Yhteistyössä Biodelly.
Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, kun ihoni on kaikista janoisimmillaan, tai kuivimmillaan, ellen onnistu riittävässä kosteutuksessa. Rehellisyyden nimissä saan ottaa suorastaan järeät aseet käyttöön, ettei säärien iho hilseilisi ja selkä kutiaisi suunnattomasti. Kosteusvoiteilla ja vartaloöljyillä voi huoletta läträtä, eikä mikän todennäköisesti ole liikaa.

Jotta kosteusvoiteet ja muut pääsisi vaikuttamaan iholla kunnolla, on ihoa myös kuorittava säännöllisesti, sillä kuollut ihosolukko ihon pinnalla estää kiitettävästi aineiden imeytymisen sinne, minne haluaisi. Tykkään erityisen paljon kunnon rouheista vartalokuorinnoista, joiden kanssa oikein tuntee miten kuorivat rakeet rapsuttelevat ja hierovat ihoa. Muistatte ehkä hypetykseni Nurmen sokerikuorinnoista? Juuri sellaisia täyteläisiä vartalokuorintoja fiilistelen!

Toinen heikko kohtani on kahvikuorinnat, joiden huumava kahvintuoksu on yksi lohdullisimmista tuoksuista minkä tiedän. Kahvinpurut ovat jo itsessään mitä mainioin kuorinta-aine vartalolle, sillä kuorintatehon lisäksi kahvi vaikuttaa mm. selluliittia, raskausarpia, aknea, ekseemaa ja ihon ikääntymistä vastaan/niiden hoidossa.

Biodellyyn rantautuneissa Body Blendzin kahvikuorinnoissa on tartuttu juurikin kahvin erinomaisuuteen vartalokuorinnoissa ja yhdistetty moneen huippuhyvään ainekseen. Lisäksi ne ovat aika hillittömiä oikeista biiseistä napattuine nimineen - minä ainakin alan joka kerta pakkaukset nähdessäni laulamaan ice ice babyn säveleen "oats oats baby, tidi dindindi tididindi ah!". Lisäksi kahvipakkauksista tuttu pakkauspussi korostaa kahvitunnelmaa.

No, hauskuus sikseen, sillä sisällöstäkin on sanottavaa, eikä ihan vähääkään. Minä valitsin testattavaksi Body Blendzin neljästä kahvikuorinnasta kauraa ja kookosta sisältävät, ja samalla hyvin kuivalle iholle sopivat vaihtoehdot. Yksinkertaisin Body Blendz on Coffee Scrub, jossa on Arabica-kahvin purujen lisäksi, merisuolaa, oliiviöljyä, manteliöljyä, macadamiaöljyä ja jojobaöljyä, sekä appelsiinin eteeristä öljyä. Suga Daddy -kuorinnassa merisuola on nimensä mukaisesti korvattu ruokosokerilla - tämä on paras valinta teille, joilla suola kirvelee iholla.

Minun ensimmäinen valintani oli lainkaan empimättä Oats Oats Baby, joka sisältää Coffee Scrub -perusversion ainesosien lisäksi myös rauhoittavaa kauraa, ja on siten omiaan kuivan, ärtyneen ja herkän ihon hoidossa. Toisena omalle iholleni sopivalta kuulostavana valitsin kokeiluun myös Coconut Delight -kuorinnan, joka on kookoshiutaleineen (muuten samat pohja-aineet kuin muissa Body Blendzeissä) hyvä valinta kuivalle ja pintakuivalle iholle.

Body Blendzien pohjan ainesosat kuulostavat erittäin yksinkertaisilta ja ennen kaikkea aidoilta, mutta niistä jokainen on valittu mukaan hyvästä syystä. Halukkaat voivat tutustua ainesosien vaikutuksiin Body Blendzien omilta nettisivuilta täältä.
Body Blendzeissä kiitosta ansaitsee erityisesti myös itse koostumus, joka on huomattavasti kuivempaa, kuin mihin olen kuorintavoiteissa tottunut. Pääroolissa on siis tosissaan kahvi, ei niinkään öljyt, ja juuri siitä syystä ihokaan ei jää käytön jälkeen öljytyn tuntuiseksi. Kuorintojen kanssa saa hieman taiteilla, että sen saa hyvin levitettyä hyvin iholle, mutta helpoimmalla pääsee jos kuorinnan sekaan lisää kämmenelle hieman mieleistään öljyä tai tilkan vettä.

Kuorintaa pyöritellään vartalolle ja annetaan mieluusti vaikuttaa 5-10 min, jotta kuorinnan ainesosat saavat tehdä taikojaan. Suolakuorinnat voivat hieman kihelmöidä iholla jos niitä pitää herkällä iholla pitkään, mutta vaaraksi se ei ole. Kuorintoja voi myös käyttää kasvoille, mutta silloin pelkkä kuorinnan levittäminen kasvoille hennosti tai kevyt silittely riittää.

Näistä kahdesta testaamastani kuorinnasta voiton vie koostumuksen osalta Oats Oats Baby, kun taas tuoksun puolesta Coconut Delight kiilaa kärkeen. Oats Oats Babyn koostumus on hieman pienijakoisempaa ja tasaisempaa, mikä puolestaan tuntuu hieman hellemmältä iholla, jos niin voi rouheasta kuorinnasta sanoa. Coconut Delight sisältää hieman isompia kookoshiutaleen paloja, mutta tuoksu on niin taivaallisen ihana, että on onni että pakkauksessa kielletään kuorinnan syöminen (en ihmettele lainkaan huomautuksen tarpeellisuutta). Tuoksu on näissä kummassakin vahvan kahvinen ja pussin avatessa tuleekin helposti sama tunne kuin kahvipaketin avatessa, mutta Coconut Delightissa kookos pehmentää tuoksua jälkiruokamaiseksi. Tuoksu on myös läsnä koko vaikutusajan ja myös iholla tovin kuorinnan jälkeen. Itse kuorintateholta kummatkin ovat mielettömiä ja iho jää ihanan pehmoiseksi. Kuorinnan kun viimeistelee kosteusvoiteella (ja ajoittaa säärien osalta sheivauksen yhteyteen), hivutaan täydellisyyttä.

Vähän harmittaa, etten hoksannut näitä kunnolla ennen joulua, sillä näistä olisi saanut mitä parhaimmat lahjat lähipiirin naisille! Hauska kombo voisi olla tällainen Body Blendz -kuorinta ja kahvimitta annosteluun, tai sitten kyytipojaksi sekoitteluun jokin hyvä öljy. Onneksi synttäreitäkin tulee ja minulla onkin mielessäni jo yksi huumorilikka, joka voisi innostua näistä biisiväännöksistä yhtä paljoin kuin minä! Oats oats baby!

Että heipä hei rakkaat läheiset, tätä te tulette saamaan minulta tulevana vuonna pienimmästäkin tekosyystä.
Käytättekö te kahvinpuruja ihonhoidossa?
Saavatko nämä teilläkin soimaan biisit päässä?

Ann-ChristineYhteistyössä Biodelly.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.