Jos et vielä tiedä mikä musliiniliina on, on sinun syytä pysähtyä hetkeksi. Tässä ollaan taas jokaisen kylpyhuoneen must have-tuotteiden äärellä, sillä musliiniliina on monelle se asia, joka on sulkenut ympyrän ihon puhdistuksen osalta. Vaatimattomalta näyttävä tarvike koukuttaa käyttäjiä toisen perään, mutta miksi?

Puhdistustuotteiden osalta suurin muutos viimevuosina, on ollut puhdistusmaitojen ja -öljyjen ja muiden hellävaraisten puhdistustuotteiden suosion nousu. Ihon oman suojavaipan rauhaan jättävät tuotteet eivät järkytä ihon tasapainoa kuten puhdistusvaahdot ja -geelit, ja ratkaisevat itsestään monen kokemat ongelmat ihon kuivuuden osalta. Samalla moni kuitenkin harmittelee, miten hankalaa tai suorastaan mahdotonta näillä tuotteilla on saada meikit täysin poistettua, ihon pinnalle jäädessä aina jotain pientä töhnää, joka paljastuu kasvovedellä kasteltua vanulappua käyttäessä. Juuri tästä syystä puhdistusmaitojen ymv. tuotteiden kanssa kannattaakin käyttää puhdistusta tehostavaa liinaa tai sientä apuna. Ja jos minulta kysytään, kannattaa näistä tietenkin valita musliiniliina.
Puuvillaiset (usein luomupuuvillaiset) musliiniliinat ovat paitsi ekologisia, myös taloudellisia, jos niitä vertaa esimerkiksi suosittuihin konjac-sieniin. Konjac-sienin vaihtamisvälin ollessa kolmisen kuukautta, voi musliiniliinat pestä yhä uudestaan ja uudestaan 60 asteessa muun pyykin joukossa (tai halutessaan jopa keittää), eikä kappelehinta ole kovin montaa euroa. Muutamalla liinalla varmistaa puhtaan liinan aina olevan käsillä ja "sijoitus" maksaa itsensä takaisin muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen, ostettujen liinojen määrästä ja merkistä riippuen. Musliiniliina on myös  hygieeninen vaihtoehto, sillä liinat kuivuvat nopeasti käytön jälkeen; aseta liina aina ilmavasti kuivumaan käytön jälkeen ja muista pestä tasaisin väliajoin, niin liinat pysyvät freesinä.

Liinat sopivat kaikille ihotyypeille ja kuorivat ihoa kevyesti pesun yhteydessä. Puhdistustuote levitetään kasvoille käsin pyörivin liikkein ja pyyhitään lopuksi pois kastellulla liinalla. Ihoa kuorivan ominaisuutensa vuoksi liinoja ei suositella käytettäväksi herkälle silmänympärysiholle.
Minkä merkin musliiniliina sitten kannattaa valita? Makuasia sanon minä. Itselläni on kolme Neal's Yard Remediesin musliiniliinaa, joihin olen ollut todella tyytyväinen; ne ovat hieman pehmeämmästä päästä ja tuntuvat siksi hyvältä valinnalta herkälle iholle. Musliiniliinoja ja vastaavia löytyy esimerkiksi Biodellystä, Joliesta, Twistbeltä, Ruohonjuuresta, Hyvinvoinnin Tavaratalosta (tarjous menossa!), joistain apteekeista ja no, vaikka mistä. Näppärä tyyppi leikkaa ja ompelee itselleen musliiniliinoja vaikka vanhoista vauvojen harsoista.
Ovatko musliiniliinat teille tuttuja? Mikä on suosikkinne?

Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.