Muistatteko uudeksi vuodeksi tekemäni vihertävän silmämeikin? Se oli ihanan persoonallinen ja sopivan dramaattinen meikki talvikauden menevimpiin juhliin, joka korosti kauniisti etenkin vihertäviä silmiä. Viikon päästä juhlitaan kevätkauden hauskimpaa juhlaa, vappua, joka on uuden vuoden tavoin luonteeltaan sellainen, että meikillä voi hyvillä mielin leikkiä rohkeamminkin. Täydellinen sauma kokeilla räväkkää punaista ja kimaltelevaa silmämeikkiä!

Tein koemeikin tänään ihan (aivan liian aikaisin puoliunessa tehdyn - jättäkäämme suttuinen kulmakarva huomiotta) päivämeikin päälle. Rehellisyyden nimissä oletin meikin menevän aivan mönkään, enhän ole koskaan käyttänyt edes eyelineria, mutta silmämeikistä tulikin niin nätti, että se oli kuvattava teille heti näytille. Juhlameikin pohja sekä kulmakarvojen meikkaaminen jää tällä kertaa postauksen ulkopuolelle ja keskitytään ihan vain tuohon erikoiseen silmämeikkiin, johon ainakin minä ihastuin kovin. Punainen tuo sinivihreät silmät äärimmäisen hyvin esille, ja tuo kimalleväri, olen sanaton! Tätä kannattaa kokeilla, jos silmät vihertävät edes hieman.
Punainen silmämeikki ei ehkä ole se perinteisin luottosilmämeikki, eikä tätä tule varmasti kovin montaa kertaa tehtyä, joten päätin ekologisuus- ja kustannussyistä oikaista ja hyödyntää silmämeikissä poskipunia. Monitoimituotteet ovat aina parempi valinta, jotta tuotteet tulee oikeasti käytettyä loppuun. Esimerkiksi luomivärit ja poskipunat ovat hyvin pitkälti samaa tavaraa, pigmenttisyyttä lukuun ottamatta. Kannattaa muistaa, että meikkaamisessa on vain mielikuvitus rajana ja tämä on yksi esimerkki siitä.

Punaista silmämeikkiä tehdessä kannataa myös pitää mielessä, että suurin haaste on uskaltaa antaa mennä, sillä pahimmalta näyttää oikeastaan liian pliisuksi jäänyt ja hennosti punoittavat silmät, jolloin näyttää enemmänkin silmätulehduspotilaalta. Näissä kuvissa punainen luomiväri jää hieman vaaleammaksi siitä mitä se luonnossa oli, joten antakaa vain palaa ja testatkaa oikein intensiivistäkin lookia ennakkoluulotta. Rohkeutta peliin!


Nämä tuotteet (tai vastaavat) tarvitset lookin tekemiseen:

- Boho nestemäinen eyeliner sävyssä Noir/Musta

- Avril the ripsiväri
Silmämeikkiä luodessa avainasemassa on tietenkin myös hyvät välineet. Siveltimistä päädyin käyttämään tätä kuusikkoa:

- Ecotools luomivärisivellin (1.)

- Lily Lolo Tapered Blending tarkka häivytyssivellin (2.)*

- Lily Lolo häivytyssivellin (3.)*

- Ecotools silmänrajaussivellin (4.)

- Lily Lolo Tapered Eye sivellin (5.)*

- Uoga uoga kaksipäinen littana luomivärisivellin (6.)Ja näin silmämeikin tekeminen tapahtuu:

- Töpöttele hieman Benecosin vaaleaa luomiväriä sävyssä Soft Vanilla silmän sisäkulmaan (sormin tai pienellä siveltimellä). Tämä tuo hieman valoa silmän sisänurkkaan.

- Levitä Benecosin poskipunaa sävyssä Sassy Salmon varjostukseksi Ecotoolsin luomivärisiveltimellä (1.), laajasti kulmaluun ja luomivaon alueelle, sekä hieman liikkuvan luomen ulkoreunaan. Poskipunan pehmeämpi sävy auttaa seuraavaa voimakkaampaa luomiväriä sulautumaan ihoon.

- Levitä voimakaspigmenttistä Bohon luomiväriä sävyssä Pivioine luomivakoon ja liikkuvan luomen ulkoreunaan, hennosti pyörivin liikkein Lily Lolon Tapered Blending siveltimellä (2.). Ko. sivellin on omiaan tässä kohtaa, sillä se hoitaa melkeinpä levityksen puolestasi ja humpsahtaa juuri oikeaan kohtaan.

- Häivyttele luomivärien ulkoreunoja Lily Lolon häivytyssiveltimellä (3.).

- Levitä alaluomelle alaripsien tyveen Sassy Salmonia Ecotoolsin rajaussiveltimellä (4.) ja viimeistele Pivioinella ja pienemmällä ja tarkemmalla Lily Lolon Tapered Eye siveltimellä (5.) alaluomen ulkoreunaan.

- Painele mie-le-tön-tä Doll Facea kostealla Uoga Uogan luomivärisiveltimellä (6.) keskelle liikkuvaa luomea, sekä siveltimen pienemmällä päällä silmän sisäkulmaan korostukseksi.

- Tee viimesilauksena näyttävät rajaukset yläripsien tyveen sekä pienet siivet Bohon nestemäistä eyelineria käyttäen (tämä on ensimmäinen käteen testaamistani, jonka olen uskaltanut kotiuttaa, muille aroille tiedoksi).

- Viimeiseksi ripsien taivutus ja Avrilin ripsiväriä muutama kerros yläripsiin ja hieman alaripsiin.

Oh, en pääse yli siitä miten sinivihreät silmät oikein pomppaavat esiin punaisen ansiosta. Nämä ovat yksi niitä paheitani, jotka jäivät unohduksiin luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni. Nyt paluuta ei taida enää olla ja punainen on palannut silmämeikkityyleihin.


Mitä sanotte tästä punaisen säkenöivästä silmämeikistä?
Voisitteko kuvitella kokeilevanne?

Ann-ChristinePostaus sisältää affiliate-linkkejä.
Tähdellä (*) merkityt tuotteet saatu.