Syy viimeaikaiseen radiohiljaisuuteeni on ollut väsymys. Olen tämän kuun aikana ollut tavallista enemmän töissä ja sen vuoksi melkoisen väsynyt. Oman lisänsä ovat tuoneet pakkaset, joiden vuoksi kävelen töihin ja takaisin 45 minuuttia suuntaansa, sillä kovalla pakkasella kävely on kuitenkin mukavampaa kuin pyöräily. Liikunta tekee hyvää ja nautin valtavasti kävelystä, mutta kyllähän sellainen määrä liikuntaa ja raitista ilmaa myös väsyttää. Onneksi kuitenkin hyvällä tavalla. Iltaisin lapsen mentyä nukkumaan en kuitenkaan ole jaksanut kirjoittaa, vaan olen vain katsonut Greyn Anatomiaa Viaplaysta.


Olipa siis täydellinen ajoitus, kun  Ouluun vastikään muuttaneen Kauneushoitola Kuiskauksen Heidi kutsui minut kasvohoitoon hemmoteltavaksi. Heidi on alunperin oulainen, mutta asunut jonkinaikaa Helsingissä, missä hänestä tuli Cidesco- ja ekokosmetologi ja hän avasi hoitolansa siellä heti valmistumisen jälkeen. Koti-ikävä kuitenkin toi Heidin takaisin Ouluun viime vuoden loppupuolella, meidän oululaisten onneksi. Luonnonkosmetiikka on Heidille sydämen asia, sillä hän on itse saanut siitä apua iho-ongelmiinsa.

Tiistaina hoitoon mennessäni pakkanen hipoi kolmeakymmentä. Koska olin menossa kasvohoitoon suoraan töistä, ajattelin säästää aikaa pyöräilemällä. Tämä oli melkoinen virhe. Matka kesti varmasti yhtä kauan, koska pyörä oli niin jäykkä. Samalla pyöräily oli tietenkin paljon raskaampaa kuin kävely. Siispä loppumatkan talutin pyörääni, ja perille Kuiskaukseen saapui melkoisen nuutunut nainen. Onneksi Heidin minulle suunnittelema kasvohoito oli puhdasta hemmottelua. Siihen ei kuulunut edes mustapäiden puristelua, vaan hoidon jokainen osa oli rentouttava aina siitä alkaen, kun Heidi kaivoi lämmitetyt pyyhkeet lämpökaapista ja kääri minut niihin. Niiden jälkeen hän kääri ympärilleni vielä ihanan pehmeän paksun peiton. Siitä hetkestä saakka olin taivaassa.

Kasvohoidon jokainen osio tehtiin pehmein hierovin liikkein. Jopa silmämeikin poisto tuntui hemmottelulta, kun usein se tuntuu vain pakolliselta osalta, joka täytyy hoitaa pois alta ennen kuin päästään mukavaan osioon. Puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen Heidi hieroi kunnolla kasvoni, dekolteeni sekä hartiani. Jopa kädet saivat hieronnan kasvonaamion vaikutusaikana. Eikä naamiota laitettu vain kasvoille, vaan myös silmänympärysiho sai oman naamionsa.  Ei siis liene mikään ihme, että kävin unessa parikin kertaa hoidon aikana.


Hemmottelua lisäsi Heidin käyttämä eteläafrikkalainen Eco-sertifioitu probiottinen Esse-sarja ja sen ihanat tuoksut. Olen halunnut tutustua sarjaan aina siitä saakka, kun kuulin sen saapumisesta Suomeen. Essen tuoksumaailma on aivan omanlaisensa. En ole koskaan käynyt Etelä-Afrikassa, mutta voisin kuvitella, että tuoksut ovat tyypillisiä alueen luonnolle. Ihanan kasvohoidon lisäksi sain samalla aromaterapiaa. Varsinkin entsymaattisen kuorinnan (hoitolatuote) tuoksu oli niin huumaava, että melkein toivoin, että kuorinta olisi kestänyt koko päivän. Kasvovesi taas tuoksui niin herkulliselle vaniljalle, että melkein teki mieli syödä sitä. Viimeiseksi käytetty Omega Light Moisturiser oli ainoa tuote, jonka tuoksu ei ihastuttanut, mutta muuten se tuntui ihanalta. Sellainen tehopehmentäjä, että ihoa oli melkein pakko hipelöidä koko loppupäivä.

Muita Heidin käyttämiä tuotteita olivat Eye Make-up Remover, Cream Cleanser, Gel Cleanser, Repair Oil, Eye & Lip Cream sekä Cream Mask. Näistä on erikseen mainittava Eye Make-up Remover, joka ihastutti erilaisuudellaan. Niin paljon kuin rakastankin hoitaa ihoani, inhoan puhdistaa silmämeikkejä. Tuollainen puhdistusmaitomainen silmämeikinpoistoaine on siis juuri täydellinen minulle. Hoidon jälkeen sain kotiin testattavaksi kasvoveden sekä Rich Moisturiser -kosteusvoiteen.


Hemmottelu ei suinkaan päättynyt viimeiseen hoitotuotteeseen. Aivan viimeiseksi Heidi laittoi minulle vielä FLOW Kosmetiikan mineraalipuuteria sekä poskipunaa. Näitä ei laitettu ulkonäön, vaan suojan vuoksi. Pakkasella ulos ei koskaan kannattaisi lähteä ilman meikkipohjaa, sillä se suojaa ihoa raa'alta ilmalta. Sen jälkeen Heidi toi minulle viltin, johon saatoin kääriytyä sekä kaatoi minulle lämmintä teetä ja toi pientä naposteltavaa. Yleensä hän kuulemma antaa hoidon päätteeksi vettä, koska se on nesteistä parhain, mutta näin pakkasella kuitenkin mieluummin jotain lämmintä. Siinä tuolilla vilttiin kääriytyneenä teetä nauttiessani meinasi taas kyynel tulla silmään, kun olin hetken niin rentoutunut ja onnellinen. Lupasin itselleni, että tästä lähtien varaan ajan hemmottelevaan kasvohoitoon aina, kun olen erityisen väsynyt tai stressaantunut.

Tämä työputki jatkuu vielä jonkin aikaa, joten saatan vielä hetken pysyä melko hiljaisena. Luonnoksiin on kuitenkin kertynyt tässä hiljaisuuden aikana monta otsikkoa postauksista, jotka haluan kirjoittaa. Palaan siis kyllä lähiaikoina. Ainakin olen nyt rentouttavan kasvohoidon sekä eilisten ystävien häiden jälkeen enemmän voimissani kuin hetkeen.

Muistatteko te hemmotella itseänne säännöllisesti?

Kiitos vielä Kauneushoitola Kuiskauksen ihanalle Heidille sekä Esse Organic Skincare Finlandille ihanasta hemmottelusta!