Mineraalimeikeistä puhutaan todella paljon, myös täällä Luonnonkaunis-blogissa, mutta aika vähälle huomiolle jää hyvään mineraalimeikkikokemukseen ja -pohjaan avainasemassa oleva työväline, kabuki-sivellin, joka ei ole yleisen luulon mukaan "joku ihan tavallinen sivellin siis".

Uskaltaisin väittää, että aika suuri osa mineraalimeikkejä tai "mineraalimeikkejä" kokeillut ja jälkeen tyytymätön omistaa heikkolaatuisen kabukin, joka ehkäpä tuntuu iholla epämiellyttävältä, levittää mineraalipuuterin epätasaisesti, tiputtelee karvoja ja pölläyttää puuterit miten sattuu. Ei ole juurikaan väliä, kuinka laadukas mineraalipuuteri onkaan käytössä, jos sitä yrittää levittää huonolla kabukilla.

Hyvä kabuki on tiheä, mutta tuntuu iholla pehmeältä ja harjakset ovat tiheyteen nähden lyhyenpuoleiset. Tiheytensä ansiosta sivellin sulkee itseensä siihen pyöritetyt puuterit, ja levittää sitä sitten vähitellen iholle, jolloin jälkikin on tasainen. Kabukin käyttö vaatii oman tekniikkansa, ja nimenomaan pyörittelevä liike on se juttu.Pikkuruinen määrä puuteria taputellaan puuteripakkauksen kanteen, kabuki-sivellintä painellaan pyörivin liikkein muutaamaan otteeseen kantta vasten, jotta puuteri uppoaa siveltimen sisään. Ylimääräiset siveltimen kärjessä näkyvät puuterit taputellaan pois (mielellään takaisin kanteen), ja sitten aloitetaan puuterin levitys kasvoille - pyörivin liikkein jälleen.

Pyörivä liike saa puuterin sulautumaan ihoon ja jälki on todella luonnollinen. Monella menee kuitenkin tässä kohtaa pieleen, itsekin olen tässä aikoinaan kämmännyt, kun ei tiedetä, että näitä ohuita kerroksia voi lisätä. Mineraalimeikkipohjaa tällä tavalla rakentamalla saa luonnollisen mutta näyttävänkin lopputuloksen. Fuskaamalla ja liikaa puuteria kerralla levittämällä saa aikaan vain pakkeloituneen ihon.

Mutta takaisin itse kabuki-siveltimeen. Itse olen käyttänyt monta vuotta The Body Shopin kabukia, joka on ollut oikein hyvä, mutta ehkä aavistuksen jämäkkä. Totesin kuitenkin, että iholle pyöriteltävää ja ihon rasvat itseensä keräävää kabukia on pestävä sen verran usein (ja niiden kuivumisessa menee aika paljon aikaa), joten tämän jos jonkun siveltimen haluan omistaa tuplana. Toiseksi siveltimeksi ostin Ecotoolsin "Kabukien klassikoksi" kehutun hylsystä löytyvän kabukin, puhtaasti koska Ecotoolsin siveltimet ovat muutenkin osoittautuneet todella hyviksi, eivätkä ne ole hinnalla pilattuja. Sen harjasosa on synteettinen ja metalliosat kierrätettyä alumiinia, ekologisempi valinta siis.

Lyhyestä virsi kaunis - se on loistava! En ihmettele, että sain metsästää sitä oikein urakalla, kun joka paikka näytti sillä hetkellä "ei oota". Sen lisäksi, että tuo on ihanan tuntuinen iholla, tarvitsee mineraalipuuteria selvästi vähemmän kuin vaikkapa tuon The Body Shopin siveltimen kanssa. Se ei sotke muita meikkejä meikkipussissa ja on kätevä ottaa mukaan laukkuun. Kehunko vielä lisää?

Kabukit ovat myös loistavia korjaamaan överiksi menneet poskipunat; puuterittomalla kabukilla vain häivyttämään! Suosittelen siis, vaikka mineraalipuuterit eivät kuuluisi jokapäiväiseen meikkirutiiniin. Ja jos joku nyt päätti antaa mineraalipuutereille uuden tai ensimmäisen mahdollisuuden, suosittelen itse tuota suomalaisen Flow kosmetiikan tykättyä mineraalipuuteria. Siitä löytyy sävyä jopa kalkkilaivan kapteeneille, eikä se kimaltele lainkaan. Itse käytän sävyä Porcelain, joka on muistaakseni kolmanneksi vaalein sävy.

Muistattehan, että koodilla "luonnonkaunis" saatte Biodellystä normaalihintaisista tuotteista -10% vielä kuun loppuun asti!


Oliko opas oikeaan tekniikkaan selkeä vai kaipaatteko kaveriksi vielä videota?
Onko teistä kellään käytössä tuo Kabukien klassikko? Eikö olekin ihana?


Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.