Siihen nähden, miten paljon rakastan kosmetiikkaa ja kauneudenhoitoa, käyn kosmetologilla harvoin, käytännössä en koskaan. Olen kyllä haaveillut sellaisista elokuvien rentouttavista kasvohoidoista, mutta valittavasti kokemukseni on ollut hieman toisenlainen. Kosmetologit, joiden luona olen käynyt, eivät ole nähneet metsää puilta eli ihoani epäpuhtauksilta. Koska on epäpuhtauksia, ei voi olla kuivuutta tai herkkyyttä. Ei, vaikka 25-vuotiaana poskeni tulivat täyteen ryppyjä hymyillessäni. Ei ihoni kuulemma silti kosteutusta kaivannut, vaan tujuja aineita epäpuhtauksien hoitoon. Sanomattakin selvää, että käyntien jälkeen ihoni oli kuin aavikko. Näitä ennen olin kyllä saanut ihan kohtuullisiakin kokemuksia kosmetologikoululla, mutta muuten kasvohoito ei ollut kovinkaan rentouttava samassa tilassa kymmenen muun asiakkaan ja kosmetologilpiskelijan kanssa sekä opettajien pyöriessä ympärillä. 

Kahden todella huonon kokemuksen jälkeen en vuosiin uskaltanut käydä kosmetologilla. Tänä syksynä aloin taas miettiä, että olisi kiva käydä. Pakkohan niitä hyviä kosmetologejakin on olla! Minulle on vain täytynyt sattua todella huono tuuri. Parasta tietysti olisi, jos kosmetologi käyttäisi luonnonkosmetiikkaa hoidoissaan. Satuin ohi mennen erään postauksen kommenteissa kosmetologitraumoistani mainitsemaan ja  Kasvokkain-blogin Mulan suositteli minulle oululaista Kauneuhoitola Harmonya, jossa käytetään luonnonkosmetiikkaa. Hän kehui Harmonyn Hannelea niin kovasti, että uskaltauduin varaamaan ajan.


Keskiviikona tuo aika viimein koitti. Vähän jännitti mennä ja sanoinkin melkein heti kättelyssä, että minulla on vähän huonoja kokemuksia kosmetologeista. Melkoisen pian kuitenkin kävi ilmi, että ihan turhaan jännitin, sillä Hannele on todellinen ammattilainen. Hän heti huomasi, että ihoni tarvitsi epäpuhtauksista huolimatta kosteutusta. Kieltämättä viime aikoina se onkin taas päässyt kuivahtamaan. Hannele toppuuttelikin minua kotihoidossa kuorintojen ja puhdistavien naamioiden suhteen. Syksyllä on taas stressi pukannut tavallista enemmän epäpuhtauksia, mikä saa minut vasten parempaa tietoani ylihoitamaan ihoani. Tämä saa ihon kuivahtamaan, mikä helposti aiheuttaa lisää näppyjä ja kierre on valmis. Teki hyvää kuulla ammattilaiselta, että voisin nyt talvea kohti mennessä kuoria ihoani harvemmin ja tehdä vain kosteuttavia naamioita. Hannelen  puheiden jälkeen päätin myös luopua ainakin hetkeksi musliniliista puhdistuksessa, sillä niin paljon kuin sitä kehutaankin, jatkuva kuorivan (vaikkakin kevyesti) liinan käyttö ei tunnu tekevän iholleni hyvää. 

Itse hoito ikään kuin noudatti sitä perinteistä kasvoihoidon kaavaa, muttei kuitenkaan, vaan oli paljon enemmän. Ensin Hannele kaksoispuhdisti ihoni. Seuraavaksi oli vuorossa kuorinta. Sen hän teki hieman kevyemmin painellen, eikä pyöritellen ja hinkaten. Tätä täytyy kokeilla myös kotona, kun tuntuu, että iho on oikein kuivana ja herkkänä, eikä kaipaa niin voimakasta kuorintaa. Sitten nypittiin kulmat. Tämän jälkeen Hannele sanoi, että ikävin osuus on nyt ohi ja saan rentoutua. Sitten hän hieroi kasvoilleni ihanantuoksuisia kasvoöljyjä pitkään ja hartaasti. Minulla on paha tapa pureskella hampaitani yhteen ja hieronnan aikana tunsin, miten leukaperäni alkoivat rentoutua. Viimeiseksi Hannele laittoi naamion kasvoille ja hieroi kasvoöljyillä rintakehän ja hartioita. Olin niin rentoutunut, että melkein olisin voinut nukahtaa. Tai oikeammin olin niin rentoutunut, että lopuksi meinasin tirauttaa pari kyyneltä. Tiedättehän, kun oikein rentoutuu ja jotkut lukot aukeavat, ja meinaa itkettää?
 

Harmonyssä oli oikeasti helppo vain uppotua nauttimaan hieronnasta ja öljyjen tuoksuista. Vaikka hoitola on keskustassa, se sijaitsee viidennessä kerroksessa, minne ei juurikaan kuulu liikenteen melua. Lisäksi tällaisessa pienessä yhden ihmisen hoitolassa ei koko ajan käy ovi ja lappaa asiakkaita sisään ja poissa. Hannele toivookin, että jopa tuotteiden ostamista varten varattaisiin aika, ettei kenenkään hoito keskeytyisi, eikä hän vastaa edes puhelimeen hoidon aikana. Tällaiseen en ole törmännyt missään muualla. Taustalla oli tietysti ihana rentouttava musiikki. Minua myös rentoutti huoneessa palavat kynttilät, jotka hoidon lopulla osoittautuivat led-kynttiöiksi, etteivät oikeat kynttilät pilaa huoneilmaa. Täydestä meni kuitenkin minulle.

