Sen täydellisen ripsivärin metsästys saa nyt jatkoa, kun ripsarivertailun toinen kierros on tullut päätökseen ja on julkisen arvostelun aika. Ensimmäisellä kierroksella voittajaksi valikoitui joukon edullisin ripsiväri, Benecosin Multi-Effect, pisteillä 4/5. Se jätti siis jollekin toiselle hieman varaa kiilata ohi, mutta päihitti omalla kierroksellaan kaikki muut, jopa moninkertaisen hintaiset.

Nyt on heti alkuun hieman spoilattava ja kerrottava, että tällä kierroksella löytyi kuin löytyikin yksi kestosuosikkianikin parempi ripsiväri ja peräti kaksi, joilla saa todella näyttävät räpsyttimet! Yhtälailla tästä joukosta löytyi myös yksi pohjanoteraaus. Tässä kohtaa on myös mainittava, että en näitä testatessa vielä tiennyt mitä mikäkin maksaa, muutaman tultua testiin blogin kautta ja parin päädyttyä minulle testiin kaverin hylkäämänä. Hintojen selvitessä minulle tätä postausta tehdessä, olen jälleen kerran pyöritellyt päätäni, pian selviää miksi. Ripsivärit käyttäytyvät tietenkin eri tavalla eri ihmisillä, ripsistä, levitystekniikasta, silmistä ja ihosta riippuen. Tässä kuitenkin vielä kertauksena omat lähtökohtani ja ripsivärivaatimukseni.


Taustatietoa:

Omat ripseni ovat erittäin vaaleat, varsin hennot, mutta ihan ok-pitkät. Taivutan ripsiäni, sillä muuten ne sojottavat helposti lähinnä suoraan eteenpäin. Taivutettuna ripsieni pituus pääsee tarpeeksi esille, joten ripsiväriltä haen lähinnä volyymia, sen kautta näyttävyyttä, ja kerroksia tulee mätättyä useampia. Ripsivärin tulee siis olla minun makuuni aavistuksen paksumman puoleinen, jotta se kuivuisi nopeasti ja säilyttäisi taivutukset.
Levitän ripsiväriä päivittäin, aivan sama olenko menossa juhliin vai vietänkö kotipäivää. Leppoisina päivinä toivon kuitenkin ripsivärin lähinnä saavan ripset erottumaan, tuovan hieman väriä muuten vaaleuden vuoksi huomaamattomiin ripsiin. Kökkäreet ovat siis nou-nou, lopputuloksen on näytettävä mahdollisimman vaivattomalta ja luonnolliselta.

Pysyvyyden kanssa minulla on harvoin ongelmia, suurimman eron tekee itseasiassa meikkipohja; meikkivoiteella tai meikittömänä ripsiväri saattaa tahria yläluomen ja kulmaluun aluetta, kun taas mineraalimeikkipohja ei ime ripsivärejä itseensä.

Testiin päätyi:
Avril ripsiväri* - 9,90 €
Lily Lolo ripsiväri* - 18,90 €
* tuote saatu testiin blogin kautta
Hoidetaas tuo pohjanoteraaus heti alta pois, sillä tuo Laveran Front Row Curl on saatava pyyhittyä pois mielestä mahdollisimman pian. Anteeksi kovasti, mutta en vain voi käsittää tätä (kuten en viime kierroksenkaan Laveran ripsiväriä), ja uskoni Laveran ripsiväreihin alkaakin olla menetetty. Laveralla on monia ihan huippuhyviä meikkituotteita, suosikkejanikin, mutta ripsivärien kohdalla kaivattaisiin nyt kovasti tuotekehitystä!

Front Row Curlissa on käyrä kuituharja, jonka ajatuksen ymmärrän teoriassa. Käytännössä harja on kuitenkin uskomattoman kömpelö käyttää ja kuten näette, ei sotkulta vältytty. Ei vaikka käsi sydämellä vannon - minä todella yritin. Lisäksi harjakset on aseteltu riveittäin niin väljästi, että ripsivärin erottelevuus on olematonta, eikä ohut koostumus auta asiaa yhtään. Harjoittelulla tästä voisi ehkä saada ihan ok ripsivärin, mutta en näe järkeä yrittää, kun helpommallakin pääsee näyttävämpään lopputulokseen. Liekö nimi Front Row Curl tullut siitä, ettei nämä ripset näy eturiviä pidemmälle? Ei jatkoon.

Avrilin ripsiväri muistuttaa erittäin paljon niin kuituharjan muodolta kuin ripsiväriaineen koostumukselta aiempaa suosikkiani Benecosin Multi-Effectiä, mutta muutamia pieniä eroja näissä on - Avrilin eduksi. Harja on aavistuksen Benecosin harjaa isompi, joka vaati alkuun pientä totuttelua, mutta jonka kanssa tulin yllättävän nopeasti sujuksi. Ripsiväri on juuri sopivan notkeaa, ei kuivaa eikä litkua, jolloin tällä saa kerrostettua todella kauniit räpsyripset. Eikä muuten kirvele kuten Benecos.

