Vaikka rakastan hoitaa kasvojeni ihoa, vartalon iho jää jostain syystä ihan liian vähälle huomiolle. Havahdun hoitamaan vartalon ihoa vasta, kun ilmojen kylmetessä se alkaa ikävästi muistuttaa itsestään kuivuudesta johtuvalla kutinalla. Talvisinkin vartalon ihon hoito on sen verran epäsäännöllistä, että se ei oikein koskaan pääse hyvään kuntoon, vaan kaikki rasvailu on aina vain ensiapua jo pahaan kuivumiseen. Tänä talvena lupaan ja vannon, että pidän vartaloni ihosta parempaa huolta.

Sain viime viikolla hyvän alkusysäyksen talviselle ihonhoidolle, kun sain kutsun Kauneushoitola Kuiskauksen Heidiltä tulla testaamaan hänelle vastikään valikoimaan tullutta Naturativ-sarjaa vartalohoidon muodossa. En ole koskaan ennen käynyt vartalonhoidossa, mutta Heidin viime talvena tekemä kasvohoito oli niin ihana, että odotin vartalonhoitoa melkoisella innolla. Kun Heidi sitten esitteli tuotteet, jota hän tulisi käyttämään - Karpalo-Sitruuna-tuotesarjan - tiesin jotain erityisen ihanaa olevan luvassa. Olen nimittäin aiemmin saanut sarjan käsivoiteen ja se on nykyään ehdoton suosikkikäsivoiteeni. Se kosteuttaa täydellisesti, imeytyy hyvin ja tuoksuu tai-vaal-lise-lle, aivan lempikarkilleni. Jos sarjan muut tuotteet olisivat lähellekään yhtä hyviä, ihoni tulisi kiitämään Heidin käsittelystä pitkään. Ja jo se, että saisin makoilla siinä ihanassa tuoksussa reilun tunnin, kuulosti todella lupaavalta.


Eikä minun todellakaan tarvinnut pettyä. Vartalohoito oli vähintäänkin yhtä ihana kuin viime talven kasvohoito, ellei jopa ihanampi. Hoito aloitettiin jalkakylvyllä. Samalla Heidi paineli kevyesti hartioitani. Sitten oli aika käydä makuulle. Ensin Heidi kuori selkäni Sokerikuorinnalla hieroen sitä samalla. Tunsin välittömästi alkavani rentoutua. Selän jälkeen Heidi hieroi Vartaloöljyllä jalkani ensin takaa ja sitten edestä, sitten kädet ja lopuksi vielä dekolteen ja niskaa. Joka välissä hän kietoi minut lämmitettyihin pyyhkeisiin ja peittoon niiltä osin, jota hän ei juuri ollut hieromassa.

Paitsi ihonhoitoa, vartalonhoito on siis rentouttava kokovartalohieronta. Ja todellakin paino sanalla rentouttava, sillä olihan Heidin käsittely aivan toisenlainen kuin hierojan tekemä hieronta. Heidin otteet ovat pehmeitä ja helliviä, hän on uskomattoman hyvä työssään. Ihan pakko on myös mainita, että Kuiskauksen musiikkivalinnat ovat ihanan erilaisia. Hoidon aikana ei soinutkaan sitä perinteistä pimpelipom-musiikkia, vaan ihan pop-musiikkia 90-luvulta tähän päivään, mutta toki hoitoon sopivan rauhallista ja rentouttavaa. Ainakin oman kokemuksen Heidin musiikkivalinnat kruunasivat ja monta kertaa huomasin hymyileväni musiikille.

Hoito oli niin rentouttava, että kävin taas pari kertaa unessa hoidon aikana. Vielä hoidon jälkeenkin oli niin rentoutunut olo, että hetken piti miettiä, voinko pyöräillä kotiin, kun pää oli niin pökerryksissä. Kotona viikonlopun jäljiltä odottava sotkukaan ei haitannut yhtään, kun endorfiinit hurrasivat ihanan hoidon jäljiltä. Tällainen vartalonhoito pitäisi kuulua Kela-korvauksen piiriin, sillä tämä jos mikä estäisi stressistä johtuvia sairauksia. 


Oman lisänsä huikeaan hoitokokemukseen tekivä tietysti ilmassa leijaileva Karpalo-Sitruuna-sarjan tuoksu. Tuoksu on melkoisen voimakaasti sitruunainen, mutta ei todellakaan mitenkään häiritsevä, vaan aivan ihana. Ja se, miltä iho tuntui hoidon jälkeen - niin ihanan pehmeältä! Kotoanakin myhäiltiin, että kyllä kannatti hoidossa käydä, arvosanaksi annettiin 5/5. :) Iho tuntui pehmeältä vielä seuraavana aamunakin, eikä ole vieläkään osoittanut kuivumisen merkkejä, vaikken ole päätöksestäni huolimatta sitä muistanut ihan joka päivä rasvailla.

Paljon tavallista ahkerammin olen vartaloni ihoa kuluneen reilun viikon aikana kuitenkin hoitanut. Sain nimittäin hoidon jälkeen kotiin viemisiksi muutaman Naturativ Karpalo-Sitruuna-tuotteen. Erityisen rakastunut olen Kylpyöljyyn, josta Heidi heti vinkkasi, että sitä voi käyttää myös suihkussa. Jotenkin se öljyn levittäminen suihkussa nimittäin tuntuu helpommalta, eikä kuivaamisen jälkeen enää tarvitse odotella öljyn imeytymistä, vaan vaatteet voi vetää heti päälle. Myös Sokerikuorinta on sellainen, ettei iho todellakaan tarvitse enää mitään rasvaa sen jälkeen, joten siinä tulee kätevästi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Toisaalta Vartalobalsami imeytyy iholleni nopeasti, joten sitä voi hyvin laittaa aamulla ja vaatteet voi vetäistä päälle melko nopeasti.

Eiköhän näillä tuotteilla ole helppo pysyä lupauksessa hoitaa vartalon ihoa paremmin tänän talvena. Sarjan ihana tuoksu kyllä houkuttelee laiskaakin vartalotuotteiden käyttäjää tarttumaan purkkiin useammin. Ja vartalohoidossa pitäisi oikeasti alkaa käydä säännöllisesti edes pari kertaa vuodessa, kyllä sellaisen olen arjen keskellä ansainnut. Sellainen olisi kyllä myös ihana lahja kelle vain läheiselle. Että vink vink vain ;)

Oletteko te koskaan käyneet vartalohoidossa?

Jonna


Postauksen tuotteet saatu blogin kautta