Postauksessa mukana Zuii.


Minulla, värikammoisena tunnetulla tyypillä, on hieman tunnustettavaa. On olemassa yksi luomiväri, joka on vetäny minua puoleensa jo parikin vuotta. Luomiväri, jota olen kerta toisensa jälkeen ollut hypistelemässä ja jonka pigmentit ovat saaneet minut huokailemaan ihastuksesta. Zuiin Moss on houkutellut hairahtamaan tältä värittömältä polultani lukuisia kertoja, silti uskaltamatta, sillä en ole tiennyt miten sitä käyttäisin. En, kunnes tänä syksynä havahduin siihen, että Pinterestin meikkiaiheinen tauluni täyttyi vihreistä ja aivan tajuttoman upeista silmämeikeistä. Olin aivan huumassa taidokkaista vastaväreillä taiotuista varjostuksista ja kirkkaista sävyistä, jotka olivat rohkeita, mutta tyylikkäästi toteutettuja ja hyvin smokey eye -tyylisiä. Eikä aikaakaan, kun yhdistin nämä upeudet mielessäni vuosikaudet pyörineeseen Mossiin.

Kauniisti kimalteleva, tumma ja kylmä, sammaleen mukaan nimetty luomiväri tuli olemaan lähtökohtana tässä vihreässä juhlameikissä, jonka toteutin Zuiin tuotteilla. Vastaavaa silmämeikkiä en ole koskaan ennen kokeillut ja se vei kyllä jalat alta välittömästi. En ole myöskään tainnut koskaan saada niin paljon kehuja meikistäni, kuin mitä tällä silmämeikillä sain, kun pääsin pyörähtämään kauden ensimmäisissä pikkujouluissa. Niin upea siitä tulikin, että halusin jakaa teillekin ohjeet tähän etenkin vihreitä silmiä korostavan silmämeikkiin:


Keskipisteenä tässä juhlameikissä on siis juurikin tuo vihreä monisävyinen silmämeikki, jonka varjostus on luotu vihreän vastavärin punaisen ja sen kavereiden oranssin ja lilan kanssa. Kyseessä on siis hauskasti kaksiosainen silmämeikki; kun kerran loikkasin kohti tuntematonta, halusin rakentaa silmämeikin tunnollisesti pitkän kaavan mukaan, jotta te, joita kiinnostaa meikkihifistely, saisitte mallia hieman aikaa ja kärsivällisyyttä vaativaan meikkiin (joka todellakin palkitaan), kun taas te, jotka haluatte päästä helpommalla, voitte vallan mainiosti noukkia ohjeista keskeisimmät tuotteet ja soveltaa oman mielen mukaan! Meikkaaminen on leikkisää puuhaa ja etenkin näin loppuvuoden juhlakautena, niin pikkujouluissa, joulujuhlissa kuin uuden vuoden bileissäkin, saa luvan repäistä ja kunnolla!

Meikin toteutin kokonaan Zuiin kukkaismeikeillä, jotka ovat saaneet valokeilansa blogissa aiemminkin. Tässä meikissä etenkin täydellinen meikkivoidesävy ja huikean pigmenttirikkaat (maamineraaleista potkua saavat) luomivärit tekevät tämän juhlameikin yhdeksi vuoden suosikeistani, johon tulen aivan takuulla palaamaan. Mutta nyt itse asiaan!Pohjatyö

Ennen juhlameikkiä kannattaa olla erityisen tarkkana meikin pohjustamisen kanssa, muistaa käyttää kosteusvoidetta tai seerumia, mahdollisesti ihon rasvoittumista hillitseviä tuotteita ja halutessaan meikinpohjustusvoidetta. Tähän meikkiin valitsin itse Zuiin meikinpohjustusaineen sävyssä Mint, sillä oma ihoni punoittaa etenkin nenän ja poskien seuduilta. Kiinnitä myös huomiota välineisiin ja etenkin niiden puhtauteen, sillä varsinkin luomivärisävyjä työstäessä niiden vaikutuksen huomaa. Varaa meikkaamiseen myös rutkasti aikaa ja tee tarvittaessa koemeikki hyvissä ajoin, ettei viime hetkellä tarvitse panikoida, kiirehtiä tai paikkailla vältettävissä olevia mokia.


Iho

Pohjustusvoiteen päälle töpöttelin Zuiin meikkivoidetta kostealla meikkisienellä. Sävy Natural Bisque on minulle ihan nappivalinta, mutta käytin myös ennestään kotoa löytyvää hieman liian vaaleaa sävyä Olive Lightia korostusmielessä niissä kohdissa, joihin valo luonnostaan laskeutuisi (otsan keskiosa, nenä, poskipäät ja leuka). Valoa tuomaan sopisi hyvin myös meikkivoiteen kiinnityksen jälkeen meikkipuuteri sävyssä Milk. Itse kiinnityksen tein kevyesti siveltimellä töpötellen, Buff-irtopuuterilla, jonka pohjalla ihastuttaa ruusun terälehdet. Irtopuuteria levitin myös peiteainesiveltimellä silmänalusille.

Varjostukseen valitsin puristepuuterin sävyssä Pecan, joka on mielestäni hyvä sävy hieman dramaattisempaan juhlameikkiin, mutta hyvin vaaleille ihosävyille tai arkeen kannattaa ehdottomasti mieluummin valita sävy Hazelnut. Säihkettä kasvoille toi upeasti kimalteleva hohdepuuteri sävyssä Mango, joka on näyttävä ja erinomaisesti toimiva valinta juhlameikkiin. Se sisältää hohtavan pohjan lisäksi hieman kimaltelevia hiukkasia, jotka saavat kasvot hehkumaan. Pisteenä i:n päälle sipaisin poskille poskipunaa sävyssä Melon, jota olin suunnitellut käyttäväni myös silmämeikissä.