Erityistä kehua on annettava siitä, että nyt kun olen käyttänyt tämän ensimmäisen tuubillisen loppuun, olen huomannut sen koostumuksen pysyvän yllättävän hyvänä loppuun asti. Usein huomaan ripsivärin vaihdon olevan aiheellinen, kun ripsiväri alkaa kuivua ja ripsiin ilmestyy kökkäreitä, mutta tämä on pelittänyt hyvin ihan loppumetreille asti. Ensimmäisenä huomasin lähinnä, että ripsiväriä ei vain irtoa harjasta samalla tavalla. On koostumuskin toki paksuuntunut hieman, mutta ei pahasti, kuten yllä olevasta ja tänään otetusta kuvasta näette.

Tämä on joukon ainoa ripsiväri, joka pysyi käytössä loppuun asti, vakiinnutti paikkansa meikkipussissani ja kiilasi suosikikseni.

Lily Lolon ripsiväri oli potentiaalinen sekin. Sen kuituharja on samaa mallia Benecosin Multi-Effectin ja Avrilin ripsivärin kanssa; tuuhea ja kärjestä kapeneva. Tällaiset harjapäät mielletään ehkä usein perinteisiksi ja ehkä tylsiksi, mutta niiden muodon ansiosta ripsivärillä pääsee helposti ripsien tyveen ja ripsivärin käsittely ja työstäminen on helppoa. Ne myös erottelevat ripset oman kokemukseni mukaan parhaiten, antaen paljon tuuheutta.

Lily Lolon ripsiväri on koostumukseltaan aika paksua, joten tällä taikoi hetkessä näyttävät ripset. Todella upeat itseasiassa. Ripsiväri olikin erittäin lupaava ja pysyi käytössä pitkään, mutta alkoi lopulta kuivua yllättänkin nopeasti käyttöönoton jälkeen, siitä miinuspisteitä. Hieman ohuemmalla tai paremmin säilyvällä aineella tämä hipoisi täydellisyyttä.


Studio 78:n ripsivärin hylsy on joukon upein, mutta siihen upeus valitettavasti loppuukin. Kuituharjan muoto on jännästi omaan makuuni "väärään suuntaan kaareva", eli on silmän muodon vastakohta. Periaatteessa näin muotoillun ripsiväriharjan pitäisi myötäillä paremmin itse ripsiä, mutta käytännössä vaikutus on ontuva. Studio 78:n ripsivärillä saa kyllä ihan nätit ripset, mutta se vaatii hieman enemmän työtä. Itseasiassa niin paljon enemmän työtä, että tokaisin ensimmäisellä kokeilukerralla "Siis onko nää tosissaan?".

Itse ripsivärin koostumus on oikein hyvää, eikä ripsiväri suorista ripsiä. Itse harja kuitenkin sössii pelin, sillä se ei ole paras vaihtoehto erottelemaan ripsiä, jotka hieman klähmääntyvät yhteen. Ei pahasti, mutta niin että eron volyymia antaviin ripsiväreihin huomaa. Tätä kannattaa ehdottomasti verrata joukon viimeiseen ripsiväriin, koska lopputulos on melkein identtinen, mutta..... Benecosin Super Long Lashes ripsivärin jälki on huomattavasti tasaisempaa, eikä lainkaan paakkuuntuvaa kuten Studio 78:n ripsiväri. Kuvia verratessa huomaa, miten näiden kahden lopputulos on melkein tismalleen sama. Suurin ero löytyy tuotteiden hinnasta: Benecosin ripsiväri maksaa noin kympin, kun taas Studio 78:n ripsiväri kustantaa melkein kolme kertaa enemmän. Voitte siis päätellä, kumpi saa ääneni.

Multi-Effect-siskolleen tämä ei kuitenkaan pärjää, sillä vaikka Benecosin Super Long Lashes antaakin ripsille pituutta, klähmää tämä hieman ripset yhteen, eikä erottelevuus ole kovin hyvää. Koostumukseltaan se on hyvin samanlainen kuin Multi-Effect, sopivan notkeaa eikä yhtään litkua, jolloin taivutukset pysyvät hyvänä. Kuituharja tuntuu myös hieman kömpelöltä, sen ollessa alusta loppuun tasapaksu.
Lopuksi näille on tietenkin taas annettava pisteet, jotta vertailu myös aiempaan ja tuleviin ripsivärivertailujen tuotteisiin olisi helpompaa:

1. Avril ripsiväri* arvosanalla 4½/5
2. Lily Lolo ripsiväri* arvosanalla 3½/5
3. Benecos Super Long Lashes* arvosanalla 3/5
4. Studio 78 Paris ripsiväri arvosanalla 2½/5
5. Lavera Front Row Curl arvosanalla 1/5


Avrilin ripsiväri oli tällä kertaa ihan selvä voittaja ja lähteekin minulla uusintatilaukseen, jotta kotoa löytyy jokin varmuudella toimiva ripsiväri, kun lähden käymään läpi seuraavaksi vertailuun tulevia ripsivärejä. Tälläkin kertaa tuli siis todettua, että hinta ei välttämättä kerro laadusta mitään (ainakaan ripsiväreissä) ja on itseasiassa aika hauskaa, että tälläkin kertaa suurimman vaikutuksen teki edullisin tuote.


Onko teillä kokemuksia näistä ripsiväreistä?
Huomaatteko kuvissa samat erot kuin minä?

 Ann-Christine


P.s. Taas muistutuksena, että jos kohdallesi on osunut litkuripsari-pettymys, löydät sille käyttöä täältä!

Postaus sisältää mainoslinkkejä.
* tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta.