SLIDER

HEI SINÄ

Tervetuloa Luonnonkaunis-blogiin! Täältä löydät kolmen luonnol-lisempaan kosmetiikkaan hurah-taneen naisen kokemuksia ja ajatuksia luonnonkosmetiikasta ja mineraalimeikeistä, tuotearvos-teluja, sekä asiaa luonnollisemman kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelusta.

Ihanaa, että olet täällä!


Arkihuulipunien kuningatar

Huulipunavallankumouksen kunniaksi tänään vihdoin pari sanaa arjen suosikkihuulipunistani. Kerroin aiemmin, että haluaisin osata käyttää punaista huulipunaa arkenakin, mutten oikein kehtaa. En minä edelleenkään kovin usein arkisin punaa huuliani, mutta perjantaihin huulipuna yleensä kuuluu. Minulla on usein silloin hieman erilainen työpäivä, johon kuuluu työasu, jonka väreissä en suuresti viihdy. Olen kuitenkin asiakkaiden kanssa tekemisissä noina päivinä, joten haluan tuntea oloni mukavaksi. Huulipuna antaa noihin päiviin tarvitsemani piristyksen.


Kaikkein parhaiten noina perjantaina viihdyn Zuiin Sheer Stickissä. Sheer Stick on arkeen mukava puna, sillä sitä on muotonsa vuoksi helppo laittaa suoraan puikosta. Vai olenko ainoa, joka ei todellakaan jaksa arkiaamuisin leikkiä huulipunasiveltimen kanssa? Samasta syystä sitä on helppo myös lisätä pitkin päivää. Toisaalta Sheer Stick myös pysyy huulilla yllättävän hyvin ja kuluu nätisti pois, paljon kauniimmin kuin monet muut punat. Ei siis niin haittaa, vaikkei sitä ehtisikään arjen kiireissä niin lisäillä.

Sheer Stick myös tuntuu mukavalta huulilla, enemmän huulivoiteelta kuin huulipunalta. Itse ainakin huomaan, että kovin kuivan huulipunan kanssa olen hyvin tietoinen siitä, että minulla on punaa huulissani ja niitä tulee helposti nuoltua pitkin päivää. Tämän kanssa punan olemassaolon helpommin unohtaa. Kevyesti laitettuna Sheer Stickistä saa todella läpikuultavan, mutta kyllä sillä kunnon punaiset huuletkin saa aikaiseksi. Jos haluan laittaa punaa ihan kevyesti, laitan sitä vain ylähuulelle ja painelen sitten huuliani yhteen, jolloin se tarttuu myös alahuulelle. Olen joskus kuullut, ettei punaa saisi näin laittaa, mutta vuosi sitten hieno ranskalainen meikkitaiteilija - oikein todellinen artiste - esitteli minulle tätä hienoa tekniikkaa, joten uskallan sen teille jakaa.


Sävyjä minulla on Sheer Stickistä tällä hetkellä kaksi: ensimmäisen kuvan Lilly ja toisen kuvan Ruby. Olin jo nettikauppojen kuvien perusteella valinnut itselleni ihan toisen sävyn, mutta liikkeessä testaillessani tuo sävy ei näyttänytkään enää yhtään hyvälle. Niin paljon kuin tuleekin nettikaupoista tilattua, on huulipunaa kiva päästä kokeilemaan ihan kivijalkakauppaan. Pakko muuten jakaa teillekin vinkki, että huulipunaa kannattaa testata itselleen sormenpäähän. Siinä kuulemma väri toistuu parhaiten samanlaisena kuin huulilla. Niitä kauppojen testereitä kun ei ole kiva testailla oikeasti huulille. Ainakin omasta kokemuksesta voin kertoa, että näin valittu puna toimii aina.

Näistä sävyistä enemmän on tullut käytettyä Rubyä. Se ei ehkä ole arkipunista perinteisin kimaltavuutensa vuoksi, mutta noina perjantain työpäivinä se on juuri se, mitä kaipaan. Eikä se ole kuitenkaan mielestäni liian glitterinen arkeen, vai mitä sanotte? Lilly taas on sellainen, jota kehtaan paremmin sipaista huulilleni myös muina arkipäivinä. Seuraavaksi haluaisin kuitenkin myös reilummin punaisen punan, jossa ei olisi kimalletta. Kuvittelisin, että se voisi olla Fire, mutta pitää päästä sitäkin testaamaan.

Tänään huulipunavallankumouksen kunniaksi huulille päätyy Ruby.

Osallistutteko te tänään huulipunavallankumoukseen?


Jonna

Postaus sisältää mainoslinkkejä


4 kommenttia

 1. Hyviä värejä molemmat, omaa silmääni alempi miellyttää enemmän.

  Olen viime kuukaudet vältellyt kaikkea mahdollista ja mahdotonta, mutta toisaalta myös ihmisten ilmoilla liikkuminen on ollut melkein nollissa, joten ulkonäöllä ei juuri ole ollut merkitystä. Nyt olen sen verran toipunut, että suunnilleen kerran viikossa uskallan vähän lähteä jonnekin (kuten nyt tänään hammaslääkäriin ja sen jälkeen ihan lyhyesti vapaaehtoistyöhön ekaa kertaa moneen kuukauteen). Huulipunaa en ole vielä uskaltanut kokeilla mutta ripsiväriä pystyn tätä nykyä käyttämään, samoin kulmakynää ja silmänrajauskynää. Katsotaan jos huulipunankin aika koittaa vielä jossain vaiheessa!

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi. Kuulostaa kyllä todella kurjalta tuo sun tilanne. Onnneksi sentään on parempaan päin pikkuhiljaa menossa. <3

   Poista
 2. Tuo Ruby on tosi nätti väri. Mulla itselläni on huulipunaongelma: haluaisin osata käyttää ihan arkenakin, mutta en osaa. Huulipunaa käytän vain tanssiesityksissä, mutta arkena en ole käyttänyt edes sävyttäviä huulirasvoja. Ehkä pitäisi aloittaa niistä :). Siivosin juuri esiintymismeikkien pussukkaa (joka on melko täynnä vielä synteettisiä meikkejä) ja hävitin sieltä vanhoja pois, vanhojen Make Up Storen huulipunien tilalle tulikin kaksi Zuiin punaa Sheer Stick Fire ja "normipunasta" Wine. Tilauksessa on huultenrajauskynät Boholta. Toisaalta harmittaa käyttää punia vain esityksissä, niitä on kuitenkin niin vähän, että punat ehtii vanhentua ennenkuin edes puolet on niistä kulunut. Ainakin näissä Zuiin hylsyissä oli merkki, että säilyisivät 12 kk avattuna. Eipä niitä varmaan kovin paljoa sen pidempään uskalla käyttää... Zuiilta kyllä vähän houkuttelisi hankkia Sheer Stick Buttercup sävyssä, mutta toisaalta, mitä minä sillä tekisin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kyllä uskalla punia käyttää säilyisikin pidempään. Ne menevät suun kautta niin suoraan elimistöön, että ei ole kiva käyttää pilaantunutta.
   Punat on kyllä ihania, mutta minäkin olen edelleen vähän huono käyttämään mitä arkisin. Hurrawin Cherry -huulirasva on joka päivä kyllä käytössä. Se tuo ihanasti vähän punaa huulille.

   Poista

© LUONNONKAUNIS
Maira Gall