SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Kesäisen lääkelaukun monitoimisalva


Kauneuden lisäksi meillä hoidetaan terveyttä mahdollisimman pitkälle luonnollisemmilla vaihtoehdoilla. Kyllä sinne lääkäriinkin mennään, jos on tarvetta, mutta todella monista vaivoista selviää oman "lääkekaapin" sisällöllä. Keväällä lääkekaappiin on löytyi uusi tähtituote, todellinen monitoimisalva: FLOW Kosmetiikan Hoitosalva.

FLOW Hoitosalva on mehiläisvahapohjainen salva, joka lupaa lievittää yskää sekä tukkoisuutta ja hoitaa huuliherpestä sekä haavoja. Lisäksi se sopii huulivoiteeksi, lievittää hyönteisten puremien aiheuttamaa kutinaa sekä helpottaa lihassärkyä. Tulehdusta lievittävän mehiläisvahan lisäksi Hoitosalvassa on rauhoittavaa seesamöljyä, sekä eteerisistä öljyistä teepuuta, eukalyptusta, laventelia ja santelipuuta. Salva näyttää purkissa kovalta, mutta sulaa sormissa öljyksi, joka on todella riittoisa.


Ensimmäisenä testasin Hoitosalvaa kipeisiin hartioihin. Eihän se tietenkään jumeja kokonaan poista, mutta helpottaa ainakin hetkellisesti oloa. Saa taas pään kääntymään, että voi venytellä. 

Flunssankin suhteen salva pääsi heti tositestiin, sillä kevätflunssa iski sekä minuun että tyttöön muutaman päivän sen jälkeen, kun olin salvan paketista kaivanut. Itselleni Hoitosalvasta saattoi löytyä apu usein flunssan yhteydessä vaivaavaan poskiontelontulehdukseen. Tunsin selvästi, että sellainen olisi taas tulossa ja levitin salvaa usemman kerran päivässä nenänpieliin sekä poskionteloiden päälle. Tulehdus ei tullut tällä kertaa päälle. Saattaahan olla, että se oli sattumaa, ettei poskiontelontulehdusta tullut, mutta ehdottomasti testaan tätä seuraavankin flunssan iskiessä. Kannattaa muuten noudattaa tarkkaan pakkauksen ohjeita ja varoa levittämästä salvaa liian lähelle silmää. Voin kertoa, että silmässä se ei tunnu kivalta.

Tytöllä taas on ikävä taipumus saada todella ikävä yskä flunssassa, joten levittelin Hoitosalvaa hänelle rintakehään sekä selkään oloa helpottamaan. Erityisesti laitoin salvaa hänelle aina iltaisin, sillä yskä iskee tietenkin pahiten juuri nukkumaan mennessä. Salva todellakin tuntui rauhoittavan yskää ja helpottavan nukahtamista, ikään kuin luonnollisempi versio Vicksistä. Kasvoihin en uskaltanut tytölle salvaa kasvoille ollenkaan, ettei se vain kulkeudu silmiin.


Hyttysenpistohinkin olen Hoitosalvaa ehtinyt jo testata. Itikat ovat jo ikävästi ulkoillessa riesana, vaikkei muuten kovin kesäiseltä juuri nyt tunnukaan. Salva lievittää pistojen aiheuttamaa kutinaa selkeästi. Kannattaa vain pitää salvaa mukana, että sitä voi aina välillä vähän lisäillä pistokohtiin, ettei kutina pääse uudelleen äitymään.

Haavoihin en ole Hoitosalvaa vielä muistanut testata, mutta eiköhän  pikkuisia nirhaisuja vielä tässä kesän aikana sen verran tule, että pääsen sitä niihinkin käyttämään. Joka tapauksessa tämä salva siirtyi nyt kesän ajaksi lääkekaapista laukkuun, jotta se on koko ajan mukana - ainakin niiden itikanpistojen varalta. 

Oletteko käyttäneet FLOW Hoitosalvaa?

Jonna

Tuote saatu blogin kautta
4 kommenttia

 1. En ole tätä kokeillut, mutta olen ihastunut moneen Flow Kosmetiikan tuotteeseen. Aivan loistava kotimainen tuotemerkki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tähän mennessä tykännyt kaikista merkin tuotteista, joita olen testannut. Niissä on kyllä hinta-laatusuhde kohdallaan. :)

   Poista
 2. Mehiläisvaha on huipputuote! Tuota versiota en ole kokeillut mutta propolistipat ovat meillä kovassa käytössä. Yhtenä syksynä minulla oli virtsatieinfektioputki, jonka sain talttumaan niillä, ja siitä lähtien olen ollut vannoutunut fani. Olen edelleen heikossa hapessa rankan kevään jälkeen ja syön propolista päivittäin. Lääketiede ei oikein vielä tunne hoitoa näihin minun vaivoihini ja Suomessa ollaan jälkijunassa joihinkin muihin maihin verrattuna, joten hoidan itse itseäni erilaisin kotikonstein. Jonkin verran olen jo toipunutkin.

  Tämän kevään löytöni on kookosöljy, joka on sekin tosi monipuolinen. Me molemmat syömme sitä joka päivä, sen pitäisi auttaa vaikka mihin, ja lisäksi se on taatusti myrkytön kosmetiikkatuote. Ruokasoodaan sekoitettuna toimii kuulemma pätevänä deodoranttina, en ole kyllä vielä itse ehtinyt kokeilla.

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Propoliksesta olen kyllä kuullut paljon hyvää. Hyvä, jos olet kotikonstein saanut apua vaivoihisi! Se on kyllä erikoista, miten Suomessa tosiaan ollaan jälkijunassa monissa hoidoissa. Olen kuullut monen käyvän jossain hoidossa Keski-Euroopassa, kun eivät Suomessa saa apua.

   Kookosöljy on kyllä loistava! Meilläkin se on säännöllisessä käytössä. Kokeilin itse sitä ruokasoodan kanssa deodoranttina ja se kyllä toimii, mutta minulle ruokasooda aiheuttaa valitettavasti melkoisen pahat reaktiot kainaloihin. Kannattaa siis testata varoivaisesti.

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall