SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


DIY juhlakauden Tuhkimo-kasvonaamio

Meiltä on toivottu lisää DIY-juttuja, joten nyt synttäriviikon kunniaksi on luvassa naamio, joka kannattaa ehdottomasti pistää korvan taakse loppuvuoden juhlia ajatellen. Tässä naamiossa on nimittäin melkoista Tuhkimon taikaa. Se on melkoisen helppo tehdä ja monella varmasti löytyy aina kotoa sen ainekset: puolukkaa, kananmunan valkuaista ja kauraa. Jos ei puolukoita ole jo pakkasessa, vielä ehtii ;)


Puolukka on loistava ihon kirkastaja ja elvyttäjä. Se sisältää paljon c-vitamiinia, bentsoehappoa ja muita luontaisia happoja, jotka kuorivat ihoa. Siinä on myös ihoa vaalentava ja kirkastavaa arbutiinia. Valkuaisessa on paljon kollageenia ja A-vitamiinia. Se kiinteyttää ja kirkastaa ihoa, vähentää juonteita ja supistaa huokosia. Valkuaisen luvataan poistavan jopa 10 vuotta kasvoilta yhdeksi illaksi. Kaura rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Lisäksi se tietysti paksuntaa seosta sen verran, ettei se valu kasvoilta. Halutessaan joukkoon voi tietysti sekoittaa muutaman tipan suosikkiöljyä kosteutta tuomaan. 

Naamioon soseutan noin 1dl puolukoita ja sekoitan joukkoon kananmunan valkuaisen. Hienonnan kolme ruokalusikallista kaurahiutaleita morttelissa ja sekoitan joukkoon.  Annan seoksen seistä muutaman minuutin, levitän sen kasvoilleni ja siirryn sohvalle rentoutumaan 20 minuutiksi. Herkempi ihoisen kannattaa testata ensin lyhyemmällä vaikutusajalla. Lopuksi huuhtelu haalealla vedellä. Tuloksena on selkeästi kirkkaampi ja heleämpi iho, jolla juhlinnan ja väsymyksen jäljistä ei ole tietoakaan.

Tuhkimo on valmis seuraaviinkin juhliin.

Jonna


8 kommenttia

 1. Mahtavaa - lisää näitä, kiitos :D

  T

  VastaaPoista
 2. Hei, voiko tämän tehdä valmiiksi ja purkittaa? Säilyykö silti. Lahjaksi siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukka ja kaura kyllä säilyvät hyvin. Valkuaisesta minulla on tieto, että säilyy jääkaapissa tiiviissä rasiassa maksimissaan viikon. Melkoisen pian olisi siis lahjan saajan naamio käytettävä.

   Poista
 3. Kiitos tästä, ihanan simppeli ohje! Testiin lähtee aivan varmasti :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä, todellakin menee mun morsiamen "beauty planiin" :D Mitenköhän tämä säilyy? Lahjapakettiin laittamista ajattelin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, morsiamelle tämä onkin ihan täydellinen. :) Valkuaisen säilyvyys on heikoin. Se säilyy jääkapissa tiiviissä rasiassa maksimissaan viikon. Sen sisällä olisi siis naamio käytettävä ja tosiaan täytyy sälyttää jääkaapissa.

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall