Vilkaisitko sinäkin aamulla peiliin ja totesit, että olisi voinut jättää välistä? Niin minäkin. Juhlateemaamme sopivasti ja pikkujoulukauden alkaessa vilkaisemmekin tänään krapula-aamun ihonhoitoon:

Eilen viihdyin ystävän luona ja ulkona poikkeuksellisen myöhään, juhlajuomia siemaillen. Vaikka olo olisikin aamulla hyvä, näkyy juhliminen hyvin todennäköisesti iholla. Ei pelkästään liian usein iholle jääneiden tai huonosti pestyjen meikkien vuoksi, vaan alkoholi ja valvominen tekevät nekin osansa. Alkoholi ajaa kropan kohti nestehukkaa, sen suurin osa ihmisistä tietääkin, mutta harvemmin sitä tulee ajatelleeksi sitä tosiasiaa, että suurimpana elimenä ihokin ottaa aikamoisen osuman. Ihon kuivuuteen taipuvaisilla iho huutaa kosteutuksen perään, se näyttää samealta ja hyvin todennäköisesti ärtyneeltäkin. Seka- ja rasvoittuvaan ihoon taipuvaisilla iho saattaa sen sijaan kiiltää holtittomasti, mutta kuten muukin kroppa, tarvitsee ihokin kipeästi ravinteita ja kosteutta.

Varsinaisiin krapulanikseihin ei tässä postauksessa syvennytä, mutta ihonkin kannalta oleellista on tietenkin hoitaa olotilaa sisältäpäin. Kannattaa siis todella miettiä mitä suuhunsa pistää tulevina päivinä ja juoda paljon vettä!

Kuten yllä olevista kuvista näkee, heräsin nenän seudulta ja otsasta punoittavilla ja poskista kummallisen sameilla kasvoilla. Pesin kyllä yöllä meikit ennen nukkumaanmenoa, mutta noh, sen verran väsytti jo ettei pesua mitä ilmeisimmin tullut suoritettua kunnolla. Kuulostaako tutulta? Iho oli aamulla pintakuiva ja hilseili paikoitellen. Myös huulet tuntuivat kireiltä ja kuivilta. Totesin nopeasti, että nyt jo koskaan on ihon hemmottelu paikallaan.

Vippasin siis Orgaidin sheet maskin* jääkaappiin (palataan tähän myöhemmin) ja suuntasin siltä istumalta kasvojen pesun uusintakierrokselle.
Useimmiten pesen kasvoni ihan vain puhdistusmaidolla musliiniliinan kera, mutta joskus öljypuhdistus tuntuu olevan paikallaan ja silloin levitän iholle Flown puhdistusöljyä. Öljypuhdistuksen juju piilee siinä, että öljy irroittaa iholta huomattavasti tehokkaammin likaa, joka ei liukene veteen (talin, ilmansaasteet, meikkijäämät jne), mutta on samalla hellä ja hoitava puhdistustapa.

Öljy levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa muutaman minuutin. Krapula-aamun vinkki: ota suihkuun jakkara tai istahda ammeeseen tällä välin, voit olla lepäilyn tarpeessa ja vesihöyryssä loikoilu jos jokin tekee hyvää ja rentouttaa. Pese öljy pois musliiniliinalla ja halutessasi toista puhdistustuotetta apuna käyttäen. Itse tehostin öljyn poistamista iholta Naturativin puhdistusmaidolla*, sillä halusin ihostani mahdollisimman puhtaan kankaan suunnitelemaani kotispa-hetkeä ja seuraavia ihonhoitotuotteita varten.

(Selvästi ärtynyttä ihoa en lähtisi näin aamusta kuorimaan, vaan luottaisin musliiniliinan riittävyyteen. Kuorinnan paikka voisi olla vaikkapa seuraavan päivänä.)
Tähän aamuun valitsin kasvovesistä pari Dabban kukkaisvettä. Hellivä ja rauhoittava kamomilla-kukkaisvesi* on yksi suosikeistani kautta aikojen, ja tykkään yhdistää sitä erityisesti rauhoittavan ja ihon punaisuutta vähentävän Mesiangervo-kukkaisveden* kanssa, sillä niiden ominaisuuden täydentävät hyvin toisiaan. Samalla Mesiangervo-kukkaisveden tuoksu peittää tujumman Kamomilla-kukkaisveden ominaistuoksun, josta en oikein välitä.