Kauneushoitola Harmonyssä on käytössä Jurlique-sarja, joka oli minulle ennestään melko tuntematon. Olin minä kuullut sarjasta, mutten koskaan ollut kokeillut yhtään tuotetta. Olikin kiva, kun Hannele kertoi minulle sarjasta ja se kuulosti melkoisen vaikuttavalta (sarjasta pian lisää). Jokainen hänen käyttämänsä tuote tuoksui hurmaavalta, muttei kuitenkaan liian voimakkaalta. Hoidon aikana tuotteet tuntuivat ihanalta ja sen jälkeen ihoni näytti kirkkaalta ja tuntui ihanan pehmeältä. Vieläkin iho tuntuu kosteutummalta ja pehmeämmältä kuin hetkeen. Minun olikin pakko kotiuttaa heti Skin Balancing Facial Oil, jonka kosteutusta ihoni tuntuu nyt kovasti kaipaavan. Lisäksi ostin puhdistusvaahdon, jota Hannele käytti minulla puhdistuksessa. Hoidon aikana hipelöin ihoa heti puhdistuksen jälkeen, eikä vaahto kuivattanut ihoa ollenkaan. Se oli siis täydellinen uusi puhdistusvaahto kaksoispuhditukseen ja eilen illalla kasvoja puhdistaessa olin todella tyytyväinen ostokseen.

Jurliquen lisäksi Harmonyssä on myynnissä Honoré des Prés luomuparfyymeja (kuvassa ylimmällä hyllyllä), joihin ihastuin heti. Rakastuin totaalisesti yhteen parfyymiin ja jäin harkitsemaan, josko ostaisin toisen äidille lahjaksi. Minä kun yritän pikkuhiljaa siirtää häntäkin luonnonkosmetiikkaan. Nämä ovatkin loistavia lahjoja, sillä ihanien tuoksujen lisäksi ne myydään ihanissa pakkauksissa. Meikeistä Harmonyssä on loistava valikoima Zuiita. Täältä minä kävin äskettäin pari Sheer Stick -huulipunaa ostamassa ja Hannele osasi todella hyvin auttaa sävyn valinnassa. Meikkiostoksille Oulussa kannattaa siis ehdottomasti suunnata Harmonyyn. (Näistä on jo kerran kuvat otettu, mutta valotus oli niin huono, että meni uusintaan. Tulossa kuitenkin on  Ulpu!) Muistathan ensin kysäistä sopivaa aikaa, ettet häiritse kenenkään täydellistä rentoutumista.


Tämä ei ollut mikään maksettu mainos. Ihan itse maksoin käyntini. En todellakaan olisi uskaltanut ehdottaa yhteistyötä, sillä  vähän jännitti, jos sitten kuitenkin pettyisin. Toisaalta en halunnut joutua pohtimaan kuvaamista liikaa, vaan keskittyä oikeasti nauttimaan ja rentoutumaan. Nappasin kuitenkin pari kuvaa siinä vaiheessa, kun päätin, että tämä käynti olisi kirjoittamisen arvoinen. Ehdottomasti haluan kertoa tästä ihanasta kokemuksesta eteenpäin. Jos sieltä ruudun takaa vaikka löytyisi joku toinenkin, joka kaipaisi suositusta hyvästä kosmetologista, että uskaltaa kokeilla. Harmonyn Hannelea voin kyllä  suositella todella lämpimästi. Itse päätin jo, että tulen käymään kasvohoidossa hänen suosittelemansa 4 kertaa vuodessa. Miten ihana tapa hemmotella itseä ja samalla saada pehmeä ja hehkuva iho.

Koska blogi kuitenkin tuli käynnin aikana keskusteluissamme esille, halusi Hannele hieman hemmotella teitä lukijoita. Mainitsemalla sanan luonnonkaunis varatessanne aikaa, saatte juuri tämän kokeilemani Aromaterapia-kasvohoidon (puhdistava, kosteuttava, rauhoittava tai tasapainottava) hintaan 60€ (norm. 69€). Ajan voi varata kätevästi myös netistä ja sieltäkin löytyy viesti-kohta, jonne alennuskoodin voi kirjoittaa. Etu on voimassa 23.12. mennessä tehtyihin varauksiin, vaikka ajan varaisikin vasta ensi vuoden puolelle. Edun voi käyttää myös lahjakorttiostoihin 23.12. saakka eli tässäpä oiva idea lahjaksi elämän tärkeille naisille tai puolisolle vinkattavaksi, että pääset itse hemmoteltavaksi.

Jotain muutakin ihanaa on jollekin teistä yhteistyössä Harmonyn ja Jurliquen kanssa luvassa, sillä kävin eilen hakemassa Hannelelta ihanan paketin sisältävän kassin. Pysykää siis kuulolla viikonlopun aikana.

Käyttekö te usein kosmetologilla? Onko Harmony oulaisille tuttu paikka?

-Jonna-