Kuvien meikissä käytetty Benecosin tuotteita.


Meikkirintamalla tapahtuu taas, sillä edullista kosmetiikkaa valmistava Benecos meni ja julkaisi monen monta uutta tuotetta ja lukuisia uusia sävyvaihtoehtoja. Samalla Benecos paikkasi entiset heikot kohtansa ja nyt voi sanoa, että Benecosilta löytyy toimia meikkejä tarkoitukseen kuin tarkoitukseen, tyylistä ja henkilöstä riippumatta.

Benecosilla on aina ollut erityinen paikka meikkipussissani, Benecosin ollessa ratkaisevassa roolissa mahdollistamassa omaa luonnonkosmetiikkaan siirtymistä viisi vuotta sitten. Muistan vieläkin miten hukassa olin kaikkien mahdollisuuksien äärellä, kun jokainen uusi hankinta tuntui liioitellun suurelta riskiltä. Opiskelijana ei yksinkertaisesti ollut varaa testata monen kymmenen euron tuotteita toisen perään pettyäkseen (silloin laatu oli jotain aivan muuta kuin nykyään), jolloin Benecosin alle kymmenen euron hinnat toimivat suurena kannustimena. "Hintatasohan on samaa kuin mihin olen tottunut, antaa siis mennä vaan!", ajattelin. Hinta-laatusuhde osoittautui heti olevan enemmän kuin kohdillaan ja niin alkoi oma luonnonkosmetiikkaseikkailuni.
Olen alusta asti tykännyt kovasti etenkin Benecosin kynistä, joista kulmakynät ja kajalkynät ovat olleet osa vakiomeikkiäni kaikkien näiden vuosien ajan. Samoin kivipuuteri, korostuspuuteri, poskipunat ja luomivärit ovat miellyttäneet pehmeän koostumuksen, erinomaisen levittyvyyden ja runsaspigmenttisyyden vuoksi. Historiaani Multi-effect ripsarin kanssa voisi puolestaan melkein kutsua rakkaustarinaksi; se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja olemme edelleen erottamattomat.

Mutta kuten alussa sanoin, on Benecosillakin ollut niitä heikompia tuotteita, jotka eivät ole toimineet tai miellyttäneet minua kuten olisin toivonut. Sarjan meikkivoide ei koskaan suostunut levittymään kauniisti omalla kuivalla ihollani ja suurin osa luomiväreistä ovat olleet varsin villejä sävyiltään. Olin siis kieltämättä varsin innoissani kuullessani, että mm. näihin tuoteryhmiin olisi tulossa uusia lisäyksiä. Lisäksi valikoimaan ilmestyi muutama ihan uusi tuote ja monia sävylisäyksiä.


Kun sain mahdollisuuden tutustua uutuuksiin ja näin uudet tuotteet ja sävyt, olin hurmoksessa! Näistä on nyt niin paljon sanottavaa, että jouduin oikein miettimään mistä aloittaa. Parempi siis edetä jonkinlaisessa loogisessa järjestyksessä ja aloittaa meikkipohjasta.

Benecos julkaisi siis täysin uuden Light Fluid Foundation -meikkivoiteen, joka sijoittuu koostumukseltaan odotetusti johonkin aiemman meikkivoiteen ja BB-voiteen välimaastoon. Sävyistä vaaleimmat Dune ja Sahara ovat tummuudeltaan aika tasoissa, melkeinpä väittäisin Dunen olevan hieman tummempi, mutta selkein ero on pohjasävyn ero; Dune on punertava sävy ja Sahara neutraali/kellertävä (jos et ole varma - ota Sahara). Meikkivoide levittyi todella kauniisti kosteaa meikkimunaa apuna käyttäen. Ihanaa, että näitä edullisia ja hyviä meikkivoiteita alkaa ilmestyä enemmän!

Benecosilta löytyy niin kivipuuteria kuin irtopuuteriakin, mutta uutuuksien joukosta löytyy uusi kaivattu lisäys, nimittäin Translucent Powder läpikuultava kiinnityspuuteri, joka auttaa pitämään ihon mattaisena; talkittoman kiinnityspuuterin sisältämä maissitärkkelys sitoo itseensä rasvaisuutta ihon pinnalta. Läpikuultavat viimeistelypuuterit ovat siitä erinomaisia, että niitä voi huoletta lisätä päivän mittaan ilman että kasvoille kasvaa päivän aikana paksumpi pakkelikerros, sillä tämä ei varsinaisesti peitä mitään, vaan poistaa kiiltoa ja hieman "blurraa" kasvoja.

Uutuutena ilmestyi myös Ibiza Nights -aurinkopuuterikombo, jossa on pieni kaistale poskipunaksikin soveltuvaa vaaleanpunaista sävyä, sekä lämpimän sävyinen aurinkopuuteri. Uusi aurinkopuuteri soveltuu erinomaisesti antamaan kasvoille "auringon suuteleman" ilmeen. Sävyt sisältävät pikkiriikkisen kimalletta, mikä saa ihon säihkymään.Henkilökohtaisesti suurimmat suosikkini löytyy uuden meikkivoiteen lisäksi uusien luomivärien seasta. Tiedättekö, kun löytää itselleen erinomaisesti toimivat sävyt, niistä haluaa vain pitää kiinni. Täydellisen varjostussävyn rinnalle valitsin arkikäyttöön Benecosilta mattaluomivärin sävyssä Soft Vanilla, sekä helmiäissävyn Rose Quartz. Vaalea Soft Vanilla toimii todella luomen sisimmän nurkan ja kulmakarvan alle korostamiseen, kuin myös pohjustusmielessä. Rose Quartz on sen sijaan äärimmäisen kaunis ja luonnollinen sävy käytettäväksi arkimeikin vaaleimman ja tummemman varjostussävyn välille keskelle luomea. Helmiäisluomiväri kirkastaa katsetta ja korostaa silmiä. Helmiäissävyn kimalle ei valitettavasti pääse oikeuksiinsa kuvissa, joten sitä kannattaa melkeinpä mahdollisuuksien mukaan testata liikkeessä.

Luomiväripaletit saivat oman sävylisäyksensä nekin, vieläpä erittäin kaivatun sellaisen, nimittäin smokey eye -meikin tekoon soveltuvan Quattro Eyeshadow -paletin sävyssä Smokey Eyes, josta löytyy neljä erilaista harmaan / kylmän ruskeaa sävyä. Vaalein sävy on erittäin vaalea harmaa, keskisävyinä löytyy kaksi harmaanruskeaa sävyä, tummimman sävyn ollessa erittäin tumma harmaa. Toinen keskitummista sävyistä on mattasävy, muut sisältävät aavistuksen kimalletta.

Smokey Eyes -paletille on annetta erityiskiitos sen mattasävystä, jolla saa tehtyä todella kivat varjostukset niin ilta-meikkiin kuin hennolla otteella arkimeikkiinkin. Esimerkiksi näissä postauksen kuvissa käytin tuota paletin vasemman alareunan mattasävyä varjostuksessa, mutta samaa sävyä tuli myös käytettyä reilummin viime viikonlopun juhlameikissä.Benecosille tyypilliseen tapaan myös huulimeikki ja kynsilakkaosasto saivat sävylisäyksiä. Uudet huulipunat ovat erittäin runsaspigmenttisiä (itselläni kuvassa sävy Poppy Red), kun taas huulikiiltojen puolelle tuli äärimmäisen suloinen Pink Blossom ja omiin huuliin sulautuva (kuvassa) Natural Glam. Huulipunat ja -kiillot sisältävät monia hoitavia öljyjä ja vahoja, joiden ansiosta huulimeikki pysyy miellyttävän tuntuisena huulilla.
 

Benecosin meikeistä, niin vanhoista kuin uusistakin, voi tulla juttelemaan kanssani ja tutustumaan lisää I Love Me -messuilla Ekovistan osastolle lauantaina kello 11-17 ja tietenkin muiden Ekovistan edustajien kanssa koko viikonlopun. Lauantaista tulee varmasti ihan huippuhauska ja mielenkiintoinen päivä! Toivottavasti teistä moni tulee moikkaamaan :)

Turkulaiset ja lähiseudun seuraajat voittekin puolestaan osallistua ilmaiseen Benecos meikki-iltaan Biodellyn tiloissa tiistaina kello 18. Minäkin tulen olemaan paikalla kertomassa omista Benecosin lemppareistani sekä antamaan hieman käyttövinkkejä ja ideoita. Ota siis ystävä mukaan ja tulkaan kilistelemään ja höpöttämään meikkijuttuja kanssamme!

Benecosin meikit ovat nyt kampanjassa Biodellyssä alennettuun hintaan (jo alkujaankin edullisista hinnoista, voi hyvät hyssykät!). Kannattaa olla varuillaan tuon vilkaisemisen kanssa, hinnat saattavat aiheuttaa pakonomaista shoppailutarvetta... Benecosin tuotteita löytyy myös EkovistaltaHyvinvoinnin Tavaratalosta, useista Life-myymälöistä ja Ruohonjuurista.


Iiiks, niin paljon kaikkea uutta ja jännittävää! Toivottavasti näemme messuilla tai meikki-illassa!


Mitä pidätte Benecosin uutuuksista?

Ann-ChristinePostaus toteutettu yhteistyössä Ekovistan kanssa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Kuvien tuotteet saatu.