Kun ensimmäisen kerran vuosia sitten innostuin mineraalimeikeistä, niitä ei juurikaan saanut Suomesta. Punnan ja dollarin kurssit sekä tulliselvitykset tulivat tutuiksi. Onneksi asiaan vihkiytyneillä keskustelufoorumeilla sai hyvät vinkit siitä, mitä merten takaa kannatti tilailla. Jo tuolloin keskusteluissa pyöri amerikkalainen Alima Pure, mutta koska sen saaminen Suomeen oli hankalaa, se jäi itseltä testaamatta. Jonnekin takaraivoon merkki jäi kuitenkin kummittelemaan, sillä olen silloin tällöin käynyt merkin amerikkalaisia nettisivuja selailemassa. Kun sitten Jolielta kysyttiin, olisinko kiinnostunut testaamaan Alima Purea, jonka maahantuonnin he olivat aloittamassa, ei tarvinnut kahdesti miettiä vastausta.


Meikkipohjaa en tällä kertaa testannut, mutta sitäkin on pakko jossain vaiheessa päästä testaamaan. Niissä on huikean laaja sävyvalikoima, sillä viiden tummuusasteen lisäksi sävyt on jaettu paitsi lämpimään, neutraaliin ja viileään, myös oliiviin ja beigeen. Itselleni monissa meikkipohjissa lämmin on liian keltainen, mutta neutraali liian ei ole tarpeeksi lämmin. Niiden väliin jäävä beige kuulostaa siis ehdottomasti testaamisen arvoiselta. Meikkipohjan sijaan paketista löytyi ripsiväri, silmänrajauskynä, luomiväri, poskipuna ja poskipunasivellin.

Helmiäisluomiväri Champagne on juuri sellainen luomiväri, jota tykkään juhliin joskus laittaa. Olen siinä mielessä huono kosmetiikkabloggaaja, etten juurikaan tykkää käyttää luomivärejä. Ihailen kyllä upeita luomivärejä toisilla ja kuolaan kaupoissa toinen toistaan kauniimpia luomivärisävyjä, mutta en vain itse viihdy luomivärissä, varsinkaan missään tummemmissa. Välillä kokeilen juhliin jotain tummempaa luomiväriä laittaa, mutta aina tulen siihen tulokseen, että tykkään peilikuvastani enemmän ilman. Tällainen vaalea kimalteinen luomväri tekee kuitenkin meikistä kivasti hieman enemmän meikatun näköisen säilyttäen samalla raikkaan yleisilmeen. Shampanja-sävy on todella kaunis sellaisenaan, mutta sopisi hyvin myös pohjaväriksi monimutkaisempaan silmämeikkiin. Itse sipaisin luomiväriä vain kevyesti siveltimellä ja se pysyi kauniina koko päivän. Jos luomille haluaisi kunnolla blingblingiä, voi luomiväriä levittää kostealla siveltimellä, jolloin lopputulos on intensiivisempi. Pointsit Alimalle hienosta luomiväripakkauksesta, jossa kannen alla on myös toinen napsautettava kansi, eikä jauhemainen luomiväri pääse leviämään pitkin kosmetiikkalaukkua.


Ehdoton suosikkini setistä on Hohdeposkipuna Leigh. Poskipuna hieman yllätti minut, sillä ens alkuun se näytti kovin kimaltavalta ja ajattelin, etten ollenkaan tykkäisi sellaisesta discopallolookista. Kasvoilla poskipunan kimallus on kuitenkin melkoisen hento. Oikeastaan omaan silmään poskipuna ei kasvoilla näitä ollenkaan kimaltavalta, vaan pelkästään kauniin hehkuvalta. Pitkään mattapunia käyttäneenä olen tähän hehkuun nyt aivan ihastunut. Punan saamisen jälkeen en ole muita punia tainnut käyttää ollenkaan. Leigh sävykin on kaunis luonnollinen poskien rosotus.

Pigmenttiä punassa on reilusti. Sen verran reilusti, että kun levitin sitä yhtenä päivänä toisella poskipunasiveltimellä, sitä meinasi tulla poskille aivan liikaa. Aliman oma poskipunasivellin onkin ihan omiaan tämän punan levitykseen, vaikka vähemmän pigmenttiä sisältävän punan levitykseen se voisi olla liian höttöinen. Yhdessä puna ja sivellin toimivat erinomaiseti.


Toinen suosikkini setistä on silmänrajauskynä Ink-sävyssä, joka tosi puuttuu kuvista, sillä kun lähtee iltalenkille ja samalla kuvia ottamaan, ei näköjään voi muistaa ottaa kaikkea mukaan. Aliman silmänrajauskynä on pehmeydeltään juuri sopiva. Se on tarpeeksi pehmeä levittyäkseen hyvin, mutta ei liian pehmeä, että se levahtaisi. Rajauskynällä saa tehtyä todella kaunista jälkeä ja se pysyy hyvin. Kolmesta käyttämästäni luonnonkosmetiikan silmänrajauskynästä tämä on ehdottomasti paras.

Aliman ripsiväri tuntui aluksi liian lirulta. Se on koostumukseltaan melko juoksevaa, enkä ensin meinannut saada sillä tarpeeksi näyttäviä ripsiä aikaiseksi. Sitten hoksasin, että kannattaa antaa kerrosten kuivahtaa hetki ennen seuraavan lisäystä. Tuloksena oli ripset, joista kolmevuotiaani kysyi, mitä olen tehnyt niille, kun ne ovat niin hienot. Halutessaan ripsivärillä saa siis todella luonnolliset tai melkoisen näyttävät ripset. Nyt viikkojen käytön jälkeen massakin on sen verran jo paksuuntunut, ettei kerrosten kuivumista tarvitse odottaa niin kauan. Ripari pysyy silmissä hyvin koko päivän, eikä säikähdä pientä vetistelyäkään.

Se on tästäkin ripsiväristä sanottava, että se kirvelee hieman laittaessa. Tämä ongelmahan minulla on lähes kaikkien luonnonkosmetiikan (sekä monien synteettisten) kanssa. Ollenkaan pahimmasta päästä ei Aliman ripsivärin kirvely kuitenkaan ole, eikä se kirvele onneksi päivän aikana lainkaan. Kaltaisteni herkkäsilmäisten on tämä kuitenkin hyvä tiedostaa. Sen verran hyvä Aliman ripsiväri kuitenkin on, että sitä mielelläni käytän hetkellisestä kirvelystä huolimatta.


Kaikenkaikkiaan Alima Puren tuotteista jäi sellainen olo, että niitä pitää testata jatkossa lisääkin. Ainakin Hohdeposkipunaa voisin tilata toisessakin sävyssä ja se beige meikkipohja on ihan pakko testata jossain vaiheessa.

Onko Alima Pure teille tuttu?

Jos te innostutte tilaamaan Alima Purea tai muuta ihanaa luonnonkosmetikkaa Jolielta, nyt on siihen hyvä hetki. Koodilla luonnonkaunis saa nimittäin -15% kaikista Jolie webshopin tuotteista poislukien Pai Skincare, May Lindstrom Skin, Kjaer Weis, lahjakortit ja Jolie boxit. Koodi on voimassa 16.10. saakka.


Jonna


Tuotteet saatu blogin kautta
Postaus sisältää mainoslinkkejä