Töpöttele ja sivele kasvoja kunnolla kukkaisvesillä kastellulla vanulapulla. Voit myös suihkuttaa kukkaisvesiä suoraan kasvoille, jos pidät tavasta enemmän. Näin ihon ph-tasapaino palautuu ja saavuttaa parhaan mahdollisen tilan kasvonaamion ravinteita hyödyntääkseen.

Sipaise myös kuiville huulille mieleistäsi huulirasvaa - itse valitsin Hurrawin huulirasvoistani limen, sillä raikas limen tuoksu tuntui äärimmäisen houkuttelevalta ja raikastavalta aamun nuhjuisuuden jälkeen.

Sitten onkin aika suorittaa taikoja! Kasvot ovat usein juhlimisen jäljiltä hieman turvoksissa, mikä oli juurikin se syy, miksi asetin Orgaidin sheet maskin* jääkaappiin pesun ajaksi. Sen ei ole tarkoitus olla kylmä, vaan sen verran viileä, että se auttaa mahdollista turvotusta laskemaan. Voi vitsit miten hyvältä tämä tuntuikaan iholla. Iho tuntui saavan välittömästi rauhaa.

Valitsin kotona löytyvistä saamistani Orgaidin näytteistä ihoa kirkastavan ja heleyttävän* sheet maskin ihon sameuden vuoksi, kaikkien Orgaidin naamioiden ollessa kosteuttavia. En muuten pysty kannustamaan käyttämään tällaisissa "kertakäyttöpakkauksissa" myytäviä tuotteita jatkuvassa käytössä ympäristösyistä, mutta olen pantannut näitä esimerksi matkoja ajatellen. Silloin nämä ovat äärimmäisen näppäriä. Kuten myös äärimmäisen käteviä tällaisina aamuina, kun haluaa viileentää pienen annoksen naamiota.

Käytännössä Orgaid sheet maskit ovat seerumeita, joiden imeytymistä tehostaa kangasnaamio, seerumin ehtiessä imeytyä pidempään. Avaa pakkaus varovasti ja säästä pakkaus sekä siihen jäävä ylimääräinen seerumi jääkaapissa (käytä 1-2 päivän sisään). Anna naamion vaikuttaa 15-30 min. Krapula-aamuna suosittelen sillä välin pötköttelemään sängyllä ja kuuntelemaan musiikkia. Poista kangasnaamio ja hiero iholla tuntuva seerumi lämpimillä käsillä ihoon (lämpö tehostaa imeytymistä).

Silmänympärysiho on sekin hyvin todennäköisesti kokenut kovia, joten sitä ei sovi unohtaa. Muista siis lisätä myös kosteuttavaa ja ihannetilanteessa turvotusta vähentävää silmänympärysvoidetta tai -seerumia. Itse käytin Naturativin silmänympärysseerumia*, joka tekee kaiken sen, mitä tällaisena aamuna voi kaivata: kosteuttaa, rauhoittaa, kirkastaa ja vähentää turvotusta. (Lue lisää täältä!).

Erityisesti kuivaihoisen kannattaa vielä tämän päätteeksi levittää iholle kunnon kosteusvoidetta. Nappasin tänään, hieman naureskellen, Madaran SOS-sarjan kosteusvoiteen*, joka on hieman täyteläisempi kuin normaalisti aamuisin käyttämäni kosteusvoide. Hätätilannehan tämä oli. SOS-kosteusvoide sopii kuivalle tai tilapäisestä kuivuudesta kärsivälle ja stressaantuneelle iholle. Nappivalinta!

Lopuksi sipaisin vielä aavistuksen mineraalipuuteria, poskipunaa, sävyttävää kulmageeliä ja ripsiväriä piristääkseni ilmettä. Eikä muuten tämän jälkeen enää muistanutkaan, miltä herätessään näytti. Sen sijaan iho näyttää jo hyvinvoivalta ja kasvot virkeiltä. Kuka olisi uskonut, että oikeilla ihonhoitotuotteilla voi pyyhkiä krapulankin kasvoilta?

(Toimii muuten myös muista syistä kärsineelle iholle!)


Hauskaa lauantai-iltaa!

Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.
* merkityt tuotteet saatu testiin.