SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


No ne puolukkaremmit


Puolukkaremmit ovat nousseet sellaiseksi someilmiöksi, että ne jopa kaatoivat Satokausikalenterin nettisivut ensimmäistä kertaa. Koska ra-kas-tan kirpeitä karkkeja, olen halunnut testata puolukkaremmejä siitä hetkestä, kun niihin ensimmäistä kertaa törmäsin. Olisihan se aika mahtavaa syödä perjantaina itsetehtyjä puolukkaremmejä sen sijaan, että syö kielen kipeäksi kaiken maailman lisäaineita sisältäviä kirpeitä irtokarkkeja. Kun sitten viime viikonloppuna saimme vähän puolukoita, oli remmejä pakko testata heti.

Remmien ohje on pohjimmiltaan todella helppo. Pellilliseen tarvitaan vain:
• 500g puolukoita
• 1 rkl sitruunan mehua
(• 2-3rkl hunajaa)

Kaikki ainekset soseutetaan mahdollisimman nestemäiseksi ja seos kaadetaan leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaisesti. Pelti laitetaan uuniin pienimmälle mahdolliselle lämpötilalle. Remmien kuivumiseen menee vähintään 4 tuntia uunista riippuen. Remmit ovat valmiit, kun pinta ei enää tunnu tahmealta tai anna periksi painaessa. Levyn annetaan jäähtyä ja lopuksi siitä leikataan kapeita soiroja.


Kuivatukseen saakka remmien tekeminen sujui leikiten. Eikä kuivatuskaan toki mitenkään vaikeaa ollut, mutta sainpahan huomata, että vähintään 4 tuntia tarkoittaa todellakin vähintään 4 tuntia. Meidän uunilla se ei nimittäin riittänyt mihinkään, vaan remmejä sai pitää uunissa moninkertaisen ajan. Lopulta nostimme uunin lämpötilan tuttavan vinkistä 75 asteeseen ja saimme remmit kuivaksi.

Laitoin remmeihin hunajaa 3 ruokalusikallista, sillä arvelin kaipaavani niihin myös makeutta, vaikka kirpeästä tykkäänkin. Oikeassa olin. Hunajaa olisi voinut laittaa enemmänkin. Vaikka miten tykkään kirpeästä karkeista, on puolukoiden kirpeys erilaista kuin sitruunahapolla aikaansaatu karkkien kirpeys. Niinpä lopulta päädyin sokeroimattomaan remmit, mikä tietysti syö aikalailla niiden terveellisyyttä. Toki ne sellaisinakin ovat terveellisempiä kuin e-koodeja vilisevät karkit, ja onhan niissä silti edelleen puolukoiden kuidut ja vitamiinit tallella.Tällaisena sokeroitunakin teinin reaktio oli voimakas "yök", mutta itse jäin ihan koukkuun. Kyllä nämä ihan karkkipäiväm karkeista käy. Ehkäpä jatkossa makeuttamaan voisi kuitenkin käyttää myös jotain terveellisempää sokerin korviketta, esimerkiksi koivusokeria. Tai sitten kokeilen laittaa seokseen enemmän hunajaa tai vaikkapa vähän banaania makeutta antamaan. 

No, joko te olette testanneet tätä someilmiötä?

Jonna


12 kommenttia

 1. Mä en ole tällaisesta kuullutkaan, mutta aion ehdottomasti kokeilla :) Ja haha, tänään itse bloggasin puolukkavispipuurosta uudella twistillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pitääpä käydä kurkkaamassa sun puolukkavispipuuron resepti. On nimittäin ihan lempparia. :)

   Poista
 2. Oi, kuulostaa herkulliselta, mutta asumme edelleen poikkeusolosuhteissa eikä meillä ole uunia :( Pitää ehkä vinkata jollekin kaverille ja pyytää maistiaisia :D

  Mitä muuten arvelet, onnistuisivatko nuo remmit myös mustikasta vai onko siinä jotenkin vääränlainen koostumus? Mustikka on suosikkimarjani.

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuniton elämä kuulostaa vähintään mielenkiintoiselta :) Toivottavasti saat jostain maistiaisia. Uskoisin, että onnistuu myös mustikasta, ainakin googlettelemalla löysin jonkinlaisen reseptinkin niille.

   Poista
  2. Mielenkiintoista elämää tosiaan, itse asiassa meillä ei ole myöskään suihkua eikä muita huonekaluja kuin pieni keittiönkaappi :D Toisaalta pihapiirissä on lampi, jossa uin edelleen lähes päivittäin, ja naapureiden kanoja ja lampaita. Niinpä en kauheasti valita, mutta kieltämättä olisi kiva jo vähitellen löytää joku muu ratkaisu asumiseen. Muuten elämä alkaa jo vähän normalisoitua ja pystyn tekemään asioita ja olemaan ihmisten ilmoilla.

   T

   Poista
  3. No kiva kuulla, että elämä sentään vähän normalisoituu :)

   Poista
 3. Kokeileppa kookossokeria... terveellisempää mutta makeuttavaa 😉

  -Tiia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookossokeri kävi myös mielessä, mutta sitä ei meiltä tuohon hätään löytynyt ja pakko oli heti päästä syömään :)Sitäkin voisi makeuttamiseen kyllä testata.

   Poista
 4. Oi, ihanan herkullisen näköisiä! Tulee heti vesi kielelle jo pelkästä kirpsakkuuden ajatuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä tosi namia, jos tykkää kirpeästä. :)

   Poista
 5. Hei
  Olen tehnyt jo muutaman kerran puolukkaremmejä, ovat ihanan kirpitä.

  VastaaPoista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall