SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Aurinkopuuterista on moneksi
Everyday Minerals rantautui Suomeen viime syksynä, samoihin aikoihin, kun Luonnonkaunis-blogi perustettiin. Itse en ollut kuullut merkistä aikaisemmin, mutta Jonna oli aivan haltioissaan ja osasi kertoa Everyday Mineralsin olevan hänen vanha suosikkinsa. Pääsin itsekin kokeilemaan Everyday Mineralsin tuotteita työn ja blogin merkeissä, ja ihastuin minäkin moneen tuotteeseen, yksi ihanin ja ajankohtainen kaksikko näistä on Everyday Mineralsin aurinkopuuteri yhdessä Angled Flat Top -siveltimen kanssa. Näin kesäauringon tuotua jo tovin väriä kasvoille tuntuu, etteivät kasvot paljoa muuta tarvitsekaan, kuin pienen sipaisun aurinkopuuteria korostamaan sen hehkua.

Aurinkopuuterit ovat siitä hauskoja tuotteita, että niitä voi hieman sävystä riippuen käyttää joko tuomaan kasvoille lämpöä tai varjostustuotteena kasvojen muotoja korostaessa. Lisäksi näin kesällä mineraaliaurinkopuuteria voi sekoittaa talvella ostettuun mineraalipohjaan (joka alkaa varmasti olla jo tässä vaiheessa kesää aivan liian vaalea), jotta se sulautuisi paremmin päivettyneeseen ihoon. Vaikka aurinkopuuteri mielletäänkin usein turhakkeeksi, on se mielestäni varsinainen monitoimituote, joka kestää pitkään ja mahdollistaa kaiken lisäksi yhden ja saman meikkipohjan käytön ympäri vuoden - ei huono lainkaan!


Everyday Mineralsin valikoimista löytyy useampi aurinkopuuteri, joista itselleni sopivin on Lanai in the Sand. Olen ihosävyltäni varsin vaalea (ja enemmän kylmään taittava), ja tuo Lanai in the Sand toimii itselläni hyvin jopa nyt pienen päivetyksen saaneena. Ihosi ollessa vaalea, mutta keltapohjainen, voi sävy Poipular Shores olla toimivampi. Helpommin ruskettuvan kannattaa puolestaan valita kesäksi näitä tummempi sävy Gimme a Kissimmee. Sävymaailma on mielestäni kaikissa onnistunut, eivätkä näytä iholla lainkaan oranssihtavalta, jolloin tuotetta uskaltaa käyttää hieman enemmänkin, voimakkaampia varjostuksia tehdessä. Jos kuitenkin epäilet sävyvalintaa, voi aurinkopuutereistakin tilata itselleen näytteet, aivan kuten muistakin Everyday Mineralsin tuotteista.

Oivalliseksi varjostuskaksikoksi nämä tekee kuitenkin tuo viistopäinen Angled Flat Top -sivellin, jolla varjostuksen saa osumaan tismalleen siihen mihin haluaa. Myöskin aurinkopuuterin kaverina käyttämäni Ecotoolsin häivytys- ja aurinkopuuterisivellin on oivallinen varjostuksia tehdessä, mutta sillä tykkään tehdä enemmänkin "hentoja lämmön tuulahduksia" kasvoille. Sen sijaan etenkin poskien muotoa tai nenää varjostaessa, on napakampi ja kooltaan pienempi Angled Flat Top -sivellin ylivertainen.

Jopa näistä puhelimesta kaivetuista kuvista näkee, miten kauniisti varjostus asettuu.


Poskia varjostaessa seuraan Angled Flat Top -siveltimellä linjaa korvalta suunpieltä kohti, jolloin aurinkopuuteri asettuu juuri haluamaani kohtaan. Sitten häivyttelen hieman  levitysjälkeä ja kauniisti poskien muotoa esiin tuova varjostus on valmis. Varjostaminen ja blendaaminen koetaan usein vaikeaksi, mutta jos varjostus ja korostustekniikoiden harjoittelu houkuttaa ajatuksen tasolla, suosittelen koittamaan puuterimuotoisia tuotteita mineraalipohjan kanssa. Siitä ei varjostamista paljon helpommaksi saa!

