Olen tainnut jo useampaan otteeseen mainita, että rakastan erilaisia vedettömiä kosmetiikkatuotteita. Jotenkin saan suuria kiksejä siitä, ettei kosmetiikan mukana ole kuljetettu vettä ympäriinsä, enkä maksa vedestä ostaessani kosmetiikkaa. Joihinkin tuotteisiin vesi tietysti sisältyy ehdottomasti, mutta aina kun tulee vastaan tuote, johon sitä ei ole tarvittu, innostun heti.


Kun lisäksi rakastan erilaisia naamioita, ei liene ihme, että suomalaisen Flow Kosmetiikan kasvonaamiojauheet oli jotain, mitä minun oli pakko testata. Kasvonaamiojauheissa on aivan nerokas idea: 100% luonnollista savipohjaista naamiota sekoitetaan haluttu määrä veteen ja naamio on valmis. Naamioita on helppo sekoittaa keskenään tai tuunata vaikkapa haluamallaan kasviöljyllä. Jauhemaisina ja vedettöminä tuotteina ne säilyvät pitkään, joten kaapissa voi hyvinkin olla useampi erilainen naamio ihon erilaisia päiviä varten.

Flown kasvonaamiojauheita on kolme erilaista: Hilla-Minttu, Mansikkamaito ja Puolukka Entsyymikuorintanaamio. Purkkien ohjeen mukaan naamioon laitetaan 2tl naamiojauhetta ja 1tl vettä. Itse tykkään laittaa vettä hieman enemmän, jotta naamio ei kuivu kasvoille niin nopeasti.


Naamioista Hilla-Minttu taitaa se, jota ensimmäisenä taidamme ajatella, kun puhumme savinaamioista: syväpuhdistava ja ihohuokosia supistava naamio. Sen vihreä savi imee ihosta epäpuhtauksia ja rasvaa, tasapainottaa talineritystä sekä uudistaa ihosoluja. Lisäksi siinä on mineaalipitoista kiinteyttävää ja puhdistavaa rasulsavea. Nimessäkin oleva hilla sisältää runsaasti C-ja E-vitamiinia sekä ympäristön haittavaikutuksilta suojaavia antioksidantteja. Se on antibakteerinen, ehkäisee ja parantaa tulehduksia sekä edistää kollageenintuotantoa. Piparminttu supistaa ihohuokosia ja virkistää ihoa. Naamiossa on myös nokkosta, joka parantaa erilaisia iho-onglelmia ja hillitsee liiallista talineritystä.

Hilla-Minttu on vihertävää ja tuoksuu minttuiselle. Nimen, sisällysluettelon tai viimeistään tuoksun perusteella minun olisi pitänyt tajuta, etten voi pitää naamiota koko pakkauksen suosittelemaa 10 minuuttia. Kasvot nimittäin punoittivat melkoisesti naamion poiston jälkeen. Naamio ei tuntunut kasvoilla mitenkään ikävältä, mutta punoitus oli yhtä ikävä kuin aina piparminttua sisältävien tuotteiden käytön jälkeen.

Punoituksen laskettua iho tuntuu uskomattoman pehmeältä ja näyttää tasaiselta. Niinpä olen uskaltanut käyttää naamiota harvakseltaan punoituksesta huolimatta, mutta pitänyt naamiota vain muutaman minuutin. Lisäksi olen laittanut joukkoon välillä rauhoittavaa öljyä, joka tuntuu hillitsevän punoitusta. Missään nimessä en naamiota kuitenkaan kovin herkälle iholle kuitenkaan suosittele, mutta rasvaiselle ja epäpuhtauksiin taipuvalle sekaiholle iholle naamio on loistava.Herkälle ja kuivalle iholle sen sijaan loistava naamio on Mansikkamaito.  Siinä on kaikken hellävaraisimpia saveja: valkoista ja pinkkiä savea. Molemmat puhdistavat hellävaraisesti ja sisältävät runsaasti mineraaleja. Pinkki savi lisäksi vahvistaa kapillaarisuonia eli rauhoittaa couperoosaa. Mansikka kirkastaa, lisää kollageenin tuotantoa ja ehkäisee sekä parantaa tulehduksia. Maitojauhe pehmentää. Lisäksi naamiossa on riisijauhetta, joka tasoittaa ihon väriä ja vaalentaa pigmenttiläiskiä.

Couperoosasta ei ole itsellä kokemusta, mutta muuten ihoni on varsinkin välillä melkoisen herkkä ja herkistyy välillä erilaisista kosmetiikkakokeiluista. Tämä kyllä rauhoittaa ihoa ihanasti. Iho tuntuu pehmeältä ja näyttää heleältä. Kun haluan kunnolla helliä itsenäni, laitan naamioon vielä joukkoon muutaman tipan öljyä ja annan naamion vaikuttaa pidempään. Tähän naamioon sopii ihanasti sekaan myös hunaja, tai jos haluaa todellista luksusta, naamion voi tehdä veden sijaan kermaan.


Niin ihania kuin Hilla-Minttu ja Mansikkamaito ovatkin, ne jäävät kuitenkin omasta mielestäni kakkosiksi Flow Wilderness entsyymikuorinnalle. Se on ehdotonta naamioiden aatelia ja kuuluu sarjaan "olen ostanut tätä tuotetta useamman purkin". Tätä ilman en voisi enää elää. Naamion jälkeisenä aamuna pelistä näkyy niin uskomattoman kaunis ja kuulas iho, etten meinaa tunnistaa sitä omakseni.

Myös entsyymikuorinnan savipohja on hellävaraista valkoista savea. Saven lisäksi naamiossa on ananasta ja papayaa, jotka kuorivat iholta kuollutta ihosolukkoa. Lisäksi siinä on ihoa vaalentava ja kirkastavia pohjoismaista mansikkaa sekä puolukkaa. Jos olet halunnut testata hedelmähappokuorintoja, mutta pelkäät niiden olevan liian tujuja ihollesi, tämä on se naamio, johon kannattaa tarttua. Tätä uskallan suositella herkällekin iholle, vaikak toki kannattaa aloittaa lyhyellä vaikutusajalla. Naamio ei tunnu iholta yhtään ikävältä, eikä saa ihoa lainkaan punoittamaan. Lopputuloksena on ainoastaan pehmeä ja heleä iho. Testaapa siis tätä, Ann-Christine ;)

Flow Kosmetiikka on muuten parhaillaan uudistamassa joitakin pakkauksiaan, joten ainakin Wilderness entsyymikuorintaa saa nyt monesta paikkaa tarjouksesta, esimerkiski Biodellystä -25%*.

Onko Flown naamiojauheet teille tuttuja?

Jonna

Tuotteet saatu blogin kautta
Postaus sisältää mainoslinkin, joka on merkitty tähdellä (*)