Miten olisi kynsille klassista punaista tai karkkimaista pinkkiä? Näissä kynsissä vähän vuorotellen olen viettänyt viimeiset viikot hullaantuen näistä uudestaan ja uudestaan! Pelkästään vilkaisu kynsille tuo hymyn huulilleni, punainen tuntuu naiselliselta ja pinkki taas kevyen kesäiseltä.

Vielä ei ole vastaani tullut 100% luonnollista kynsilakkaa, mutta nykyään ollaan päästy jo todella lähelle sitä. En tällä hetkellä omista muita kuin erilaisia 5 FREE, 7 FREE ja nyt myös 8 FREE lakkoja. Sain Benecosin uusia Happy Nails lakkoja maahantuojalta Ekovistalta testattavaksi, pinkin Pink Foreverin, punaisen Hot Summerin ja kirkkaan päällyslakan Crystalin, nämä kaikki ovat vegaanisia!
Benecosin 8-FREE lakat on valmistettu ilman tolueenia, kampferia, ftalaatteja tai formaldehydiä (ihania sanahirviöitä). Lakoista löytyy hoitavia ainesosia kuten avokadoöljyä ja biotiinia. Vaikka 90% ainesosista on luonnollista alkuperää niin nämä eivät ole sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa juuri tuon lopun 10% takia. Ennen lakkasin kynsiäni kaiken aikaa, mutta harrastus loppui kuin seinään luettuani mikromuovista ja siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan. Välillä olen kaivannut kynsilleni piristystä ja sen vuoksi koenkin nämä erilaiset free lakat hyvänä vaihtoehtona, vaikka lakkaisinkin kynteni vain satunnaisesti.

Ensimmäinen Benecosin lakka minulla on ainakin viiden vuoden takaa, kaunis harmaa Urban grey, jolla tulee edelleenkin välillä lakattua kynnet. Ainoa ongelma sen kanssa on huono peittävyys, kerroksia tarvitaan vähintäänkin neljä hyvään peittävyyteen ja minulla ei sellaiseen riitä hermot. Sen vuoksi olinkin hyvin jännittynyt minkälaisia nämä uudet lakat ovat. Tässä vanhemmassa lakassa on lisäksi ohut ja pitkä suti, josta en itse pidä laisinkaan.
Uusista lakoista kokeilin ensimmäisenä Pink Foreveria*. Yllätyin sudista erittäin positiivisesti, sillä se oli leveä ja lyhyempi kuin edellinen. Sävy on intensiivisen pinkki Pink Pantherin tapaan, ei kovinkaan vaalea tai hempeä. Lakan levittäminen oli todella helppoa ja pinkillä kaksi kerrosta riitti peittämään minun makuuni liki täydellisesti. Kuvia varten lakkasin vielä kolmannenkin kerroksen, sillä halusin nähdä vaikuttaako se lopputulokseen kuinka paljon ja eroa ei mielestäni ollut pientä sävyn syvenemistä lukuunottamatta. Tämän koostumus oli mukavan paksuhkoa ja sen vuoksi tämä levisi kuin unelma ja kerroksia ei tarvinnut niin montaa. Lakka vakuutti minut kerralla ja kestikin mukavasti normaalia elämää pieniä kolhuja lukuunottamatta. Kuivumisaika oli keskiverto, parempi kuitenkin kuin monella muulla kalliimmalla lakalla jota olen kokeillut.

Kirkkaan punainen ja hyvin naisellinen Hot Summer* lakka on ystäväänsä Pink Foreveria selvästi ohuempaa. Lähinnä tämä vaikutti kerrosten määrään, jolloin kaksi ei rittänyt vaan vaadittiin kolmas peittävään lopputulokseen. Oli muuten jännä kun toisella kerroksella kuulsi selvästi, mutta kolmannella peittyi kunnolla. Omalla kokemuksellani punaiset ovat vaatineet aina enemmän kerroksia kuin muut sävyt ja tämän kanssa ei Hot Summer tehnyt poikkeusta. Onneksi kuitenkin ohuet kerrokset tätä lakkaa kuivuivat nopeasti ja lakkausprojektiin ei mennyt ikuisuutta. Punainen kesti mielestäni pinkkiä paremmin, joka saattaa johtua kerrosten määrästä tai eri aluslakasta. Ilman aluslakkaa en tätä punaista suosittele kokeilemaan, sillä se värjää kynnen voimakkaan punertavaksi (testattu varpaankynsillä). Tästä sävystä tulee muuten mieleen polka karkkikepit, vaikkei mikään jouluinen sävy olekaan.
Mitä tulee päällyslakkaan niin Crystal* hoiti työnsä kunnialla. Käytin tätä minkä tahansa sävyn päällä niin se kirkasti värillistä lakkaa tuoden enemmän värillisen lakan omaa sävyä esiin. Sekä Pink Forever että Hot Summer olivat alkuun kynnellä kuivuttuaan hieman tummempia, mutta päällyslakka toi sävyihin eloa. Lakka kuluu paljon nopeammin ilman päällyslakkaa ja koenkin tämän (ja aluslakan) pakollisiksi hankinnoiksi jokaiselle lakkaajalle. Myös Crystal päällyslakka kuivui mukavan nopeasti, vaikkakin vasta lakattuja kynsiä joutuukin varomaan kolhuilta vielä hetken aikaa lakkauksen jälkeen. Tämä pätee omalla kokemuksella kaikkiin lakkoihin mitä olen kokeillut, ei vain näihin astetta luonnollisempiin versioihin.

Näistä lakoista varsinkin Pink Forever yllätti minut totaalisesti. Tykästyin sen koostumukseen ja peittävyyteen todella paljon. Varsinkin siveltimen mallista näille todella iso peukku sekä toki myös edullisesta hinnasta.  Jos kaipaat luonnollista kynsilakan poistoa niin sellainen löytyy  Fresh Therapiesilta

EmiliaTähdellä (*) merkityt tuotteet saatu maahantuojalta Ekovistalta