Kukista suuri kiitos Kukka Fiorille!


Olen viime viikkoina miettinyt paljon luonnonkosmetiikan ekologisuutta ja eettisyyttä, kuinka hyviä valintoja loppujen lopuksi teen, sekä kosmetiikan käytön runsautta (tähän olen palaamassa myöhemmin). Joka kerta tulen hyvin pitkälti samaan lopputulokseen. Etenkin ihon- ja hiustenhoidon tuotteet ovat minulle, kuivaihoiselle ja helposti kuivahtavat hiukset omaavalle, välttämättömyys. Miellyttävän, tai edes siedettävän, olotilan saavuttamiseksi on minun oikeasti hoidettava etenkin ihoani, ja silloin sydäntä lämmittää luonnonkosmetiikan laaja, eettisiä ja kestävää kehitystä tukevia vaihtoehtoja tarjoava valikoima.

Hyvänä esimerkkinä tästä on tänä keväänä testiin saamani tuotteet saksalaiselta i+m Naturkosmetikilta, joka on valmistanut laadukasta luonnonkosmetiikkaa jo 70-luvulta asti. Vaikka näissä BDIH-sertifioiduissa, 100% vegaanisissa tuotteissa raaka-aineiden luonnollisuus tai luomulaatuisuus on myös avainasemassa, nostetaan esille myös reilun kaupan kriteereiden mukaan toimiminen ja lukuisat reilun kaupan projektit. Fair, Organic, Vegan -aate koristaakin kaikkia i+m Naturkosmetikin pakkauksia.

I+m Naturkosmetikin tuotteita yhdistää reiluuden lisäksi pirteät ulkoasut ja leikkisä tuoksumaailma, joka vie mennessään. Olen myös erittäin vaikuttunut merkin laajuudesta; sarjoja ja tuotteita löytyy nimittäin niin herkälle, kuivalle, seka- ja rasvoittuvalle kuin ikääntyvällekin iholle, erilaisille hiustyypeille, vartalolle, käsille, jaloille, miehille.... Huh!


 

Sain maahantuojalta testiin sekä pari hiustenhoitotuotetta että ihonhoitotuotteita, iloisen keltaisissa ja turkooseissa pakkauksissa. Kaikissa i+m:n tuotteissa on hämmentävän tuttuja suloisia tuoksuja; osan liitän heti johonkin tiettyyn, kuten shampoon sitruunavichyn tuoksuun ja kosteusvoiteen vaniljakastikkeeseen, kun taas osa jää aivan kielen päälle!

Hiustenhoitotuotteiden kohdalla olen luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen huomannut olevan erityisen paljon väliä mitä tuotetta käyttää. Aivan eri homma, kuin synteettisten, hiusten pinnan keinotekoisesti siloittavien tuotteiden kanssa. Ei voi edes puhua yhdestä laadukkaasta merkistä, vaan raaka-aineilla on väliä. Se, mikä tuote ja mitkä aineet sopivat omalle hiustyypillesi, selviää melkeinpä vain kokeilemalla.

Minun hiukseni paljastuivat lopulta aika haastaviksi, helposti karheiksi ja kuiviksi muuttuviksi, jotka kaipaavat ihoni lailla kosteustankkausta ja helliä otteita. I+m:n valikoimista pääsin kokeilemaan kiiltoshampoota ja hiusten tehohoitoa. Shampoo ihanan sitruunavichyyn yhdistäväni tuoksuinen ja todella hyvin pesevä! Se sisältää kylmäpuristettuja öljyjä ja karnaubavahaa, joka antaa hiuksille kiiltoa ja helpottaa hiusten harjaamista. Olen kokenut tämän ihan ok-shampooksi omaan käyttööni, mutta voisin kuvitella sarjan korjaavan shampoon tai herkän ihon sarjan shampoon sopivan omalle päälleni tätä paremmin. Niihin olenkin iskenyt silmäni seuraavaksi kokeiluksi! Kiiltoshampoo sopinee puolestaan erityisen hyvin ei-niin-vaativille hiuksille, jotka kaipaavat vain hieman huolenpitoa ja säännöllista hyvää puhdistusta. I+m:ltä löytyy erikseen myös tasapainoittavat ja tuuheuttavat shampoot ja useita hoitoaineita.

Tehohoito onkin 5-20 min hiuksissa vaikuttava korjaava tehohoitoaine, joka sisältää hiuksia hoitavia pracaxi-, argan- ja hamppuöljyjä, sheavoita ja aloe veraa. Olen käyttänyt tätä noin joka toisella pesukerralla, eli kerran viikossa, normaalisti käyttämäni hoitoaineen sijaan. Liekö tässä kiitos sille, ettei vähemmän hoitava shampoo ole saanut tuhoja aikaan? Mene ja tiedä! Jonkinlaista tehohoitoa (kookosöljy) olenkin satunnaisesti tykännyt hiuksissa käyttää, mutta kuten kasvoöljyjenkin kohdalla, saa useamman öljyn kombosta enemmän irti. Hiusöljyihin verrattuna tässä i+m:n tehohoidossa on hyvä puoli se, että se sisältää myös hiuksen kosteustasapainoa ylläpitäviä ainesosia (tämän kosteuden ja öljyjen eronhan opimme täällä!).
Ihonhoitopuolelta sain testiin valloittavan vaniljakastikkeen tuoksun mieleen tuovaa herkän ihon sarjaa, sekä muutamia testereitä. Tähän sarjaan tykästyin kovasti, mikä lienee syy myös saman sarjan hiustuotteiden houkuttelevuuteen. Herkän ihon Freistil-sarja on siis erittäin herkälle iholle, allergikoille, atoopikoille ja iho-ongelmaisille suunniteltu sarja, jossa on vältetty kaikkia mahdollisesti ärsyttäviä ainesosia, kuten hajusteita. Vaniljainen tuoksu tuleekin tuotteiden sisältämästä vaniljasta, joka on antioksidantti, auttaa hoitamaan ärtynyttä ihoa ja sen tulehtuneisuutta.

Puhdistusmaito on mitä parhain puhdistusvaihtoehto kaikille ihotyypeille, mutta myös puhdistusmaidoissa on suuria eroja, sen sain kokea nyt. Siinä missä luottoputsarinani toiminut Weledan mantelipuhdistusmaito tuntuu melkeinpä tuhdilta kosteusvoiteelta ja superhoivaavalta, on tämä i+m:n puhdistusmaito koostumukseltaan paljon enemmän puhdistustuotteen tuntuinen ja puhdistaakin ihon tehokkaammin. Ihoni on jopa jäänyt sellaiseksi puhdistetun napakan tuntuiseksi, ja meikit ovat lähteneet helposti pois ilman kasvosientä. Eli jos puhdistusmaitojen teho on ollut sinulle aiemmin pettymys, suosittelisin ehdottomasti tätä.

Kosteutustuotteita sarjasta löytyykin useampi. Perus kosteusvoiteita on kaksi: kevyempi päivävoidetta muistuttava kosteusvoide sekä hoitavampi päivä- ja yökäyttöön soveltuva Intensive Cream -kosteusvoide. Lisäksi sarjasta löytyy vielä Fluid Sensitive -nimellä kulkeva hoitovoide ja silmänympärysvoide.
Sarjan kosteusvoide on koostumukseltaan juurikin päivävoiteeksi erinomaisesti soveltuva; se on kevyt ja imeytyy nopeasti, mutta tuntuu kuitenkin erittäin kosteuttavalta. Testasin tätä mielenkiinnosta rutikuiviksi päässeisiin käsiini ja tulos oli aika mieletön; jo hilseilemään päässeet kädet pysyivät aivan sileinä koko loppupäivän! Kosteusvoide sisältääkin superkosteuttavia hyaluronia ja aloe veraa, sekä manteli- ja jojobaöljyä. Testerimuodossa testaamani kosteuttavan Hydro Perform -sarjan (pinkit pakkaukset) kosteusvoide oli aivan ihana sekin, hyvin vastaava, mutta aavistuksen kevyempi koostumus ja omenainen tuoksu.

Tehokosteutuksena voikin käyttää Fluid Sensitive -hoitovoidetta, joka sopii käytettäväksi kosteusvoiteena tai kosteusvoiteen alla lisäbuustina. Tämäkin ihanuus sisältää hyaluronia, aloe veraa, jojoba- ja manteliöljyä, mutta myös porkkana- ja tyrniöljyä. Porkkanaöljy alkaakin olla ajankohtainen, se kun mm. auttaa ihoa saamaan kivan päivettymisen kasvoille ja toimii myös hyvin auringossa viihtymisen jälkeen ihoa hoitavana tuotteena. Tyrniöljy mm. kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa.

Hoitovoide muuttuu iholla ensin juoksevaksi ja vaahtoutuu ennen hurjan nopeaa imeytymistä.
On todettava, että olen todella iloinen tästä testijaksosta, en nimittäin tällaisena värejä karttavana ihmisenä olisi ihan heti kokeillut ko. sarjaa oma-aloitteisesti. Uteliaisuuteni heräsi todella, etenkin herkän ihon hiustenhoitotuotteet ovat jumahtaneet takaraivoon. Tuotteiden suhteellisen lyhyt, neljän kuukauden säilyvyys avattuna asettaa omat haasteensa, enkä ehkä käyttäisi näitä normaaliin toisen tuotteen rinnalla vuorotellen -tyyliini hukkajämien pelossa, vaan ehdottomasti vain näitä tuotteita kerrallaan, yksi purkki kerrallaan ja vaihto toiseen tuotteeseen -sykleissä (tuotevaihteluun löydät syyn täältä!).

Yksi huvittava ajatus i+m naturkosmetikin tuotteista kuitenkin heräsi. Olen nimittäin nyt jo toisinaan miettinyt, että miten joskus reilun kymmenen vuoden päästä onnistuisin vakuuttamaan teini-ikäisen tyttöni luonnonkosmetiikan kannattavuudesta, kosmetiikkainnon herätessä. Millaiset tuotteet olisivat sitten joskus myös todella nuoren käyttäjän mieleen? No ehdottomasti nämä! Niin herkut nuorekkaat pakkaukset ja ihanat tuoksut. Mahtaakohan teidän joukossa olla jo teini-ikäisten vanhempia, jotka olette miettineet juurikin tätä? Tässä kyllä ehdottomasti tuotelinja, joka kannattaa laittaa korvan taakse.
I+m Naturkosmetikin tuotteita löytyy Luotoshopin (kaikki aiemmat linkit) lisäksi Biodellyn verkkokaupasta täältä*. Käykäähän vilkaisemassa valikoimaa! I+m:stä voitte myös käydä lukemassa lisää heidän omilta nettisivuilta. Etenkin reilun kaupan projektit ja muu yritysinfo oli mielestäni todella mielenkiintoista luettavaa.


Iskevätkö pirteän pakkaukset ja tuoksut teihin?
Entä onko joku muukin pohtinut teiniensä käännyttämistä?

Ann-ChristinePostauksen kuvien kukat saatu ihanasta turkulaisesta Kukka Fiorista.
Postaus toteutettu yhteistyössä Luotoshopin kanssa.
*Affiliate-linkki