Aivan käsittämätöntä, mutta niin koitti blogimme ensimmäiset synttärit. Siitä on siis jo vuosi, kun lähestyin Jonnaa ehdotuksella yhteisestä luonnonkosmetiikkablogista. En tiedä tietääkö edes Jonna tätä, mutta viestin lähettämisen jälkeen jännitin aivan hirveästi Jonnan vastausta. Taisin lopulta pitää varsinaisen esitelmän suunnitelmistani ja ilokseni Jonna lähtikin heti mukaan pyörittelemään ideoita. Mahtoikohan tuosta hetkestä kulua viikkoakaan, ennen kuin blogi oli jo pystyssä ja julkaisuvalmis.

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, emme todellakaan kuvitelleet blogin kasvavan tässä mittakaavassa, kuin se on vuoden aikana tehnyt. Lähdimme luonnonkosmetiikasta kirjoittamiseen sillä ajatuksella, että halusimme kantaa kortemme kekoon ja osoittaa luonnonkosmetiikan olevan ennen kaikkea laadukasta, mutta myös hauskaa. Halusimme luoda sivuston, josta luonnonkosmetiikkaan siirtyvät tai siirtyneet voisivat löytää vinkkejä ja tuotearvosteluja, jotta uusien hyvien luonnonkosmetiikkatuotteiden löytäminen olisi helpompaa kuin meillä aikoinaan luonnonkosmetiikkaan siirtyessä. Silloin ajatus oli, että olisi ihanaa jos edes muutama henkilö uskaltautuisi kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa meidän ansiostamme. Nyt teitä seuraajia on jo tuhansia ja meitä kirjoittajia kolme.
Mitä enemmän teitä lukijoita on blogiimme ilmestynyt, sitä suuremmalta tuntuu vastuu siitä, mitä tänne kirjoitamme. Haluamme tuottaa laadukasta sisältöä, jonka takana voimme seistä täysin. Siksi suosittelemme blogissamme tuotteita vain, jos olemme aidosti sitä mieltä, että ne ovat ansainneet paikkansa. Toisaalta tiedostamme myös, että itselle sopimaton tuote voi olla jollekin toiselle toimiva. Siksi blogistamme ei juurikaan löydy postauksia huonoksi koetuista tuotteista, vaan keskitämme mieluummin energiamme niihin tuotteisiin, joista on ilo kirjoittaa.

Täysin samaa linjaa seuraa myös yritysten kanssa solmitut yhteistyöt. Olemme pitäneet lujasti kiinni periaatteesta, ettemme nosta blogiin yhteistyön merkeissä tuotteita tai sarjoja, joita emme muutenkaan suosittelisi. Harkitsemme siksi tarkkaan jokaista yhteistyöehdotusta, jotta te voisitte luottaa sanaamme jatkossakin. Teidän vuoksi me tätä teemme. Auttaaksemme, neuvoaksemme ja inspiroidaksemme. Samalla yritysten kanssa tehdyt yhteistyöt ja tuotenäytteet ovat avainasemassa siinä, että meillä on mahdollisuus kokeilla laajasti markkinoilla olevia tuotteita ja poimia esille niistä parhaat muidenkin tietoisuuteen. Näin kenenkään meistä, tai teistä, ei tarvitse kuluttaa pientä omaisuutta hyvien kosmetiikkatuotteiden löytämiseen.
Pyrimme myös huomioimaan sen tosiasian, että te lukijat olette luonnonkosmetiikan ja ihan vain kosmetiikan käyttäjinä hyvin erilaisia. Löytyy kaikkia vegaaneista niihin, jotka vain hakevat kivoja tuotteita, olivat ne luonnollisia tai ei. Löytyy niitä, jotka haluavat hemmotella itseään huippulaadukkaalla kosmetiikalla ja niitä joille kosmetiikkatuotteet ovat välttämätön paha. Budjetit, mieltymykset ja arvot vaihtelevat ääripäästä toiseen. Ei ole aina helppoa tai edes mahdollista huomioida kaikkia yksilöitä, mutta parhaamme teemme tarjotaksemme monipuolista sisältöä, monesta näkökulmasta.

Parasta tässä touhussa onkin se, kun kuulee jonkun teistä löytäneen toimivan tuotteen tai uuden lempparin suosituksemme perusteella, tai että joku on uskaltautunut lähteä vaihtamaan synteettiset kosmetiikkatuotteensa luonnollisiin. Jokainen kommentti onnistumisistanne antaa vahvistuksen sille, että näkemämme vaiva tuottaa tulosta. Se saa meidät jatkamaan hymyissä suin.


Koska olette koko toiminnan keskipiste ja kiitos kuuluu suurilta osin teille ihanat lukijamme, olemme halunneet juhlistaa näitä ensimmäisiä blogisynttäreitämme järjestämällä teille kaikenlaista kivaa. Viikon aikana tarjoamme teille päivittäisten postausten lisäksi alekoodeja, arvontoja ja pärähtääpä meillä käyntiin myös yksi kilpailu.

Suuren suuri kiitos teille ja tervetuloa juhlimaan kanssamme!


Ann-Christine
Jonna & Jenina