Toisin kuin ehkä ensimmäisenä ajattelisi, päätyy arkimeikkiin mielestäni ne kaikista toimivimmat ja itselleen parhaiten sopivat tuotteet. Arjessa sitä pyrkii näyttämään juuri omalta itseltään, edustavalta ja harvemmin tulee reviteltyä. Arkimeikissä kiteytyy jollain tapaa kantaja itsensä, mistä hän pitää ja millaisena hän haluaa muiden näkevän hänet. Lisäksi meikin tulee pysyä mahdollisimman hyvänä aamusta iltaan niin sisätiloissa kuin tuulessa ja tuiskeessa.

Hauskasti sitä jää kuitenkin kiinni vanhoihin tuttuihin ja turvallisiin tapoihin meikata. Omat vuosien jälkeenkin mukana pysyneet tavat ovat olleet kaikkien meikkituotteiden valinta mattana, sekä yläluomen musta rajaus. Syksyllä aloin kyseenalaistaa näitä teinivuosien oivalluksia - lopputuloksena ihastuttavan heleä arkimeikki, jossa oloni on kotoisampi kuin vuosiin!
Iho:

Tummille silmänalusille - Uoga uoga poskipuna Peachy*
Viimeistely/loppupäivän kiiltoon - Benecos Translucent-kiinnityspuuteri*


Mineraalimeikeillä lopputulos on aina kauniin luonnollinen, mutta silti yllättävän peittävä. Niiden kanssa ei tarvitse aamun kiireessä murehtia mahdollisista meikkivoiderajoista, ei kömpelöistä häivytyksistä, ei mistään, ne suojaavat ihoa auringolta ja pakkaselta ja antavat samalla ihon hengittää. Everyday Mineralsin tuotteisiin olen saanut tutustua töiden kautta ja saamistani tuotteista valtaosa on päätynyt pysyvään käyttöön. Vain meikkipohjan kanssa en jaksaisi aamuisin kerrostaa, jolloin peittävämpi ja täysin matta Flow kosmetiikan mineraalipuuteri on pystynyt pitämään ykköspaikkansa. Sen alla käytän EDM:n Mint-korjausväriä, joka taikoo iholta kaiken kiusallisen punoituksen tiehensä ja onkin siksi ihan ykköstuote! Kehuja ansaitsee myös hohdepuuteri Polished, joka saa ihon näyttämään terveeltä ja hehkuvalta. Toinen must have -tuote omiin meikkirutiineihini, meikkipohjan ollessa täysin mattainen. Mikään ei nimittäin ole yhtä kaunis kuin hehkuva freesi iho!

Satunnaiset näpyt peitän edelleen tällä kikalla, jota voittanutta ei ole. Silmänalusten peittämisestä poskipunalla löydätte ohjeet täältä.


 


Kulmakarvat:


Tämä kombo on vain niin täydellinen! En ole millään tuotteilla saanut aikaiseksi niin kauniita kulmakarvoja kuin näillä, ja minä jos joku olen kulmakarvatuotteita testaillut. Näissä kuvissa olin jo rämpinyt räntätuiskeessa huppu kasvoilla ja jälkeenpäin huomasin kulmien ottaneen hieman osumaa. Silti ne näyttävät ihan hyvältä. Jos haluat nähdä kulmakarvat parhaimmillaan, vilkaise tämä postaus.