Näin kesän loppupuolella jo varmasti jonkin verran päivettyneet kasvot ovat hurmaavan näköiset sellaisenaan, mutta suorastaan sydäntä sykähdyttävät pienellä sipaisulla poskipunaa ja/tai aurinkopuuteria. Omasta mielestäni tästä ei kovin paljon paremmaksi voi päästä; terveinä hehkuvat, luonnolliset kasvot.

Oma kesämeikkini koostuukin hyvin hyvin kevyestä mineraalimeikkipohjasta, joka vähentää ihon kiiltelyä ja joka tarjoaa luonnollisen aurinkosuojan, sekä sipaisusta poskipunaa lämpöä tuovan aurinkopuuterin kera. Vaikka jälki on todella luonnollinen eikä huomiotaherättävä, tuovat nuo pienet sipaisut kasvoille kaipaamani pisteen i:n päälle. Tähän tarkoitukseen käytän jotain Angled Flat Top -sivellintä löysempää ja pyöreäpäistä sivellintä, esim. Everyday Mineralsin Tapered Sculpting Face -sivellin sopii tarkoitukseen hyvin.

Kannattaa muuten vilkaista nuo Everyday Mineralsin nettisivut muutenkin hieman sillä silmällä, jos on jotain tiettyä vailla, sieltä löytyy tällä hetkellä muutamia tarjouksia. Sen verran on myös vinkattava, että Biodellyssa on vielä tämän heinäkuun viimeisen illan kaikki Everyday Mineralsin siveltimet -20%. Muista hyvistä Everyday Mineralsin tuotteista vinkkaan myöhemmin, tämä loppukesän hehkutus oli omistettava aurinkopuuterille :)


Ann-Christine

Tuotteet saatu Everyday Mineralsilta.


6 kommenttia

 1. Mä jouduin vähän nauramaan tälle, koska mikä rusketus. :D Mä kun toivoin, että kesä rupeis tästä alkamaan, jotta sais vähän väriä pintaan. :'D Okei, en edes tiedä kunnolla, millaiset säät kesäkuussa oli, kun muutin koko sen ajan, mutta ei silloin mitään helteitä ainakaan ollut? Olen kyllä tosi laiska laittamaan aurinkopuuteria. Käytän sitä silloin tällöin, etenkin jos meikkipohja näyttää liian tasaisen väriseltä. :)

  yhdessakasvokkain.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no mutta! Oli sillon ainakin lämpimiä kelejä, kun mäkin olen käynyt oikeen useaan otteeseen rannalla uiskentelemassa ;) Mennyt kyllä hiukan sumussa tämä kesä täälläkin, mutta sen verran ruskeita ovat perheenjäsenet, että tietää kesän olleen :D Tuossa tilanteessa aurinkopuuteri onkin ihan pelastus!

   Poista
 2. Moi! Tyhmä kommentti koskien vanhaa blogipostaustasi mutta ostin postauksesi inspiroimana Rahuan hiusvahan ja postauksessa sanot että suurin ongelma hiusvahan kanssa on saada se käytettyä loppuun ennen parasta ennen päivämäärää. Lukeeko siinä purnukassa jossain parasta ennen päivämäärä kun en omasta purnukasta sellaista löydä, onko mulla joku virheellinen purnukka vai onko noissa parasta ennen päivämäärää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lainkaan tyhmä kommentti! Hyvä että kysyt, jos jokin ihmetyttää :) Kommentillani viittasin useimmissa kosmetiikkatuotteissa olevaan merkintään siitä, kuinka kauan tuote säilyy avattuna. Symbooli on avatun purkin näköinen, jossa lukee esim "12M", eli 12 kuukautta.

   Poista
 3. Pääsääntöisesti varjostuksiin (contouring) käytetään kylmiä ruskean sävyjä. Saadakseen luonnolliset varjostukset esim. leukaan, poskille ja nenään, tulee sävyn olla kylmä. Aivan kuin oikeatkin varjot kasvoilla. �� Harva aurinkopuuteri on tarpeeksi kylmä sävyltään. Kauniilta kyllä näytti tuo EM-aurinkopuuterin sävy kasvoillasi. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, jos tekniikkaa käyttää voimakkaasti näyttää aurinkopuuteri helposti hölmöltä, mutta tällaiseen hennompaan käyttöön soveltuu tietyt aurinkopuuteritkin mielestäni vallan mainiosti :)

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall