Törmäsin Kuiskauksia-blogissa kauneushaasteeseen ja päätin tarttua siihen. Tykkään itse lukea erilaisia haastetta blogeissa, sillä ne tuovat hieman vaihtelua blogeihin. Samasta syystä tätä oli kiva tehdä: tulee vähän vaihtelua omiin kirjoituksiin.


1. Varhaisin meikkimuistosi
Ihan varhaisin meikkimuistoni löytyy jo sieltä ihan varhaislapsuudesta. Tykkäsin lapsena katsella vierestä, kun äitini meikkasi keittön pöydän ääressä. Siinä oli jotain taianomaista ja äiti oli tietysti mielestäni maailman kaunein nainen. Miekkituotteista mieleen on jäänyt erityisesti äidin kakkumaskara, johon hän aina sylki meikatessaan.

Omaan meikkaukseen vahvimmat muistit liittyvät Maybellineen ja Sarah Michelle Gellariin. Minun oli pakko saada kaikki meikit, joita hän mainosti.

2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?
Ei mitään. En kanna meikkejä mukana. Laukussa on vain huulirasvaa: vähintään kaksi Hurrawia*. Tosin minulla on töissä varameikit siltä varalta, että meikkiä pitää pyöräilyn jäljiltä korjailla. Muuten en korjaile meikkiä arkipäivän aikana. Silloin kun olen oikein laittautunut, sujahtaa laukkuun mukaan huulipuna.

3. Lempituoksusi
Honoré des Prés VAMP à NY Eau de Parfum* . Rakkautta ensinuuhkaisulla. <3

4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi
Kosteuta, kosteuta, kosteuta! Opi kuivan ja janoisen ihon eli vesi- ja öljykosteutuksen erot ja opi tunnistamaan, kumpaa ihosi kulloinkin enemmän tarvitsee. Tämän ymmärtämisellä on ollut mullistava vaikutus omassa ihonhoidossani.


5. Uusin kosmetiikkalöytösi
Tietenkin se maailman paras meikkivoide: ihana Lauren Brooke moussemeikkivoide. Muita viimeaikaisia ihastuksia ovat Kivvi Ribes Nigrum* loistavasti imeytyvä, mutta silti hyvin kosteuttava päivävoide sekä jokaisen väsyneen äidin pelastus Lavera Illuminating Eye Cream*.

6. Ikimuistoisin virheostoksesi
En muista mitään suurempaa virheostosta viime vuosilta. Virheitä on varmasti tullut, muttei mitään sellaista, mikä olisi jäänyt mieleen. Se, mikä kyllä on jäänyt mieleen, ja mikä edelleen jollain tavalla harmittaa, on supermattaisen puuterin sekä peittävän meikkivoiteen osto yläasteella. Aikakaudesta poikkeavasti olin jo tuolloin sitä mieltä, että heleä kevyt meikkipohja on kauniimpi kuin mattainen pakkelinaamio. Pari luokkakaveria kuitenkin ystävällisesti vihjaili, että parit näppylät näkyvät ja naama kiiltää. Epävarmuuksissani kävin samana päivänä ostamassa peittävämmän meikkivoiteen ja mattaisen puuterin. Kun katselen kuvia ennen ja jälkeen tuota päivää, olen edelleen sitä mieltä, että vähemmän oli parempi ja ihokin lähti menemään huonompaan kuntoon pakkeloinnin lisääntyessä.

Se, mikä tuossa tilanteessa edelleen harmittaa, ei ole ulkonäön huononeminen, vaan kiusaajille periksi antaminen. Oikeastaan virhe ei siis niinkään ollut tuotteet, jotka ostin, vaan syyt niiden ostoon. Kunpa olisi ollut tuolloin itsevarmuutta pitää päänsä ja olla välittämättä, mitä toiset ajattelevat.


7. Meikkivoiteella vai ilman
Meikkivoiteella. En tiedä, olenko koskaan poistunut kotoa ilman että ihollani olisi ollut ainakin sävyttävää kosteusvoidetta, joista Estelle & Thild Biohydrate All in One* on edelleen suosikkini. Mökillä kyllä, mutta en kotona. Siellä mökilläkin oikeastaan tulee laitettua sävyttävää kosteusvoidetta heti heräämisen jälkeen, jos mukana on ketään muita kuin ihan ydinperhe.

