunasti kaikki lupaukset, tämä ylitti ne. Tosin tämä johtuu siitä, ettei minulla ollut meikkipuuterista yhtä suuria odotuksia eli se pääsi yllättämään positiivisesti. En nimittäin yleensä ole mitenkään innostunut kiinteistä meikkipuutereista. Tämän jälkeen ymmärrän kuitenkin, mikä näiden juju on: kiireisinä arkiaamuina meikkipuuteri on ihanan nopea ja pysyy kauniina koko päivän.

Myös Lauren Brooke meikkipuuterin sävyt on jaettu selkeästi lämpimään, viileään ja neutraaliin ja niistäkin on näytekoot saatavilla. Meikkipuuteri on kuin mineraalimeikkipohja lisättynä hoitavilla ainesosilla. Se sisältää muun muassa kosteuttavaa jojobaöljyä, hoitavaa kookosöljyä sekä auringolta ja vapailta radikaaleilta suojaavaa sinkkiä. Meikkipuuteri jättää iholle mattaisen pinnan, muttei kuitenkaan kuivata ainakaan omaa ihoani, vaikka kyllä tämän kanssa täytyy huolehtia kosteutuksesta hieman paremmin kuin moussemeikkivoiteen. Lopputulos ei myöskään ole sellainen eloton maski, mitä näiden meikkipuutereden kanssa olen pelännyt. Ihan ehdottomasti kuitenkin lisään Lauren Brooke korostusvoidetta hieman hehkua antamaan tämän kanssa. Sen ihanuutta ei voi liikaa korostaa.

Meikkipuuteri on myös peittävyydeltään 'sheer-medium'. Kevyemmän peittävyyden saa käyttämällä levitykseen kabukia. Peittävämmän lopputuloksen saa käyttämällä vaikkapa makeup blenderiä tai puuterin mukana tulevaa puuterivippaa. Itselleni tuon puuterivipan käyttäminen ei ensin tuntunut luontevalta, joten käytin kabukia. Viikkojen kuluessa olen kuitenkin oppinut arvostamaan puuterivipan nopeutta: muutama pyyhkäisy ja koko päivän kauniina kestävä meikkipohja on valmis. Ihan täydellinen tuote niille aamuille, kun peiton alla tulee viivyttyä liian pitkään ja meikki on tehtävä nopeasti.


Jos siis yhä etsitte täydellistä meikkivoidetta, kannattaa pitää Lauren Brooke mielessä. Omat kokeiluni ovat saaneet minut sen verran vakuuttuneeksi merkin laadusta, että muutamia muitakin tuotteita on ihan pakko testata: ainakin peitevoide tummille silmänalusille kuulostaa aivan täydelliseltä.


Jonna

Yhteistyössä TwistBe
Tuotteet saatu blogin kautta