SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Todennäköisesti maailman paras meikkivoide

Yhteistyössä TwisBe

Kun seuraa eri palstoilla luonnonkosmetiikkaa koskevaa keskustelua, ovat ripsiväri ja meikkivoide meikkituotteista ne, joista eniten tunnutaan kyselevän. Ripsiväri herättää ehdottomasti eniten kysymyksiä, mutta myös sen suosikkimeikkivoiteen löytäminen on monelle vaikeaa. Tosin sen löytäminen ei välttämättä ole synteettisestä kosmetiikastakaan helppoa, onhan se ehkä se meikkituote, jolta vaadimme kaikkein eniten, sillä kukapa ei haaveilisi täydellisestä ihosta. Kuitenkin tilanne saattaa vielä mutkistua luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä, sillä monet luonnonkosmetiikan meikkivoiteet käyttäytyvät hieman eritavalla iholla.

Moni vannoo mineraalimeikkien nimeen, mutta kuten arvata saattaa, eivät kaikki niistäkään tykkää. Itsekin käyttäisin mieluummin nestemäistä meikkivoidetta, jos se täydellinen jostain löytyisi. Ennen luonnonkosmetiikkaan siirtymistä minulla oli vuosia sama suosikkimeikkivoide ja sen korvaaminen on ollut hankalaa. Kyllä minä ihan hyviä meikkivoiteita olen löytänyt, mutten sellaista, jonka kanssa todella natsaisi. Niinpä olen käyttänyt mineraalimeikkejä, sillä niistä olen löytänyt niitä aivan loistavia tuotteita.


Sitten yhtenä päivänä selailin erästä luonnonkosmetiikan Facebook-ryhmää ja joku peräänkuulutti itselleen sopivaa meikkivoidetta. Kommenteissa hänelle suositeltiin Lauren Brook -moussemeikkivoidetta ja kiinnostukseni heräsi. Helposti levittyvä, kestävä, luonnollinen näköinen, ihoa hoitava meikkivoide kuulosti ihanalta. Eikä ollenkaan ollut paha lisä, että moussemeikkivoide on 97,5% luomua ja sisältää aurinkosuojakertoimen 28. Pakkohan sitä oli testata.

Moussemeikkivoiteen sävyvalioima on laaja. Sävyt on jaettu selkeästi lämpimään, neutraaliin ja viileään sekä 7 eri tummuusasteeseen. Mahtavaa, että vaalemmastakin on neutraali ja lämmin sävy, sillä monista meikkivoiteista sitä kaikkein vaaleimmasta löytyy vain viileä sävy, vaikkeivät kaikki vaaleaihoiset suinkaan ole lumikkeja. Sävyn valinnan helpottamiseksi meikkivoiteesta on olemassa pienet testerikoot, jollaiset pitäisi olla kaikista meikkivoiteista nettikaupoissa. Toisaalta TwistBe:ssä neuvotaan todella mielellään sävyn kanssa, joten testeriä ei välttämättä tarvitse tilata. Lähettämällä kuvan ihostaan luonnonvalossa letstalk@twistbe.fi osoitteeseen saa suosituksen sopivasta sävystä. Ainakin itselle näin valikoitu sävy on ihan täydellinen.

Moussemeikkivoiteen avaaminen toi mieleen muistoja teinivuosilta, kun moussemeikkivoiteet olivat jotain uutta ja mahtavaa. Melko pian kuitenkin selvisi, että tämä Lauren Brooke meikkivoide on todella kaukana niistä moussemeikkivoiteista, joita tuolloin olen käyttänyt. Ne kun olivat todella mattaisia - todellisia teinitytön unelmia - mutta tämä on unelmapehmeä ja ikään kuin sulaa iholle. Ei siis kannata antaa nimen johtaa harhaan.


