Talvi yllätti suomalaiset - tuhansien ihot kuivuivat. Miten näin pääsee joka vuosi käymään? Miksi me emme ikinä opi varautumaan talveen?

Ainakin meidän perheessä tämä on liian tuttu tilanne. Tulemme ikävän tietoisiksi ihossamme. Kuivia läikkiä irtaantuu ympäri kehoa. Yhtäkkiä joka paikkaa alkaa kutista. Istutaan iltaisin raapimassa toisiamme. Nekin perheenjäsenet, jotka kesäisin melkein naureskelevat ihon rasvaamiselle, alkavat epätoivoisina kysellä, oliko meillä sitä rasvaa jossain. No onhan sitä, koko perheelle sopivia Sophie la Girafe -tuotteita on meillä kaapissa aina.


Lapsen kohdalla on mielestäni ehdottomasti selvää, että ihoa rasvataan vain silloin, kun sille on todellista tarvetta. Terve lapsen iho (atopia yms. ovatkin ihan toinen juttu) voi hyvin iso osan vuodesta ihan omillaan. Parempi antaa sen toimia ihan luonnollisesti. Talven tullen alkaa tytön iho kuitenkin kuivua sen verran ikävästi, että sitä on pakko hieman avittaa. Muuten varsinkin poskiin alkaa kehittyä ikävää ihottumaa. 

Rasvaan lapsen posket nykyään iltaisin. Nykyäänhän ei suositella lapsen kasvoille laitettavan ainakaan vesipitoisia tai toisaalta hengittämättömiä voiteta ulkoilua varten, sillä ne saattavat itseasiassa vain pahentaa ihon paleltumista. Kasviöljyt, jotka antavat ihon hengittää, ovat ehdottomasti paras vaihtoehto, jos jotain haluaa ulos mennessä laittaa. Parasta on kuitenkin rasvata iho kunnolla iltaisin ja jättää aamulla kasvot pesemättä. Voidetta kannattaa laittaa myös heti ulkoilun jälkeen.

Lapsen kasvoille laitan yleensä Sophie la Girafe Face Creamia. Sitä on purkki myös päiväkodissa ja hoitajat laittavat sitä ihailtavan tunnollisesti aamu-ulkoilun jälkeen. Välillä tartun itsekin iltaisin samaan purkkiin. Jos iho alkaa tuntua kovin kuivalta ja ärtyneeltä, Face Cream rauhoittaa tilanteen yössä tai viimeistään kahdessa.

Jos kuivaa ihottumaa pääsee - laiminlyönnin seurauksena - kuitenkin syntymään, pelastaa SOS cream tilanteen. Sillä on hoidettu kuiva ihottuma tytön poskista, omasta leuastani ja äitini kasvoilta. Viimeksi tällä viikolla kiittelin taas SOS-voidetta, kun hoidin sillä kuivan ihottumaröhelön kyynärpäästäni.


Tytön vartalon iholle laitan rasvaa yleensä talvisinkin vain suihkun jälkeen, se kun onneksi on suojassa kylmältä ja viimalta vaatteiden alla. Tosin välillä tyttö itse pyytää kirahvirasvaa laitettavan myös suihkujen välissä ja silloinhan sitä laitetaan. Sophie la Girafe -vartalovoide on myös oma valinta säärille silloin, kun olen äskettäin ajellut ne. Se on yksi niistä harvoista vartalovoiteista, jotka eivät kirvele ihollani silloin.

Kylvyn jälkeen vartalovoidetta ei tarvitse tytölle laittaa, sillä lorautan kylvyn joukkoon yleensä Sophie la Girafe -vauvaöljyä. No joskus neiti haluaa ottaa vaahtokylvyn, ja silloin vartalovoide on kylvyn jälkeen tarpeen. Tyttöä useammin Baby Oilia käytän kuitenkin minä. Se on nimittäin aivan loistava hellävarainen meikinpuhdistaja. Talvisin ihoni ollessa kuivempi poistan usein kaikki meikit vauvaöljyllä. Se toimii loistavasti kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä osana tai sellaisenaan musliniliinan kanssa. Silloinkin, kun ihoni ei kaipaa ihan niin hellävaraista puhdistusta, poistan usein silmämeikit Baby Oililla. Se poistaa ripsivärin kumppaneineen loistavasti ja silmänympärysiho pysyy ihanan kosteutettuna.

Äidin ja tyttären yhteisiä suosikkeja nämä Sophie ja Girafe -tuotteet siis. Ei todellakaan kannata ohittaa sarjaa, vaikkei sinulla olisikaan lapsia.

Hämäsikö teitä kesäiset kuvat talvisen postauksen keskellä? Otin kuvat jo alkukeästä, kun kuvailin monia suosikkituotteitani yhden päivän aikana. Sitten minusta tuntui, ettei minulla ollutkaan tuotteista kovinkaan paljon sanottavaa. Pakkasten tullen alkoi sanottavaa taas löytyä. No ehkä voimme ajatella, että Sophie ja Girafe tuo kesän talviselle iholle. :)


Jonna

Osa tuotettua saatu blogin kautta.