Vaikka silmät pesisi kuinka huolella, voi joskus käydä niin, että ripsarit löytyvätkin ympäri silmiä mustina renkaina. Silmämeikinpoistoaine ei kuitenkaan kuulu peilikaappini sisältöön. Ei ole koskaan kuulunut, eikä tuskin tulee ikinä kuulumaankaan. En ole oikein koskaan ymmärtänyt silmämeikinpoistoaineen ideaa, sillä silmämeikin saa helposti poistettua muutenkin. Tässä jälleen yksi pikainen niksipostaus ja neljä vinkkiä, joiden avulla saat silmämeikin poistettua ilman silmämeikinpoistoainetta:

1) Käytä vesiliukoista ripsiväriä. Tämä ei ole ongelma luonnonkosmeettisia ripsivärejä käyttäville, sillä luonnollisia vedenkestäviä ripsivärejä ei vielä tämän päivän osaamisella pystytä valmistamaan. Synteettisiä vedenkestäviä tai ns. 38-ripsareita tavan vuoksi käyttävän kannattaa helppouden vuoksi harkita ripsivärin vaihtoa. Hyviä luonnonkosmetiikan ripsivärejä löytyy kyllä.

2) Valitse kasvoille puhdistustuote, joka soveltuu myös silmämeikin poistoon. Lempeän putsarit ovat myös parempi valinta iholle, joten tätäkin kannattaa todella miettiä. Öljypuhdistuksella, puhdistusvoiteella tai -maidolla lähtee näppärästi myös (useimmiten) silmämeikki.

3) Korvaa silmämeikinpoistoaine öljyllä. Tämä toimii myös vedenkestävän ripsivärin poistossa! Öljy voi olla mitä tahansa öljyä, mikä tuntuu omissa silmissäsi hyvältä. Kannattaa vilkaista jääkaappiinkin, sillä esim. kookosöljy on yksi suosituimmista silmämeikinpoistoaineista luonnonkosmetiikkaa käyttävien keskuudessa.

4) Korvaa silmämeikinpoistoaine kosteusvoiteella. Jos öljy tuntuu silmissäsi liian tuhdilta tai olet meikkaamassa piakkoin kasvojen pesun jälkeen, kannattaa kokeilla silmämeikin poistoa kevyellä kosteusvoiteella. Yllättävää kyllä, mutta toimii ja samalla tulee myös kosteutettua silmänympärykset. Itse käytän tähän tarkoitukseen superkevyttä Estelle & Thildin Biohydrate sarjan päivävoidetta, joka ei jätä silmiin klähmän klähmää, jolloin silmät voi halutessaan meikata vaikka heti perään. Maailman näppärintä aamuina, jolloin edellisenä iltana huomaamatta jääneet ripsarijäämät ovat levinneet ja olisi jo kiire liikkeelle.Mikä on sinun silmämeikinpoisto-vinkkisi?

Ann-Christine