Uoga Uogan Forest Path on täydellisen viileä sävy ja vahamainen koostumus takaa tasaisemman levittyvyyden. Minulla on tapana lämmittää vahan pintaa sormella, jolloin vaha levittyy vaivatta. Laveran sävyttävä kulmageeli onkin ihan oma lukunsa, jossa ylistyssanoja ei voi säästellä. Se tuo omat vaaleat kulmakarvani esille ja tekee kulmista tuuheamman ja luonnollisemman näköiset. En osaa enää olla ilman!
Silmät:

Luomen ulkonurkka - Lavera helmiäisluomiväri Latte Macchiato


Se, että käyttää arkenakin neljää luomiväriä, saattaa kuulostaa paljolta. On kuitenkin paljastettava, että listan ensimmäiset kolme luomiväriä töpöttelen huoletta sormin, jolloin aikaa koko operaatioon kuluu vain muutama hassu sekunti. Sävyt ovat niin kevyitä ja lähellä toisiaan, että ne sulautuvat toisiinsa kauniisti ilman häivytysoperaatiota; niin sanottuja transition luomivärejä käyttämällä päästään vähemmällä työllä vaaleasta luomivärisävystä tummimpaan, ja sormin levityskään ei ole lainkaan mahdotonta.

Aloitan korostamalla silmän sisänurkkaa Benecosin vaalealla kajaalilla (myös luomen sisänurkan!), jonka häivytän sormin (kynä on niin pehmeä ja koostumus melkeinpä kermainen, että tämäkin onnistuu helposti) ja viimeistelen Benecosin mattaluomivärillä Soft Vanilla. Sitten teen kevyen varjostuksen Everyday Minerlasin She's Joy sävyllä, joka on muuten ihan järkyttävän hyvä, suorastaan täydellinen varjostussävy! Kylmän harmaanruskealla sävyllä varjostuksesta tulee äärimmäisen luonnollinen, mutta selvästi katsetta syventävä. Lopuksi töpöttelen sormin luomen keskiosaan Benecosin helmiäisluomiväriä sävyssä Rose Quartz ja ulkonurkan suuntaan Laveran helmiäisluomiväriä sävyssä Latte Macchiato. Näiden yhdistelmä on mielestäni ihanan freesi, hieman tyttömäinen ja samalla lämmin. Helmiäissävyt saavat silmät loistamaan äärimmäisen kauniisti; en ymmärrä miksi olen vieroksunut näitä aiemmin!


Silmämeikin suurin muutos aiempiin on ehdottamasti mustan kajaalin hylkääminen ja harmaan kajaalin tilalle ottaminen. Harmaalla kajaalilla saa täysin saman ripsien tyveä tihentävän ja intensiivisemmän vaikutuksen, ilman että lopputulos on niin silmiinpistävä tai dramaattinen. Silmämeikki on merkittävästi luonnollisempi, mutta silti yhtä viimeistellyn näköinen. Mustalle kajaalille on edelleen paikkansa juhlameikissä, mutta arkena en voisi tällä hetkellä kuvitellakaan käyttäväni muuta kuin harmaata. Viimeisenä taivutan ripset ja lisään niihin ripsiväriä, tällä kertaa Avrililta. Olen pian tekemässä toisen ripsivärivertailun, ja sitä varten testiin ottamistani ripsiväristä Avrilin on se, joka on jäänyt käyttöön. Se on monilta osin edellisen vertailun voittaneen Benecosin Multi-effectin kaltainen, ei kirvele lainkaan, mutta vetää välillä hennoimmat ripsenkärjet alas.


Huulet:
Kosteutus - Hurraw kookos
Huulipuna - Zuii Sheer Peach*
Huulet kosteutan joka aamu Hurraw huulirasvalla, maku vaihtelee fiiliksen mukaan, mutta lyömätön lempparini on kookos. Välillä tekee mieli näyttää erityisen suloiselta ja tälläytyä huulipunalla, enkä säikähdä vahvojakaan sävyjä. Tähän hempeään lookiin sopii kuitenkin parhaiten niin kaunis hennon persikkainen Sheer Peach -huulipuna, joka sopii hyvin yks yhteen silmämeikin sävymaailman kanssa. Yhdessä nuo tuovat kauniisti esille vihertäviä silmiäni, vai mitä sanotte?
Millaisesta arkimeikistä te pidätte? Iskeekö tällainen tyttömäisyys?

Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.
* tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta.