Puolukkaremmit ovat nousseet sellaiseksi someilmiöksi, että ne jopa kaatoivat Satokausikalenterin nettisivut ensimmäistä kertaa. Koska ra-kas-tan kirpeitä karkkeja, olen halunnut testata puolukkaremmejä siitä hetkestä, kun niihin ensimmäistä kertaa törmäsin. Olisihan se aika mahtavaa syödä perjantaina itsetehtyjä puolukkaremmejä sen sijaan, että syö kielen kipeäksi kaiken maailman lisäaineita sisältäviä kirpeitä irtokarkkeja. Kun sitten viime viikonloppuna saimme vähän puolukoita, oli remmejä pakko testata heti.

Remmien ohje on pohjimmiltaan todella helppo. Pellilliseen tarvitaan vain:
• 500g puolukoita
• 1 rkl sitruunan mehua
(• 2-3rkl hunajaa)

Kaikki ainekset soseutetaan mahdollisimman nestemäiseksi ja seos kaadetaan leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaisesti. Pelti laitetaan uuniin pienimmälle mahdolliselle lämpötilalle. Remmien kuivumiseen menee vähintään 4 tuntia uunista riippuen. Remmit ovat valmiit, kun pinta ei enää tunnu tahmealta tai anna periksi painaessa. Levyn annetaan jäähtyä ja lopuksi siitä leikataan kapeita soiroja.


Kuivatukseen saakka remmien tekeminen sujui leikiten. Eikä kuivatuskaan toki mitenkään vaikeaa ollut, mutta sainpahan huomata, että vähintään 4 tuntia tarkoittaa todellakin vähintään 4 tuntia. Meidän uunilla se ei nimittäin riittänyt mihinkään, vaan remmejä sai pitää uunissa moninkertaisen ajan. Lopulta nostimme uunin lämpötilan tuttavan vinkistä 75 asteeseen ja saimme remmit kuivaksi.

Laitoin remmeihin hunajaa 3 ruokalusikallista, sillä arvelin kaipaavani niihin myös makeutta, vaikka kirpeästä tykkäänkin. Oikeassa olin. Hunajaa olisi voinut laittaa enemmänkin. Vaikka miten tykkään kirpeästä karkeista, on puolukoiden kirpeys erilaista kuin sitruunahapolla aikaansaatu karkkien kirpeys. Niinpä lopulta päädyin sokeroimattomaan remmit, mikä tietysti syö aikalailla niiden terveellisyyttä. Toki ne sellaisinakin ovat terveellisempiä kuin e-koodeja vilisevät karkit, ja onhan niissä silti edelleen puolukoiden kuidut ja vitamiinit tallella.Tällaisena sokeroitunakin teinin reaktio oli voimakas "yök", mutta itse jäin ihan koukkuun. Kyllä nämä ihan karkkipäiväm karkeista käy. Ehkäpä jatkossa makeuttamaan voisi kuitenkin käyttää myös jotain terveellisempää sokerin korviketta, esimerkiksi koivusokeria. Tai sitten kokeilen laittaa seokseen enemmän hunajaa tai vaikkapa vähän banaania makeutta antamaan. 

No, joko te olette testanneet tätä someilmiötä?

Jonna