Olen niin iloinen ja ylpeä itsestäni, kun olen päässyt yli lähes kaikista ulkonäkökomplekseistani kolmenkympin paremmalla puolella, mutta ihostani olen edelleen valtavan epävarma - kiitos parikymppisenä iskeneen aknen. Kun ihan vieraat ihmisetkin kokivat oikeudekseen huomautella ihostani tyyliin "kaunis tyttö, mutta ruma iho" ja jakaa hyvää tarkoittavia neuvoja ihon pesemisestä, on takaraivoon iskostunut melko vahva mielikuva siitä, ettei ihmisten ilmoille voi lähteä ilman jonkinlaista meikkivoidetta. Vaikka ihon kunto on parantunut huomattavasti tuosta ajasta, luovat aknen jättämät arvet ja raskauden aikana ilmestyneet maksaläiskät sekä silloin tällöin ilmestyvät näpyt edelleen saman tunteen siitä, että kaikkien mielestä ihoni on kaameaa katsottavaa.

8. Eyeliner vai kajal
Kajal, joista suosikkina Alima Pure Natural Definition Eye Pencil*. En tiedä, kehtaako tätä edes kosmetiikkabloggajana myöntää, mutta en ole koskaan testannut eyelineria, saati sitten omistanut sellaista. Kajal on kyllä päivittäisessä käytössä, mutta eyeliner on aina tuntunut todella vieraalta ajatukselta, jotenkin pelottavalta. Ehkäpä tämä pitäisi ottaa seuraavaksi testattavien listalle ja opetella sellaista käyttämään. En (ainakaan toivottavasti!) ole yksin pelkoni kanssa, joten ehkäpä joillekin teistäkin voisi olla apua testailuistani.


9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen
Mitään yksittäistä tuotetta en osaa nimetä. Vaikka minulla on ehdottomia suosikkituotteita, ei mikään niistä ole sellanen, etten voisi elää ilman niitä tai korvata niitä jollain toisella. Meikkituotteista voisin luopua kaikista, jopa ripsiväristä. Vaikka rakastankin UNE Volume Liner Mascaraa*, joka usein herättää ihailuja, en nykyään viikonloppuisin oikeastaan käytä enää ripsaria lainkaan. En sen jälkeen, kun mies sai minut uskomaan, että näytän kauniilta silmälaseissa. Ne kehystävät kasvoja sen verran, että viihdyn hyvin myös ilman ripsaria. Vaikeampaa olisi luopua poskipunasta ja meikkivoiteesta, varsikin siitä meikkivoiteesta. Ehkä minä kuitenkin siitä voisin luopua. Ehkä.

Se, mistä en missään nimessä voisi luopua, on kasvoöljyt. Vielä muutama vuosi sitten kartoin ihonhoidossa öljyjä kuin ruttoa, mutta löydettyäni  laadukkaat luonnonkosmetiikan kasvoöljyt en enää koskaan voisi luopua niistä, niin paljon hyvää ne ovat tehneet iholleni. Jos reissuun pitäisi ottaa vain yksi ihonhoitotuote, olisi se kasvoöljy: sillä kun voi sekä puhdistaa että kosteuttaa ja ravita ihoa. Suosikkiöljyjäni ovat Mia Höydön Lempeä Uni*MOSSAn edullinen Vitamin Oil Cocktail* sekä Dabban Hydrating Face Oil*. Toki kasvovesi ja kosteuttava seerumi ovat iholleni tarpeen ja tämä onkin se kolmikko, mistä en ihonhoidossani luovu. Periaatteessa pärjäisin niillä kolmella tuotteella ihonhoidossa. 

10. Tuote, jota haluaisit kokeilla
Pahanlaatuisena kosmetiikka-addiktina lista on loputon. Helpompi olisi luetella, mitä luonnonkosmetiikkatuotteita en haluaisi testata. Tällä hetkellä ihan ensimmäisenä testattavien listalla taitaa kuitenkin olla Lauren Brooke peitevoide silmänalusille. Seuraava testattava tuotesarja on ehdottomasti tanskalainen tuorekosmetiikkasarja Nuori*.

Kylläpä tästä ehkä melko kevyeksi postaukseksi tarkoitetusta tuli osittain melko diippiä. :)

Jos sinulla on blogi, nappaa itsellesi tästä haaste.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa ensiviikkoa!


Jonna


Postaus sisältää mainsolinkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*)
Osa tuotteista saatu blogin kautta