Tämä mousse todella sulaa iholle ja tuntuu aivan kuin nestemäistä meikkivoidetta levittäisi. Meikkivoide levittyy kuin unelma ja hyvin pieni määrä riitää. Olen tykännyt levittää meikkivoidetta sekä sormin, että napakalla viistolla meikkivoidesiveltimellä. Molemmat tavat toimivat loistavasti, mutta siveltimellä lopputulos on hieman peittävämpi. Sanoisin, että meikkivoide on peittävyydeltään luokkaa 'sheer-medium' tai 'medium' riippuen levitystavasta. Molemmilla tavoilla tuloksena on luonnollinen näköinen ja todella kuulas ja kaunis iho.

Lauren Brooke moussemeikkivoide kosteuttaa koko päivän, eikä korosta kuivia kohtia. Kuitenkaan se ei ole hurjan öljyinen, vaan pinta on aavistuksen samettinen, muttei missään nimessä mattainen, vaan hehkuva. Samettisuuden taitaa saada aikaan meikkivoiteista löytyvä pii, joka varmasti ainakin osaltaan vastaa myös meikkivoiteen pysyvyydestä - käytetäänhän sitä myös monissa kiinnityspuutereissa. Mousse pysyykin hyvin koko päivän, eikä valahda parissa tunnissa, kuten reilusti pienempi, mutta silti kalliimpi kilpailijansa. Oman kokemuksen mukaan meikkivoide pysyy hyvin ilman puuteriakin, kunhan menee autolla eikä pyörällä töihin, mutta kyllähän se silloin kuitenkin kiiltelee sen verran, että suurin osa haluaa puuteria vähän käyttää. Kevyesti puuteroituna meikkivoide kyllä kestää pyöräilyn ja lenkkeilyn - ja merkin omien nettisivujen palautteen mukaan trooppisen kuumuudenkin.

Lauren Brooke moussemeikkivoiteesta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Se on paras kaikista koskaan käyttämistäni meikkivoiteista - eikä vain luonnonkosmetiikan meikkivoiteista. Samanlaista palautetta oli merkin omilla nettisivuilla: moni aiemmin kalliita selektiivisen kosmetiikan meikkivoiteita käyttänyt koki tämän paremmaksi. Myös Ann-Christine pyysi välittämään terveiset, että tämä on paras hänen kokeilemistaan meikkivoiteista. Hänen sanojensa mukaan moussemeikkivoide levittyy kuin unelma ja toimii hyvin myös hänen käyttämänsä Zuii Mintin kanssa. We are in love.


Pakko tässä samalla hehkuttaa myös Lauren Brooken meikkipuuteria. Jos moussemeikkivoide lunasti kaikki lupaukset, tämä ylitti ne. Tosin tämä johtuu siitä, ettei minulla ollut meikkipuuterista yhtä suuria odotuksia eli se pääsi yllättämään positiivisesti. En nimittäin yleensä ole mitenkään innostunut kiinteistä meikkipuutereista. Tämän jälkeen ymmärrän kuitenkin, mikä näiden juju on: kiireisinä arkiaamuina meikkipuuteri on ihanan nopea ja pysyy kauniina koko päivän.

Myös Lauren Brooke meikkipuuterin sävyt on jaettu selkeästi lämpimään, viileään ja neutraaliin ja niistäkin on näytekoot saatavilla. Meikkipuuteri on kuin mineraalimeikkipohja lisättynä hoitavilla ainesosilla. Se sisältää muun muassa kosteuttavaa jojobaöljyä, hoitavaa kookosöljyä sekä auringolta ja vapailta radikaaleilta suojaavaa sinkkiä. Meikkipuuteri jättää iholle mattaisen pinnan, muttei kuitenkaan kuivata ainakaan omaa ihoani, vaikka kyllä tämän kanssa täytyy huolehtia kosteutuksesta hieman paremmin kuin moussemeikkivoiteen. Lopputulos ei myöskään ole sellainen eloton maski, mitä näiden meikkipuutereden kanssa olen pelännyt. Ihan ehdottomasti kuitenkin lisään Lauren Brooke korostusvoidetta hieman hehkua antamaan tämän kanssa. Sen ihanuutta ei voi liikaa korostaa.

