Osaan aina välillä syttyä hitaasti uusille trendeille. Yksi loistava esimerkki tällaisesta ovat suoraan kasvoille suihkutettavat kasvosuihkeet, joiden luvataan soveltuvan käytettäväksi jopa meikin päälle. Aika hullunkurinen ajatus, mutta ymmärrän idean, onhan sadesäässä kävelykin klassinen tapa virkistää kasvoja.Keväällä kuulinkin ensimmäistä kertaa latvialaisista Dabba-kukkaisvesistä, jotka ovat tarkemman tutustumisen jälkeen aika paljon enemmän kuin kasvosuihkeita. Kukkaisvesiä on käytetty iät ja ajat ihonhoidossa, ja moni taitaa jo tässä vaiheessa tunnistaa nimeltä esimerkiksi klassikkonakin tunnetun ruusuveden? Kukkaisvesi on se osa mikä jää jäljelle, kun kukista tislataan eteerisiä öljyjä, ja kukkaisvesiä käytetäänkin yleensä kasvovesien ainesosina.Dabban valikoimista löytyy kahdeksan erilaista 100% luonnollista ja 99% luomulaatuista kukkaisvettä erilaisille ihotyypeille, aina kuivasta akneihoon. Niistä osa soveltuu myös ihon hoitoon auringonoton jälkeen tai after shave -tuotteeksi, tai rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Yksi ystävistäni kärsi esimerkiksi luonnonskosmeettisten dödöjen aiheuttamasta kutinasta, mutta siankärsämö-kukkaisvesi sai hänen mukaan kainaloiden ihon rauhoittumaan.
Itse sain kesällä testiin Dabban kamomillasuihkeen, joka soveltuu kuivalle ja herkälle iholle, ja samalla minulle päätyi myös yksi normaalille ja sekaiholle sopiva omenasuihke (lopetettu). Pari päivää sitten sain vielä Biodellyn ja Ekovistan pop up:sta normaalille iholle sopivan kanervasuihkeen ja väittäisin, että minulla on nyt aika hyvä setti oman hankalan pintakuivan sekaihoni hoitoon.Kamomilla-kukkaisvesi on hellävarainen ja siksi mahtava vaihtoehto pintakuivalle iholle. Se rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta, johon oma ihoni on taipuvainen etenkin nenän seudulla. Sen rinnalla tuntuu hyvältä käyttää satunnaisesti omena-kukkaisvettä, joka syväpuhdistaa ja rauhoittaa ihoa, auttaa ihoa uudistumaan ja lisää pintaverenkiertoa, mutta myös kanerva-kukkaisvettä, joka supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa.Tosin houkuttaisi minua myös kokeilla jatkossa vadelmanlehti- ja mesiangervo (lopetettu) -kukkaisvesiä, joiden pitäisi myös rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta. Vadelmanlehtisuihkeen pitäisi myös vähentää talineritystä. Tai no jos ihan rehellisiä ollaan, niin voisin kokeilumielessä testata vaikkapa kaikkia, mitäs sitä kieltämään. Näitä kun voi suihkutella pitkin päivää, tuntuu luontevammalta käyttää useampaa erilaista versiota rinnakkain kuin perinteisten kasvovesien kanssa.
Itse jään vielä seurailemaan mitä nämä saavat aikaan, mutta ensivaikutelma on ollut hyvä. Tuntuvatkin iholla aivan erilaiselta kuin kasvovedet, jotenkin täyteläisemmältä? Eikä muuten meikkipohjakaan mennyt pilalle, kun kokeilumielessä suihkuttelin sitä keskellä päivää, mutta on tuohon päiväsuihkimiseen vielä totuteltava, on se vaan hupsun tuntuinen ajatus!

Tuoksut ovat yllättävän tujuja, mutta hälvenevät hetkessä. Kannattaa varautua kuitenkin!

Kuulostaako kasvojen suihkiminen päivisin teistä hassulta vai huipulta?

Ann-Christine