SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Hellävaraisempi tapa käyttää savinaamoita

Tiedättehän ne iltapäivälehtien artikkelit, joissa meille naisille kerrotaan, mitä me kaikki olemme aina tehneet väärin? Emme osaa sheivata oikein, käyttää dödöä oikein tai ainakaan meikata oikein. Minä inhoan niitä. Nyt taitaa kuitenkin olla luvassa juuri sellainen kirjoitus. Olemme nimittäin ehkä käyttäneet aina savipohjaisia naamioita väärin. No en toki väitä, että kaikki naiset ovat, sillä ainakin Ann-Christinelle tämä oli ilmeisesti ihan itsestäänselvyys. Siltä varalta, ettei kaikille muille ole, on pakko jakaa tämä ahaa-elämys teidän kanssa. 

Miten sinä käytät savinaamioita? Annatko niiden kuivua ihollesi? Minä olen aina antanut. Niinhän niissä ohjeissakin usein neuvotaan. Olen kyllä koittanut pitkittää kuivumisaikaa sekoittamalla saven sekaan öljyä. Tuntuuhan se luonnolliselta, että saven mineaalit ja muut hyvät aineosat vaikuttavat paremmin kosteasta naamiosta kuin kuivahtaneesta. Aikaisemmin ei ole kuitenkaan tullut mieleeni, ettei naamion kannattaisi antaa ollenkaan kuivahtaa.


Tämä tuli minulle mieleen, kun viime viikkoisessa Flow kosmetiikan naamio -postauksessani sain kommentin In & Out -blogin kirjoittalta, että Mansikkamaito* kiristi, puristi ja ärsytti hänen ihoaan. Hetken päästä jostain aivojeni perukoilta nousi ajatus: enkö ole jostain lukenut, ettei savinaamion kannattaisi antaa ollenkaan kuivahtaa, vaan kasvoja kannattaisi suihkutella vedellä naamion vaikuttaessa.

Pistin teorian heti testiin. Sekoitin Flow Hilla-Minttu naamiota* pelkkään veteen ja laitoin naamion kasvoilleni vaikuttamaan. Muutaman minuutin välein suihkautin naamion päälle Nurmen Kamomilla kasvovettä. Noin 10 minuutin päästä pesin naamion pois, ja voitteko uskoa: ei lainkaan punoitusta iholla! Punoituksen syy ei siis ollutkaan piparminttu, vaan vihreän saven kuivuminen.

Jos siis savinaamio tuntuu ärsyttävän ihoasi tavalla tai toisella, kannattaa ehdottomasti kokeilla sen pitämistä kosteana suihkuttelemalla kasvoja vedellä naamion vaikutusaikana. Eikä suihkuttelusta haittaa ole, vaikkei savinaamio yleensä tuntuisikaan ikävältä. Tavallinen vesi riitää, mutta noissa Nurmen pulloissa on ihan täydellinen suihku, joten halusin käyttää sitä. Kunhan pullo on tyhjä kasvovedestä, taidan säästää sen ja täyttää vedellä aina, kun teen savinaamion. Ann-Christinen vinkki on antaa naamion vaikuttaa suihkussa, jotta suihkun höyry pitää naamion kosteana.

No, oletteko te aina käyttäneet savinaamiota väärin? :)Jonna

*Tuote saatu blogin kautta
Postaus sisältää mainoslinkkejä


9 kommenttia

 1. *käsi ylös* :D Minä olen jotenkin vielä kuvitellut, että se kuivuminen lisää naamion tehoja... Tuntuupa typerältä nyt kun sen oikein kirjoittaa :D Tuo suihkuttelukikka on oikeasti hyvä, testasin sitä viime viikolla Madaran mutanaamion ja Nurmen laventeliveden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä toimii! Mä luulen, että ajatus kuivumisen tehostavasta vaikutuksesta tulee syväpuhdistavista vihreä savi -naamioista. Ehkä se just rasvaiselle iholle toimiikin osaltaan, mutta muuten suihkuttelu taitaa olla parempi.

   Poista
 2. KIITOS, KIITOS, KIITOS! :D Miksi ei kukaan ole sanonut tätä aikaisemmin? ;)

  Kaivoin vanhan Akamutin savinaamion ja kokeilin tällä tavalla. Iho ei punoittanut yhtään ja toimi muutenkin paremmin kun jos sen olisi antanut kuivua. Jes, ihan uusi maailma avautui taas kun (varsinkin savi)naamiot ovat olleet itselle aina turhan rajuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Onpa kiva kuulla, että tästä oli sinulle hyötyä! :)

   Poista
 3. Täällä yksi väärinkäyttäjä! :D Välillä sentään olen laittanut naamion juuri ennen suihkua ja pitänyt suihkussa niin kauan kuin vain kastelulta voi välttyä, eli osittain olen ihan vahingossa oikein käyttänyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suihkukikka on myös toimiva :) Luulen, ette ole ainoa, joka on samalla tavalla ihan vahingossa käyttänyt naamioita oikein: onhan ne melkoisen paljon helpompi pestä suihkussa pois :)

   Poista
 4. Saunassa naamio on myös ollu mukava, ei kuiva höyryssä :)

  VastaaPoista
 5. kannattaa sekoittaa vaikkapa maitoa, myös kananmunan keltuainen toimii loistavasti savinaamiossa, ja miksei sekä-että, silloin naamio kosteuttaa ja ravitsee ihoa (ei siis tarvitse käyttää lainkaan vettä)

  VastaaPoista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall