Minusta Keski-Euroopassa on mahtavaa se, miten luonnollisemmat vaihtoehdot ovat helpommin saatavilla. Apteekissa on luontaistuotteet ja homeopaattiset lääkkeet sulassa sovussa lääkkeiden kanssa. Luonnonkosmetiikkaa oli myynnissä tavallisen kosmetiikan rinnalla jo silloin, kun ainakin vielä ainakin täällä pohjoisemmassa Suomessa luonnonkosmetiikkaa oli vaikea löytää mistään. Voitte vain kuvitella, miten monta tuntia olen viettänyt tutkien ja ihastellen luonnonkosmetiikan valikoimaa Euroopan reissuillamme. Harmittavaa noissa reissuissa oli ainoastaan se, että kotiin tullessa uusia ihania kosmetiikkatuotteita ei enää saanutkaan niiden loputtua.


Yksi tuollaisen Euroopan reissun ihastus oli Melvita, jonka tuotteita myyjän suosituksesta ostin. Harmikseni en tuotteita kuitenkaan enää täältä löytänyt. (Nyt todellakin puhutaan vuosien takaisesta ajasta.) Sitten loppukesästä törmäsin jossain Melvitaan ja muistin ihastukseni. Aloin googletella ja löysin Melvitan maahantuojan Naturellementin. Maahantuojalla on myös oma nettikauppa, joka osoittautui ranskalaisen luonnonkosmetiikan aarreaitaksi.
Naturellement - luonnollisesti ranskaksi - on 16-vuotias yritys, joka on erikoistunut ranskalaisen luonnonkosmetiikan maahantuontiin. Sen valikoimiin kuuluvat Ranskan johtavan luonnonkosmetiikkasarjan Melvitan lisäksi Terre d’Oc, kasvi- ja mineraalikunnan yhdistävä Kart Laboratoires, Laboratoire Gravier, lehtivihreään perustuva ihonhoitosarja Alorée, Ranskan paras eteeristen öljyjen tuottaja Florame, spa-sarja Pure Altitude sekä voidemaisten parfyymien Sabé Masson Le Soft Pefume. Kaikki tuotteet ovat ECOCERT-sertifioituja.

Sain Naturellementilta testiin pari Melvitan tuotetta ihoa heleyttävästä sarjasta: seerumin* sekä kuorivan naamion*. Lisäksi ostin itse sarjaan kuuluvan kasvoöljyn. Arvasin aivan oikein, että seerumi riitti minulle oikein hyvin yksinään päivisin. Se imeytyy ja kosteuttaa hyvin. Öljy on ollut siihen hyvä lisä yöksi.

Meinasin jo kirjoittaa, etteivät tuotteet ole maksaläiskiä poistaneet, mutta ennen ja jälkeen-kuvia katsellessa näyttää, että ne ovat kuitenkin vaalentuneet. Taitavat olla jo sen verran syvällä, että kokonaan poistamiseen tarvittaisiin melkoisen paljon tujumpia keinoja. Sen verran tutuja keinoja, etten ole niitä valmis kokeilemaan. Niinpä tyydyn siihen, että ihoni on muuten kaunis ja heleä. Siihen nämä kyllä toimivat. Ihoni on hehkuva ja tasaisemman värinen. Eivät maksaläiskät ainakaan tummumaan ole päässeet, vaikka toki se laitatetaan kunnolla testiin hieman aurinkoisempana vuodenaikana.

Ehdoton suosikki näistä tuotteista on kuoriva naamio, joka siis ensin levitetään kasvoille naamioksi ja annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Sen jälkeen sitä hierotaan, kuten kuorinta-ainetta. Todellinen laiskan ihonhoitajan ystävä siis. Iho jää naamiosta ihanan pehmeäksi ja kauniin hehkuvaksi.Omassa tilauksessani tilasin itselleni myös laventelikukkaisveden. Olen viime aikoina muutenkin kukkaisvesistä innostunut ja laventeli nousi heti kärkisijoille testaamistani kukkaisvesistä. Laventeli tasapainottaa ja on antiseptinen. Kuitenkaan se ei ole kuivattava, kuten antiseptiset kasvovedet yleensä ovat. Tuoksu tuo ihanasti mieleen Ranskan lomamme. Laventeli on myös rauhoittava ja sitä suositellaan esimerkiksi auringon polttamiin kohtiin sekä itikan pistoihin. Ei toki tunnu nyt ajankohtaiselta, muta hyvä vinkki mahdollisia talven aurinkolomia ajatellen. Itse sain tällä pienen ihottuman hyvin rauhoitettua.

Tilaukseni mukana sain pieniä näytepusseja. Ilmeisesti Naturellementilla on sellaisia aina tapana laittaa tilauksen mukaan, mikä on todella kiva juttu. Yksi näyte oli Alorée Life Rescue heleyttävä naamio, joka todella oli vihreä - onhan siinä lehtivihreää. Testasin sitä eräitä juhlia edeltävänä iltana ja se toimi  pikakaunistajana. Toinen näyte oli Terre d'Oc BB-voiteesta. Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt luonnonkosmetiikan BB-voidetta ja tämä oli tähän asti testaamistani paras. Pieni määrä riitti ja lopputulos oli luonnollinen, mutta kerrostamalla sai jo vähän peittävyyttäkin. Ei ihme, että tuote on niin kehuttu ja palkittu. Harmi, että vaalein sävy on tällä hetkellä nettikaupasta loppu. Tykkäsin kovasti myös näytteenä tulleesta Terre d'Ocin Karitekäsivoiteesta. Se oli karitevoiksi uskomattoman kevyttä ja helposti levittyvää ja imeytyvää. Tuoksukin oli miellyttävä.

Naturellementilla on myös paljon muita ihania tuotteita. Itse haluan kokeilla vielä ainakin Melvitan silmämeikinpoistoainetta, joka sisältää ripsiä pidentävää risiiniöljyä, ruusuista misellivettä sekä Aloréen CC-voidetta. Myös voidemaiset parfyymit houkuttavat, mutten oikein osaa valita vain yhtä suosikkia. Mies on viime aikoina innostuntut eteeristen öljyjen terveysvaikutuksista ja lukenut hyvää Floramen öljyistä, joten niitä tilataan meille varmasti.

Nyt on teilläkin hyvä mahdollisuus tutustua Naturellementin tuotteisiin, sillä Naturrellement haluaa tarjota teille lukijoille alekoodin syksyä piristämään. Saatte koodilla kukkamekkoja -20% kaikista tuotteista (myös jo alennetuista!) 28.10. - 10.11. Käykäähän kurkkamassa!

-Jonna-

Postaus sisältää mainoslinkkejä
*Saatu blogin kautta