Sen verran tuli kuluneen viikon aikana huudeltua instagramin puolella, että nyt meillä on vuorostaan muutto käynnissä, ja sain minäkin kauhistella kosmetiikkapurnukoiden määrää. Sinne pahvilaatikkoon saivat kuitenkin myös jäädä toviksi, sillä muuttomme on syystä ja toisesta, noh, hemmetin hankala tapaus. Parit ensimmäiset muuttopäivät menivät aikamoisessa sumuputkessa, eikä käynyt pienessä mielessäkään hifistellä kosmetiikan kanssa. Itseasiassa en ole juurikaan ehtinyt edes miettiä asiaa ennen eilistä, kun ehdin vihdoinkin kaivaa esille ja pestä siveltimet. Kohta meikkaillaan taas!

Sen verran hyvin tunnen kuitenkin itseni, että aivan täysin ilman kosmetiikkaa en edes yrittänyt olla. Tämä postauksen kolmikko matkasi repussani muuton ajan ja todella pelastivat päivät:


Pelastus numero 1 - Acorellen Balancing Body Mist. Aivan älyttömän ihanan hedelmäinen ja tyttömäinen tuoksu, joka uskotteli helteisenä ja hikisenä muuttopäivänä, että kyllä tässä vielä ihan freesejä ollaan, sekä piristi ja rauhoitti stressaantunutta mieltä. Viimeisen suihkauksen kohdistin kaulalle vielä koko yön kestäneen loppusiivouksen jälkeen, kun heitimme viimeiset tavaramme autoon aamu viideltä. Olen nykyään aivan koukussa näihin Acorellen aromaterapeuttisiin tuoksuihin, sillä ne ihan oikeasti tukevat mielialaa. Jokaisella väsyneellä epätoivon hetkellä suihkis vaan ja taas jaksoi nostaa laatikoita ja heilutella rättiä.

Tämä hurmaava Body Mist on muutenkin noussut ihan ylivoimaiseksi lempparikesätuoksukseni. Sen omenainen tuoksu heittää hetkessä lapsuuden kesiin, mummolan pihalle omenapuiden keskelle, pieniä hapokkaita omenia maiskuttelemaan lämpimän tuulenvireen heittäessä hiukset silmille. Tällaisissa makeissa tuoksuissa onkin hiuksen hieno raja sille, että onko tuoksu mauttoman lapsellinen vai sopivan pirskahteleva ja hymyn kasvoille nostava. Tämä menee juuri nappiin ja sai miesväeltäkin peukut. Omenan lisäksi tuoksusta löytyy päärynää, persikkaa, minttua, orvokkia ja vaniljaa, joista etenkin lohtua tuova vanilja puskee omenan rinnalla selvästi esille.

Pelastus numero 2 - Dabba Piparminttu kukkaisvesi. Väsyneelle ja ikääntyvälle iholle suunnattu virkistävä ja puhdistava kukkaisvesi, voiko sopivampaa ollakaan tällaiselle ajanjaksolle? Ikääntyvä ihoni ei ole, mutta toisinaan väsähtänyt, kuten kantajansakin. Muuttomme venyi kahdelle vuorokaudelle parin torkutun tunnin katkolla, ja voi sitä mielihyvää, kun sai tuon huonosti torkutun pätkän jälkeen suihkaista tätä kasvoille. Tunne kasvoilla on välittömästi freesimpi ja virkeämpi. Sen verran koukuttava tunne, että otin toisena muuttopäivänä useankin kasvosuihkebreikin ja ylistin tätä mielessäni.

Dabban kukkaisvedet ovat niin täyttä sisältöä, että osan tuoksut ovat varsin tujuja ja varmasti mielipiteitä jakaviakin. Vaikkei tuoksu iholle jääkään, on kiva että tämän piparminttukukkaisveden tuoksu tosiaan on selvästi piparminttuinen, jolloin suihke virkistää tuoksunkin puolesta. Yksi lemppareistani Dabban valikoimista, ei epäilystäkään.


Pelastus numero 3 - Benecos Multi-Effect ripsiväri. Turhamaisempi pelastus, mutta itselleni, todella vaalearipsiselle, niin kovin suuri asia. Survival kittiini olisi varmasti kuuluunut myös Laveran sävyttävä kulmakarvageeli, mutta kävin vähän aikaa sitten värjäyttämässä kulmakarvani ekokampaajalla (tästä hemmottelevasta kokemuksesta pian oma juttunsa blogissa!), joten ripsari oli meikkipussista ainoa tuote, jonka halusin välttämättä pitää mukanani.

Benecosin Multi-Effect ripsari on vanha luottoripsarini, jota käytin monta vuotta edes testaamatta muita vaihtoehtoja. Se palasi hetki sitten meikkipussiini, sillä se on vain niin helppo. Edullinen (alta kympin) ja toimiva. Ripsarivertailua tehdessäni on käytössäni ollut viime aikoina useampi ripsiväri, joista tämä valikoitui muuttoturvakseni. Lähinnä siitä syystä, että sillä saa varsin vaivattomasti riittävän näyttävää jälkeä ja se peseytyy pois helposti ilman pesuaineita tai öljyä. Samasta syystä en olisi valinnut tätä, mikäli muuttopäiväksi olisi luvattu sadetta ;) Mutta onneksi ei, ja säästyin ripsivärisäädöltä.

Multi-effect ripsiväri on todellakin monitehoinen. Se tuuheuttaa, pidentää, erottelee, ei varise ja on kaiken kaikkiaan todella toimiva ripsiväri, hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Ainoa heikkous on lähinnä juurikin tuo helposti liukenevuus sekä silmään joutuessaan kirvely, joka vaivaa herkkäsilmäisiä. Multi-effectin toimiessa on se kuitenkin vienyt monen sydämen, enkä ihmettele.

Kun oloaan sai tarpeen tullen suihkutella raikkaammaksi ja kasvoja koristi edes räpsyripset, oli muutto huomattavasti mukavampaa hommaa. Tällainen muutaman päivän minimaalisella kosmetiikkatuotteella pärjääminen teki todella hyvää muutenkin ja muistutti siitä, mistä Luonnonkaunis-blogissakin on alkujaan ollut kyse: kokonaisuudesta. Sisäinen hyvinvointi hehkuu ulospäin, eikä kaiken tarvitse olla niin kummallista, jos oma tunne on hyvä. Se kyllä välittyy.

Ja hei, muutostakin selvittiin! Nyt on aika palata normaaliarkeen. Postausideoitakin on tolkuttomasti, koitanpa saada niitä ihan luettavaksi asti :) Lopuksi vielä vinkkinä, että Biodelly tarjoaa ilmaiset postikulut kuun loppuun asti, sieltä löytyy mm. kaikkia kolmea yllämainittua tuotetta. Acorellen Body Mistiä pääsette tuoksuttelemaan joissain Sokoksilla ja Ruohonjuurissa, joista löydätte myös Dabban kukkaisvedet. Ihanaa loppuviikkoa kaunokaiset!Ann-Christine


Postaus sisältää mainoslinkkejä.