Kulmakarvat

Kulmakarvoihin käytin Zuiin kulmakynää sävyssä Taupe, erittäin hyvä sävyvalinta meille vaaleille. Kulmakynän lisäksi kulmat kannattaa viimeistellä kulmageelillä tai suolasuihkeella (pyöröharjan kautta), jotta ne pysyvät muodossaan koko illan tansseista huolimatta. Kulmakarvan alle korkeimpaan kohtaan voi myös sipaista hohdepuuteria kohottamaan katsetta.


Silmämeikin varjostus

Silmämeikin yksi mielenkiintoisimmista kohdista on ehdottomasti varjostus, joka on toisaalta varsin hillitty, mutta tuo juuri sopivaa vastapainoa vihreille sävyille. Ihastelemiani silmämeikkejä yhdisti punertavat ja lilaan taittavat varjostukset, joita tarkkaan katsoessa huomasi useamman sävyn kauniisti sulavan yhdistelmän, joka saa vihreät sävyt loistamaan. Lopputulos tuo vihreän silmämeikin tälle vuosikymmenelle ja estää kirkkaan silmämeikin lopputulosta olemasta tönkkö tai antavan kasariviboja.

Varjostuksen alle levitin ensin aavistuksen irtopuuteria, jotta luomivärit olisi helpompi häivyttää ihoon. Liikkuvat luomet jätin täysin puuteroimatta, jotta muut luomivärit tarrautuisivat pohjustuksena käyttämääni meikkivoiteeseen. Luomiväreistä aloitin Breeze-paletin vaalean oranssilla Glimmer-sävyllä, jota levitin luomivakoon, keskittyen hieman enemmän sen sisäosaan. Seuraavana häivytin sekaan poskipunaa sävyssä Melon, joka on lähes tismalleen saman sävyinen Rose Mist -luomivärin kanssa, jonka olin aluksi ajatellut sopivan tähän meikkiin. Poskipunan levitin varjostukseen Glimmerin päälle/sekaan ulottuen ulkonurkkaan asti, mutta jätin häivytyksen aavistuksen alemmas, jotta varjostus valuisi kauniisti vaaleampaan, Glimmerin kautta ihoon. Varjostuksen viimeisteli huikean pigmenttirikas luomiväri sävyssä Blackberry, jolla keskityin enemmän luomivaon ja liikkuvan luomen ulkonurkkaan, sekä alaripsien tyveen silmän ulkonurkkaan. Pikkuruinen sipaisu Blackberryä riittää tuomaan lilan taiton varjostukseen. (Katso kuva yllä!)

Tässä välissä vedin myös rajaukset mustalla silmänrajauskynällä, sillä halusin rajauksen lähinnä syventävän ja tuuhentavan ripsien tyveä, rajauksen jäädessä vihreiden luomivärien alle.
Silmämeikin vihreä osuus

Silmämeikin näyttävimmän osan tein Breeze-paletin vihreillä sävyillä, sekä vaalealla Vanilla Frost -luomivärinapilla. Osa vihreistä luomiväreistä löytyy myös luomiväriduoina ja tietenkin yksittäisinä nappeina, mutta tällä kokonaisuudella edullisimmaksi ja siten kannattavimmaksi valinnaksi tuli käyttää neliosaista palettia. Mahdollisuuksia yhdistellä juuri omanlaisensa kombot on kuitenkin hurjasti!

Vihreän osuuden aloitin tuolla Vanilla Frost -sävyllä, jolla korostin silmän sisänurkan. Liikkuvan luomen sisäosaan levitin Breeze-paletin vaaleinta vihreää sävyä Forrest, ulkonurkkaan varjostukseen sulautuen tumminta sävyä Moss ja viimeiseksi keskelle liikkuvaa luomea herkullista Apple-sävyä. Häivytystyön jälkeen alaripsien tyvi sai vastaavan käsittelyn. Tuodakseni pigmentit oikein kunnolla esille, töpöttelin luomivärisävyjä yläluomelle vielä sormella.

Silmämeikin viimeisteli taivutettuihin ripsiin levitetty Maxi Lash -ripsiväri.


Huulet

Tämän silmämeikin rinnalle sopi mielestäni upeasti persikkainen huulipuna Sheer Peach, joka vilahti myös arkimeikki-postauksessa. Dramaattisempaan lookiin kannattaa kokeilla oikein tummaa huulipunaa, kuten sävy Plum, jonka voi vielä halutessaan pohjustaa mustalla rajauskynällä huultenrajauskynän sijaan.


Itse tykkään lopputuloksesta niin paljon, että palaan vilkuilemaan tuota viimeistä kuvaa kerta toisensa jälkeen. Siinä erottuu loistavasti vihreiden luomivärien sävyt, kaunis hohde ja pigmenttirikkaus. Parasta tässä silmämeikissä on mielestäni se, että se näyttää etäältä hyvin tyypilliseltä näyttävältä smokey eye -meikiltä, mutta kun lähempää katsoo, huomaa kaikki nuo kauniit vihreän sävyt. Voi pojat! Mielenkiinnolla odotan teidän mielipiteitänne!


Mitä mieltä te olette vihreästä silmämeikissä ja vastavärien varjostuksesta?
Voisitteko kuvitella kokeilevanne tällaista hieman rohkeampaa vetoa?

Ann-Christine


Postaus toteutettu yhdessä Zuiin kanssa.
Postauksen tuotteet kulmakynää ja vaaleampaa
meikkivoidetta lukuunottamatta saatu.