Meiltä on toivottu lisää DIY-juttuja, ja nyt synttäriviikon kunniaksi on luvassa naamio, joka kannattaa ehdottomasti pistää korvan taakse loppuvuoden juhlia ajatellen. Tässä naamioida on nimittäin melkoista Tuhkimon taikaa. Se on melkoisen helppo tehdä ja monella varmasti löytyy aina kotoa sen ainekset: puolukkaa, kananmunan valkuaista ja kauraa. Jos ei puolukoita ole jo pakkasessa, vielä ehtii ;)
Puolukka on loistava ihon kirkastaja ja elvyttäjä. Se sisältää paljon c-vitamiinia, bentsoehappoa ja luontaisia happoja, jotka kuorivat ihoa. Se sisältää myös ihoa vaalentava ja kirkastavaa arbutiinia. Valkuaisessa on paljon kollageenia ja A-vitamiinia. Se kiinteyttää ja kirkastaa ihoa, vähentää juonteita ja supistaa huokosia. A-vitamiinia tunnetusti suositellaan aknen hoitoon. Valkuaisen luvataan poistavan jopa 10 vuotta kasvoilta yhdeksi illaksi. Kaura rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Lisäksi se tietysti paksuntaa seosta sen verran, ettei se valu kasvoilta. Halutessaan joukkoon voi tietysti sekoittaa muutaman tipan suosikkiöljyä kosteutta tuomaan. 

Naamioon soseutan noin 1dl puolukoita ja sekoitan joukkoon kananmunan valkuaisen. Hienonnan kolme ruokalusikallista kaurahiutaleita morttelissa ja sekoitan joukkoon.  Annan seoksen seistä muutaman minuutin, levitän sen kasvoilleni ja siirryn sohvalle rentoutumaan 20 minuutiksi. Herkempi ihoisen kannattaa testata ensin lyhyemmällä vaikutusajalla. Tuloksena on selkeästi kirkkaampi ja heleämpi iho, jolla juhlinnan jäljet eivät niin näy.

Tuhkimo on valmis seuraaviinkin juhliin.

Jonna