Meikkipuuteri on myös peittävyydeltään 'sheer-medium'. Kevyemmän peittävyyden saa käyttämällä levitykseen kabukia. Peittävämmän lopputuloksen saa käyttämällä vaikkapa makeup blenderiä tai puuterin mukana tulevaa puuterivippaa. Itselleni tuon puuterivipan käyttäminen ei ensin tuntunut luontevalta, joten käytin kabukia. Viikkojen kuluessa olen kuitenkin oppinut arvostamaan puuterivipan nopeutta: muutama pyyhkäisy ja koko päivän kauniina kestävä meikkipohja on valmis. Ihan täydellinen tuote niille aamuille, kun peiton alla tulee viivyttyä liian pitkään ja meikki on tehtävä nopeasti.


Jos siis yhä etsitte täydellistä meikkivoidetta, kannattaa pitää Lauren Brooke mielessä. Omat kokeiluni ovat saaneet minut sen verran vakuuttuneeksi merkin laadusta, että muutamia muitakin tuotteita on ihan pakko testata: ainakin peitevoide tummille silmänalusille kuulostaa aivan täydelliseltä.


Jonna

Yhteistyössä TwistBe
Tuotteet saatu blogin kautta16 kommenttia

 1. Ei ole muuten mulla tullut käytettyä muuta meikkipohjaa tämän korkkaamisen jälkeen :) Zuiin Mint alle ja mattaista mineraalipuuteria (Lily Lolo tai Flow) kevyesti päälle ja voi aaah miten kaunista!! Oon odottanut tätä sun postausta että voin itsekin julkisesti hehkuttaa :D HEITTÄMÄLLÄ PARAS MEIKKIVOIDE IKINÄ.

  VastaaPoista
 2. Ooo,meikkipuuteri alkoi kiinnostaa! Mä tykkään nimenomaan meikkipuuterista sen helppouden takia. Mun iho vaatii kuitenkin jonkin verran peittoa, joten jos sellaista omaava luonnollinen meikkipuuteri löytyy niin avot. Täytyy muistaa tämä, ostin juuri hiljattain Laveran meikkipuuterin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpppus on kyllä meikkipuuterin ehdoton plussa! Nyt kun olen lähdössä viikonlopuksi sukuloimaan, taidan pakata meikkipuuterin mukaan, niin pääsen reissussa helpolla. Tämä Lauren Brooken puuteri kannattaa ehdottomasti kyllä pitää mielessä! Tykkään!

   Poista
 3. Nyt oli niin hyvä hehkutus että kävin heti tilaamassa testivärit sekä moussesta että kiinteästä meikkipuuterista. Kaikista kaupoista ja meikkipohjatuotteista pitäisi löytyä näin hyvä palvelu että testereitä voi tilata kotiin. Toivotaan sitä täydellistä matchia löytyväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sanopa muuta! On niin paljon helpompaa tilata nettikaupasta, kun voi ensin tilata näytteet. Toivotaan, että perfect match löytyy :)

   Poista
 4. Oho kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! En tiedä miten tämä toimisi rasvaisella iholla, mutta olisi kiva kokeilla meikkivoidetta vaikka testerin verran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus kyllä testata ainakin se testeri. Merkin omilla nettisivuilla moni sanoi sopivan myös rasvaiselle iholle. Jos päädyt testaamaan, kerrohan, mitä tykkäsit. :)

   Poista
 5. Hei, kiinnostaa kovasti nämä tuotteet! Eli jos lähetän kasvoista kuvan twist be:lle niin saan testerit käyttöön ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Testereitä voi tilata tuolta Twistbe:ltä nettikaupasta. Linkki löytyy postauksesta. Tuolta sähköpostin kautta saat kuitenkin apua sävyvalintaan.

