No nyt! Heti alkuun on sanottava että voi huhhei mikä projekti tästä tulikaan! Voisi luulla, että viiden ripsivärin kokeilu ja arvostelu on ihan pikku juttu, niin itsekin luulin tämän kivan pikku idean saadessani, mutta kunnollisen ja pätevän vertailun aikaan saamiseksi saa oikeasti testailla ja harjoitella, sillä jokaisen ripsivärin kanssa toimii aina hieman erilainen levitystekniikka, niiden kaikkien käyttäytyessä eri tavoin. Olen kokeillut niitä uutena, hieman vanhempana, syynännyt harjoja ja miettinyt miksi mikäkin käyttäytyy niin kuin tekee, sekä tietenkin valokuvannut ja valokuvannut. Arvatkaas kuinka kauan tähän meni? Minäpä kerron... Puoli vuotta! Te, jotka olette tätä postausta odottaneet, jännänneet ja udelleet tuloksia, olette todella saaneet odottaa. Toivotaan siis, että tästä on jotain apua.

Minun on kuitenkin myös huomautettava, että tässä postauksessa on kuitenkin tuloksena vain oma kokemukseni, joka tietenkin pohjautuu sekä omiin toiveisiini että ripsiini, eivätkä kaikki luonnollisesti tule olemaan kanssani samaa mieltä. Pyrin kuitenkin miettimään tätä ripsiväriasiaa mahdollisimman objektiivisesti ja teknisestikin, sekä perustelemaan ajatukseni.

Noin, nyt kun pakolliset alkuselittelyt ja vastuusta vapautukset on hoidettu, päästään asiaan ;)
 Taustatietoa:

Omat ripseni ovat erittäin vaaleat, varsin hennot, mutta ihan ok-pitkät. Taivutan ripsiäni, sillä muuten ne sojottavat helposti lähinnä suoraan eteenpäin. Taivutettuna ripsieni pituus pääsee tarpeeksi esille, joten ripsiväriltä haen lähinnä volyymia, sen kautta näyttävyyttä, ja kerroksia tulee mätättyä useampia. Ripsivärin tulee siis olla minun makuuni aavistuksen paksumman puoleinen, jotta se kuivuisi nopeasti ja säilyttäisi taivutukset.

Levitän ripsiväriä päivittäin, aivan sama olenko menossa juhliin vai vietänkö kotipäivää. Leppoisina päivinä toivon kuitenkin ripsivärin lähinnä saavan ripset erottumaan, tuovan hieman väriä muuten vaaleuden vuoksi huomaamattomiin ripsiin. Kökkäreet ovat siis nou-nou, lopputuloksen on näytettävä mahdollisimman vaivattomalta ja luonnolliselta.

Pysyvyyden kanssa minulla on harvoin ongelmia, suurimman eron tekee itseasiassa meikkipohja; meikkivoiteella tai meikittömänä ripsiväri saattaa tahria yläluomen ja kulmaluun aluetta, kun taas mineraalimeikkipohja ei ime ripsivärejä itseensä.


Testiin päätyi:

Benecos Multi-Effect - 9,70 €
Zuii Maxi Lash - 24,00 €


* tuote saatu testiin blogin kautta

Aloitetaan Jonnankin hypettämästä Zuiin Maxi Lash ripsiväristä, joka taikoi vielä alkuvuodesta aivan mielettömät räpsyripset. Zuiin Maxi Lashissä on kuminen, hieman kahdeksikon muotoinen harja, jolla koostumukseltaan hieman tuhdimpi ripsiväri levittyi kauniisti. Pituutta tuli roimasti, volyymia myös, eikä kyllä ollut enää ikävä parhaimpiakaan synteettisiä ripsivärejä.

Vaan mitä ihmettä? Toisen tuubin kohdalla koostumus oli täysin toisenlainen. Kuiva, kökkäreinen ja ei, ei, ei! Yhtäkkiä ymmärsin miksi facebookin luonnonkosmetiikkaryhmissä oltiin alettu kysellä miksi heidän Zuiin ripsarit ovat kuivia, vaikka niitä on kovasti kehuttu. Liekö Suomeen rantautunut huono erä Maxi Lashiä vai onko valmistuksessa tapahtunut jokin pysyvä muutos, en tiedä, mutta Maxi Lash tipahti suosikin paikalta. Aineen kuivuuden ja kökkäreisyyden näkee jo ripsiväriharjasta (eikä tämä uusi yksilö ole ollut käytössä kuin noin viikon):


 
 Kuva kaapattu instagramista - jos kuva on kovin epäselvä, näet sen myös täältä.


Yllä olevan kuvan nappasin alkuvuodesta. Aika huikeaa jälkeä eikö totta? Nykyisellä kuivahtaneella Zuiilla jälki näyttää puolestaan tältä:

Jos ja kun Zuiin Maxi Lashin koostumus palaa entiselleen, tulen varmasti palaamaan siihen. Siihen asti aion kuitenkin luottaa lemppariripsariini läpi luonnonkosmetiikka-aikojeni, joukon halvimpaan ja hinta-laatusuhteeltaan ylivoimaiseen Benecosin Multi-Effect ripsiväriin.

Kun viisi vuotta sitten siirryin luonnonkosmetiikkaan oli Benecos merkkinä pelastuksen lisäksi varmasti yksi suurimpia syitä, miksi uskalsin lähteä vaihtoprosessiin. Opiskelijan lompakko ei kovin pitkälle jousta, mutta alle kymmenen euron hinta kannusti kokeilemaan luonnollista ripsiväriä edes kerran, vaikka keskustelupalstat olivatkin täynnä luonnonkosmetiikan ripsiväreistä ei ole mihinkään -jauhamista. Benecosin kaikki ripsivärit ovat kuitenkin jopa halvempia kuin monet synteettiset ripsivärit, joten syytä kokeilematta jättämiseen ei yksinkertaisesti ollut.

Kun jo heti ensimmäisellä tuubillisella ihastuin, ajattelin vaatimusteni olevan jotenkin vähäiset tai muuten olevani poikkeuksellisen onnekas, eihän nyt heti ensimmäisellä kokeilulla voisi osua nappiin, eihän? Nyt monet luonnolliset ripsivärit kokeilleena voin sanoa, että kyllä siinä vain osuttiin kultasuoneen heti ensimmäisellä yrityksellä. Näitä kyseisiä Multi-Effect ripsivärejä on kulunut viiden vuoden aikana aika monta, eikä (Zuiin viitaten) laatu ole koskaan vaihdellut yhtään!Alimpana arkistoista kaivettu vanha kuva, mutta katsokaa tuota ripsien kaarta! Asialla oli Benecos.


Benecosin Multi-Effect ripsivärissä on tämän testiläjän ainoa kuituharja, jolla ripsiväriä tulee kerralla mukavasti, mutta ei liikaa. Aine on Multi-Effectissä aavistuksen Zuiin ripsaria notkeampaa, mutta tarpeeksi nopeasti ripsiin kuivuvaa, jotta ripset eivät valahda. Ripset jäävät kauniille kaarelle ja kerroksiakin voi lisätä ilman klimppistä ilmettä. Yllä olevassa kuvassa Multi-Effect on jo ollut käytössä pidempään, jolloin ripsivärin kuivuminen alkaa jo vähitellen erottua, mutta jälki on silti makuuni tarpeeksi siistiä.

Benecosin etuna mainitsisin myös hyvin perinteisen mallisen ripsiväriharjan, joka on kooltaan sopiva, tämän joukon pienin, ja siten helppo käyttää. Reilusti kapeneva kärki mahdollistaa sen, että silmän sisänurkan pienimpiinkin ripsiin pääsee helposti käsiksi.

Tässä Benecosin ripsivärissä on kuitenkin yksi iso mutta; se voi kirvellä herkissä silmissä. Näiden viiden vuoden aikana olen itsekin muutaman kerran saanut kokea miten inhottavalta aineen joutuminen silmiin tuntuu. Vastatuuleen pyöräileminen ja äkäisen sipulin pilkkominen eivät ole ihan niitä kivoimpia juttuja tämän ripsivärin kanssa. Olen myös kuullut parilta ystävältä, että heidän silmät kirvelevät aivan koko ajan tämän kanssa, eli käyttö on täysin mahdotonta. Jos kuitenkin olet kamppaillut hyvän luonnonkosmeettisen ripsivärin löytämisen kanssa, etkä ole vielä kokeillut tätä, suosittelen kokeilemaan. Jos silmäsi eivät ole herkimmästä päästä, saatat löytää sen oikean!

Santen Perfect Definition ripsiväri ihastutti puolestaan kauniisti erottelevalla kumisella harjallaan, sekä hyvällä tuoksullaan. Tämän hieman ovaalia harjaa on ilo käyttää. Se tuntuu istuvan hyvin ripsien tyveen ja silmän muotoon kohdasta riippumatta. Myös tällä pääsee näppärästi silmän sisäkulmaan asti kapeammalla kärjellä. Harja pujahtaa terävien piikkien ansiosta vaivatta ripsien väliin, kun taas ohut ja kevyt aine levittyy äärimmäisen kauniisti ripsiin.

Päivinä, jolloin olen halunnut huijata itselleni luonnollisen näköiset ja kauniit ripset "meikittömään" ilmeeseen, olen käyttänyt Santen ripsiväriä, mutta useampaa kerrosta tehdessä ja näyttävyyttä hakiessa Sante ei pärjää muina päivinä käytössä olevalle Benecosin ripsivärille, vaan jälki lähtee kerrostaessa lähinnä suttaantumaan. Jos haet juurikin pientä buustia omille ripsillesi tai omaat itsessään kauniin tuuheat ripset, valitsisin tämän ripsivärin.
Alima Puren Natural Definition Mascara on koostumukseltaan ja levitysjäljeltään hyvin samantyyppinen kuin Santen, mutta Alima Puren kumisen harjan piikit ovat huomattavasti tylpemmät ja lyhyemmät. Lyhyemmät piikit vaikuttavat levitysjälkeen siten, että ripset todella painuvat harjan pohjaan asti, jolloin väriä tulee kerralla enemmän kuin esim. Santen ripsiväristä. Itse väriaine on kuitenkin tässäkin niin ohutta, että se saa omat ripseni valahtamaan melkeinpä välittömästi, joten näyttävyyden hakeminen on tälläkin hankalaa, omalla kohdallani suorastaan mahdotonta, kun taas Jonna kertoi pitäneensä tästä ripsiväristä. Yhdellä kerroksella saa kuitenkin oikein nätit ripset.

Vaikken ole saanut tätä toimimaan yläripsissä haluamallani tavalla, on tämän Alima Puren ripsivärin lyhytpiikkinen harja erinomainen alaripsiin ripsiväriä harjatessa, siitä on annettava kehut! Ohuet värit ovat aina imartelevampia alaripsissä kuin paksummat ja helpommin paakkuja korostavat ripsivärit ja lyhytpiikkistä harjaa on helppo kontrolloida hentoja alaripsiä työstäessä - tai melkeinpä hipaistessa. Benecosin Multi-Effect yläripsiin ja Alima Purea alaripsiin (sekä siistimään jo aivan äärimmilleen vedettyä Benecosin ripsiväriä) on ollut aika mahtava kombo!

Benecos ja Alima Pure ylhäällä - Alima Pure alhaalla
En yleensä (tai melkeinpä koskaan) lähde lyttäämään tuotteita, sillä ymmärrän useimmiten miksi ne eivät toimi minulla, sekä millaisella henkilöllä ne puolestaan voisivat toimia. Tästä ripsiväriläjästä on kuitenkin mainittava joukon floppina Laveran Butterly Effect ripsiväri, jota en kerta kaikkiaan vain ymmärrä! Harja on aivan tolkuttoman kookas ja harjakset todella todella pitkät. Käsiteltävyys lähenee nollaa ja kokemus on lähinnä kömpelö. Itse ainekin on todella ohutta, joten voitte kuvitella jäljen, kun liian suurella harjalla yrittää levittää litkua ainetta. Jokin ilo noilla joka toisella lyhyemmällä harjasrivilläkin pitäisi olla, mutta pidemmät harjakset ovat niin pitkät, ettei logiikkani riitä. En vain ymmärrä ja olen jotenkin niin hämillänikin, että asia alkaa naurattaa!

Tiedän kuitenkin tämänkin saaneen joskus kehuja, joten se toimii mitä ilmeisimmin jollain. Jos siis lukeudut näihin (uskallan sanoa harvoihin) ihmisiin, niin voisitko ilmiantaa itsesi kommenttikentässä ja kuvailla ripsesi? Kiitän tuhannesti!

Selkeyden vuoksi ajattelin vielä lopuksi heittää ripsivärit sijoille ja tältä ne näyttävät:

1. Benecos Multi-Effect arvosanalla 4/5
2. Alima Pure Natural Definition Mascara* arvosanalla 3/5
3. Sante Perfect Definition* 3-/5
4. Zuii Maxi Lash (kuiva-edition) arvosanalla 1½/5
(vanhalla koostumuksella arvosanaksi antaisin 4½/5)
5. Lavera Butterfly Effect arvosanalla 1/5


Oletteko kokeilleet jotain näistä? Vastasiko kokemus omaani?
Mitä ripsivärejä suosittelisitte tai toivoisitte toiselle kierrokselle?
Nyt saa tykittää lisäkysymyksillä!


P.s. Jos kohdallesi on osunut litkuripsari-pettymys, löydät sille käyttöä täältä!
P.p.s. Huomasitteko kuvasta toiseen paljonkin vaihtelevat kulmakarvat? Kulmakynävertailuakin on tulossa ;)


Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Alussa ja lopussa tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.