Kirjoitin joitakin aikoja sitten meikin kiinnityksestä upottamalla kasvot veteen. Jos et vielä ole testannut sukeltamista, ehkä nyt viimeistään kannattaisi. Siitä saattaa nimittäin olla myös ihonhoidollista hyötyä. Kuten meikin kiinnitys upottamalla - ja suurin osa muistakin hulluista kauneusvinkeistä - on myös tämä hullu vinkki lähtöisin Koreasta ja Japanista.

Ihonhoidollisessa tarkoituksessa kasvoja ei suinkaan upoteta tavalliseen veteen, vaan hiilihapolliseen veteen. Sen luvataan kirkastavan ja kiinteyttävän ihoa sekä poistavan kuolleita ihosoluja ja mustapäitä. Lisäksi kasvojen upottaminen hiilihapotetussa vedessä laskee turvotusta.


Idea on helppo: kaada kulhoon hiilihapotettua vettä ja upota puhtaat kasvosi siihen 10-20 sekunniksi. Normaalille iholle riittää kerran viikossa ja rasvaiselle iholle yhdestä kolmeen kertaan viikossa. Kuiva- tai herkkäihoisen kannattaa käyttää upotukseen vettä, jossa on puolet hiilihapotettua vettä ja puolet tavallista vettä ja pitäytyä kerran viikossa -tahdissa. Eikä toki ole kenellekään pahaksi ainakin aloittaa testailut hieman laimeammalla vedellä. Kuukauden päästä ihon pitäisi  olla selkeästi paremmassa kunnossa.

Parasta tietysti on, jos itseltä löytyy hiilihapotuslaite. Tälllöin tietysti on myös helppo säätää hapotuksen määrää oman ihon tarpeen mukaan. Jos laitetta ei ole, ei vettä ehkä kannata alkaa kaupasta kantamaan pullotolkulla upotusta varten. Jos joutuu turvautumaan kaupan kuplaveteen, voi sitä olla järkevämpi käyttää pumpulilla paineltuna. Pumpulillakin käytettynä hiuilihapotetulla vedellä luvataan olevan samat vaikutukset, vaikkakin hieman hitaammalla tahdilla.


Tämä on juuri sellainen ihonhoitovinkki, jota minun oli ihan pakko testata. Ann-Christine tämän vinkin netistä löysi ja arvasi oikein, että minä saattaisin tätä kokeilla. Kun on levitellyt kasvoilleen kaikenlaista keittöstä löytyvää ja jo upottanutkin kasvonsa veteen, ei tämä edes tuntunut enää niin hullulta, vaikka muita perheenjäseniä hieman naurattikin.

Upottaessa kuplat tuntuivat hauskasti kasvoilla. Noin 15 sekunnin jälkeen iholla alkoi tuntua pientä kihelmöintiä, joten aattelin, että on hyvä hetki lopettaa. Kuivaamiseen jälkeen iho punoitti hieman, mutta punoitus laski nopeasti. Ehkä olisi kuitenkin kannattanut noudattaa omaa neuvoa ja aloittaa herkkyyyeen taipuvalle iholleni hieman pienemmällä hiilihappomäärällä. Ensikerralla taidan hapottaa vettä hieman vähemmän. 

Mitään välitöntä ihmettä ei iholleni tapahtunut, mutta eipä sellaista luvattukaan. Pakkohan tätä on kuitenkin ainakin se kuukausi kokeilla, sillä olisihan se huippua, jos kikka todella toimisi. On tuo keittiön pöydällä pölyttyvä SodaStream talvisin muuten niin vähällä käytöllä, että hyvä, jos sille tulee jotain käyttöä. Lupaan raportoida teille sitten kuukauden päästä tuloksista. 

Joko olet kuullut tästä vinkistä? Oletko jo testannut tai aiotko testata?Jonna