   Poista
 6. Iik! Tämä merkki ei ollutkaan mulle entuudestaan tuttu, mutta nyt kyllä kiinnostus heräsi! Olen kokeillut muutamia luonnonkosmetiikan meikkivoiteita ja sävyttäviä päivävoiteita, mutta en ole saanut niitä levitettyä millään keinolla tasaisesti. Ihana että noista on vielä edullisesti saatavilla testikoot, jotta kokeilu ei tule kalliiksi. Hinnat näyttävät muutenkin oikein kohtuullisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteiden levittyvyys on valitettavan yleinen ongelmia. Onneksi nekin kuitenkin koko ajan kehittyvät.
   Tuo on kyllä ihan huippua, että voi ostaa edullisia testereitä! Kunpa se olisi mahdollista kaikista meikkivoiteista.
   Toivottavasti Lauren Brooke natsaa sinullekin!

   Poista
 7. Tilasin innoissani näytteen tästä meikkivoiteesta, mutta tuote jäi omalla ihollani valitettavasti oudon kuivaksi ja röpelöiseksi :/ Kauempaa näytti kyllä varsin kauniilta, mutta lähempää tarkasteltuna huomasi tuon kuivuuden. Minulla on kyllä pintakuiva iho, mutta yritin kosteuttaa ihoni huolella ennen tuotteen levitystä. Johtuneeko huono lopputulos sitten ihan siitä, että voide on todella paksua?
  Tämä ei siis tosiaan minulla toiminut, joten osaisittekohan suositella jotain kosteuttavampaa meikkivoidetta, joka jättäisi kauniin kuulaan lopputuloksen? Olen harkinnut Juice Beautyn seerumimeikkivoidetta, onko teillä siitä kokemusta?
  Ja pakko tähän loppuun vielä todeta, että bloginne on aivan ihana ja toivonkin että jaksatte ahkerasti kirjoitella (:
  Valoisaa keväänjatkoa toivotellen: Vanilja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos ihanasta palautteesta blogistamme :)Hieman on meitä talviväsymys blogin suhteen vaivannut, mutta jospa nyt kevään myötä kirjoittamisen intoa löytyy vielä useammin :)

   Onpa harmillista kuulla, ettei meikkivoide ollut sinulle yhtä täydellinen :/ Jälleen oiva osoitus siitä, että se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

   Ann-Christine tosin vähän tästä pohtikin, että hän oli huomannut näytteitä testaillessaan eroja levittyvyydessä eri sävyjen välillä. Onko sinulla mikä sävy? Ann-Christine nimittäin meinasi, että neutraalit levittyi selvästi huonommin kuin muut sävyt. Onko sinun mahdollista testata muista sävyjä?

   Ann-Christine on tykännyt kovasti Avrilin meikkivoiteesta. Se on vielä mukavan edullinenkin. Itse tykkään Benecosin Fluidi-meikkivoiteesta. Nämä ei taida kuitenkaan kumpikaan olla mitenkään erityisen hoitavia, mutta kevyitä ja kuulaita kyllä. Jos enemmän hoitavuutta haluaa, sitten on varmaan testattava arvokkaampia meikkivoiteita. Tuo Juice Beautyn seerumimeikkioivde on edelleen testaamatta, vaikka on kyllä usein houkutellut sitä testata. Pistetäänpä korvan taakse, että testataan jossain vaiheessa.

   Valoisaa kevään jatkoa sinullekin Vanilja!

   Poista
  2. Minulla oli juurikin testissä sävyt N10 ja N20! Sääli jos on tosiaan niin että noissa neutraaleissa tuo levittyvyys on huonompi, koska tykkäsin kovasti meikkivoiteen tuoksusta ja alkutunnusta. Pitää ehkä vielä testata joku W-sävy (: Ja kiitos suosituksista, täytyypä tutustua noihin tarkemmin!

   Poista
  3. Toivottavasti sopiva meikkivoide löytyy!

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall