Kun huomasin, että tuparivieraitteni ruokavalioiden joukossa lueteltiin mm. gluteeniton, maidoton, pähkinätön ja kasvisruokavaliota noudattava, meinasi kieltämättä ensin mennä sormi suuhun. Jokaisen näistä olisin heittämällä handlannut erikseen, mutta kaikki samassa teki tiukkaa. Hetken "Taidetaan syödä pelkkiä kurkkutikkuja"-vitsailun jälkeen päätin ottaa haasteen vastaan, ja lopulta söimme herkkuja, jotka sopivat loistavasti tänne blogi hyvinvointikategorian puolelle. Iho ja olo kiittää, kun viljat, maito ja sokeri pysyvät loitolla.

Makeaksi puoleksi, pähkinättömäksi raakakakuksi, valikoitui mikäs muukaan kuin kovasti kehuttu Jolien tuplasuklaa-vadelmaraakakakku. Vaan näettekö kuvassa raakakakkua? Niinpä. Pieleen meni, ja luulen mahdollisesti muutamalla muullakin menevän jatkossa (ei sillä, ohje ja tekeminen oli äärimmäisen helppoa, mutta voi kookoskerma!), joten onhan tämä vinkki laitettava jakoon.

Ongelmaksi muodostui se, ettei kookoskermaa harvoin käyttävä tiennyt, mitkä kookoskermoista jakautuvat kahteen kerrokseen, tekevätkö kaikki sitä vai miten asia kannattaisi varmistaa, jotta päällimmäiseksi jääneen paksun kerroksen voisi kaapia käyttöön. Tuijotin sokeana rasvan osuutta, löysin pätevän vaihtoehdon, joka olikin sitten avatessa tasaista juoksevaa kookoskermaa. Massa jäi löysäksi eikä tietenkään hyytynyt, joten raakajälkkäri tarjoiltiinkin lopulta hieman eri muodossa kuin olin alunperin kuvitellut, mutta eipä tuo haitannut.

Jos siis raakakakkusi massa joskus jää veteläksi, annostele se pokkana annoskulhoihin, äläkä hiisku asiasta vieraille! Monikerroksiset raakakakut voi annostella kerroksittain kulhoihin tai vaihtoehtoisesti sekoittaa kevyesti marmoroidun efektin saamiseksi.

Jälkkäristä sai hauskasti hieman liköörikarkkiviboja, raakasuklaan  vahvan maun yhdistyessä kookoskermaan ja vadelmiin. Jos tykkäät raakasuklaasta, tykkäät todennäköisesti tästäkin. Raakakakkujen sisältäessä niin paljon kaikkea hyvää elimistölle, voit huoletta napata toisenkin palan (kulhollisen). Kannattaa kokeilla! Minäkin aion vielä yrittää uudestaan, jos joku taituri heittää minulle vinkin sopivasta kookoskermasta ;)
Ann-Christine